Salı, Mart 31, 2009

Unutuldular


Su verdiğin çiçekler küçük bahçemi süsler
Şimdi bütün güller susuz ve kimsesiz
Seni beklemekten, seni özlemekten bu halimiz

İnandığın masallar birer şarkı oldular
Sana imkansızlıkları unutturdular
Şimdi yarım kaldılar, sen gidince unutuldular

Masamdaki resimler bir eski filme döndüler
Hergün aynı sahneler, içinde kendimiz
Küçük mutluluklar, çok eski hatıralar içindeyiz

Sevildiğim zamanlar birer öykü oldular
Meraklı çocuklara anlatıldılar
Şimdi yarım kaldılar, sen gidince unutuldular

Özlediğimiz Futbol


Hep özlediğimiz , anlattığımız, dilimiz döndüğünce yazıp çizdiğimiz futbol.Sponsorsuz, reklamsız, bahissiz , mafyasız.. Oynamak için sokak, iki taş kale ve bir topun yettiği oyun...
Manzarada toprak sahanın ortasında yeşeren çimden çıkıp büyüyen ağaca bile dokunmamış oyuncular,İçinden ağaç geçen bir saha... Oynayanlar mutlu mu? Evet. Gerisi pek mühim değil... Doğayla mücadele etmek yerine doğaya teslim olup gol atabilmenin özgürlüğü ayrı bir güzel olsa gerek;Orda olup çift kale yapası hatta dokuz aylık veya alman kale oynayası geliyor insanın..

tarifsiz

Bir tarif yok bu sevdaya
Sevmek değil ibadet bu adeta
Ne şampiyonluk ne kupa umrumda
Şanlı Cimbom aşkın bir başka ...


Pazar, Mart 29, 2009

İspanya 1 - Türkiye 0


Aslında maç içerisinde Rıdvan Dilmen'in söyledigi bir söz herşeyi anlatıyordu; ''bizim konuşcak birşeyimiz kalmadı vermiyolarki topu bize''gerçektende öyle.İspanya dünya'nın en iyi top çeviren ekibi,bugün bunu bir kez daha gördük.

İlk 30 dakika maçı kafa kafaya götürdük diyebilirim,İlk yarı net buldugumuz 3 pozisyondan birini atabilseydik,maçı kaybetmiyebilirdik.Maçın kırılma noktası Semih'in oyundan çıkmasıydı,ben sakatlıgı var diye çıkmış olabilecegini düşündüm,ama maç sonu demecinde herhangi bir sakatlıgı olmadıgı,taktik icabı oyundan çıktıgını duyunca şaşırdım açıkcası.Çünkü en iyi oynayan ve çabalayan oyuncuların başında geliyordu.Benim korkum arka taraftaki defans bloguydu,ama en iyi mücadele edip bana ayakta kalan bölgemizdi.Güvendigim oyuncular ise hayal kırıklığı yarattı.

Grubumuzdaki diğer mücadele'de Bosna ekibi Belçika'yı yenerek 2.sıraya yerleşti.1 nisan'da İspanya ile oynacagımız maçta 3 puan almamız gerekiyor ,yoksa 2010 Dünya Kupası yolunda baya sıkıntı yaşarız,gerçi ne zaman rahat bir şekilde şampiyonaya gittik ki ?

Türk Milliyetçiliğinin Başı Sağolsun



Bir türlü inanmıyorum ya da inanmak istemiyorum.Türk-İslam dünyasının önde gelen liderlerinden birisiydi.Menfaat uğruna davasından vazgeçmiş insanların aksine ,bizlere yol gösterici oldun ,adam gibi adamdın.

Ruhun şad,mekanın Tanrı dağı zirvesi Alperenler otağı olsun.
Çok özleyecegiz çok.
Türk Milliyetçiliğinin Başı Sağolsun.

Cumartesi, Mart 28, 2009

Benim Hala Umudum Var ...



Bir kez daha anladım,Türkiye acil bir olayda bunun üstünden kalkacak bir ülke degil ya da işine gelindigi gibi mi davranılan bir ülke çözemedim ? 2 gündür yapılan arama boşuna yapılmış,köylüler 3 saatlik bir aramanın ardından helikopter'in enkazını bulmuşlar.Peki yetkilerin oradaki halkı dinlemeyip kendi kafalarına göre yapmış oldukları bir çalışmadan sonuç alamadıklarını gördük ?Bu durumda yetkili olan merciler istifa edecek mi ,merakla bekliyoruz?Ama istifa etmezler,etseler bile iş işten çoktan geçti.

Bilgi yanlışlıklarına bakarmısınız,neresinden tutarsak tutalım elimizde kalıyor.İç işleri bakanı Yazıcıoğlu'na ulaşamadık diyor,aynı vakitte Başbakan rahmet diliyor.Tv kanallarıda farksız degil,hepsi birbirinden farklı açıklamalar yaparak bilgi kirliligi yapıyor.Şuan ne yapacagımızı kime inanacıgımı şaşırmış durumdayım,enkazdaki ölen kişilerin arasında Yazıcıoğlu'nun olmadıgından bahsediliyor.Peki öyleyse neredesin be reis?

Ne olursa olsun benim hala umudum var,
Çık ortaya seni sevenleri üzme !

Hasan Usta



Şirinevler'de yolunuz düşerse bir çok farklı kebapçı ile karşılaşırsınız. Ancak aynı isimde bir çok mekan görebilirsiniz,ama tad ve damak zevki birbirlerinden çok farklıdır.Yazıya konu olan Hasan Usta'da,okul çıkışları ve Samiyen'den eve dönüşlerimde sık sık gittimiz bir yer.Güler yüzlü çalışanları ve hoş bir mekan ,ayrıca hasan abimizde Galatasaray'lı. :)

Hasan Usta Ocakbaşın'da kebap için tabak kullanılmaz, porsiyon diye 1 kavram henüz oralara gelmemiştir. Önünüze kağıt konur, dürüm halindeki kebabınızda kağıdın üzerine bırakılır. Masanın üzerinde yer alan 6 farklı baharattan el yordamıyla dürümün içine serpip arada baharatların yanında duran acı biberden ağzınıza atma usulüyle dürümünüzü yersiniz.

Yer olarak Şirinevler Meydan'daki Hacı Sayid'in sokağında,100 metre ilerlediginizde sağ tarafta tabela'yı görmeniz mümkündür.

Afiyet olsun.

Karalamaca #9

Sıkışılan anlarda ortaya atılan laf'tan öteye gidememiş herhangi bir karar bağlayıcı bir kelime değildir. Karşısındakinin yetersizliğini kırmadan yüzüne söyleme biçimidir. Kısacası diğer insanların fikirlerini ve değer yargılarını zerre umursamadığın halde gene de onlar kırılmasın diye elinden geleni yapmak.

Son zamanlarda sıkça karşılaşmaya başladığım bir terim olmaya başladı "özünde iyi olmak". Aklımada takıldı bende sıkça kullanmaya başladım. Kendime karşı kullanıldığında görünüş itibariyle munis, sevilesi, kalender, canayakin olmakla birlikte ozu itibariyle son derece pust, pislik, sinsi, icten pazarlikli kisilikler icin sarfettigimiz "ozunde kötü olma" halinin tersini yaşıyormuşum gibi oluyor.. Benim kullanım alanlarım biraz daha geniş oluyor tabi. Karakter olarak iyi bir insan olarak görülmüş fakat gerek cevre gerekse iş ortamının getirmiş olduğu olumsuz şartlar içinde kendini etrafa yanlış tanıtan insanlar için kullandığım bir terim olduğunu görüyorum. Aslında diğer insanlardan farksız olarak sıkıştığım anda top'u tac'a atma şeklim benimde bu.

Yoksa özünde iyi olmak denen birşey olduğuna pek inanmıyorum. Bu inanca göre herkes iyi insandır zaten. Kötü yoktur kısaca. Hepimiz polyanayız böyle yapınca. Pozitif düşüncenin insanı kandırma yollarından biridir...Hani pozitif olmanın neresi kötü diyeceksin ama anlatılmak istenen karışık olmakla beraber son derece yüzeysel bir bakış açısıyla anlaşılacak birşeydir. Esas olarak kötü bir insan demektir.çünkü ancak polyannaların düşünebileceği üzere,tüm insalar özünde iyiydir. Namaz kılmıyoruz ama bizim kalbimiz temiz demenin başka yolu gibi. Yakışıklı değil ama sempatik. Bunun gibi örneklerle çoğaltacağımız alternatifsel iyi durum sentezidir yapılan.

Hele birde hoşlanılan kız'dan duyulma durumu var bu terimin. çıkma teklifinin akabinde, olumsuz cevaptan once gelmesi muhtemel, teselli kivamındaki samimiyetsiz cümlelerdendir ayni zamanda. Öncesinde veya sonrasında 'aslında' diye başlayan cümlenin geleceğinin pek parlak olmadıgının habercisi olan durum.Nekadar safane olursa olsun karşıdakini "Ben ezik insanım" psikolojisine sokabilecek bir açıklama durumudur.yarım bir cümledir, dışses "arkadaş olarak sevmek, başka türlü düşünmemek" mealinden bir şeyler geveler, içses sert bir tonda "uza "demektir kısaca.Ağızdan çıktığı anda nereye bağlanacağı belli olan söz öbeğidir bu terim..

Perşembe, Mart 26, 2009

Peşindeyiz,Heryerde !


Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde (TBBL) playoff çeyrek final eşleşmelerinde rakibimiz Beşiktaş olmuştu.Normal sezonda rakibimizi 2 kez mağlup ettigimiz için,seriye 1-0 önde başlıyoruz.

Şuan güzel bir hava yakalamış durumdayız,yarın iyi bir oyun ortaya koyarak ve taraftarımızın destegi ile kazanacağımızı düşünüyorum.

Galatasaray - Beşiktaş
Ayhan Şahenk / 20.00

Başka yolu yok bunun ...

herkesin inandığı bir şey vardır
amına koyduğumun hayatında,
benim ki de sensin napıyım...




Çaresizlik


Dünden bu yana havadan ve karadan başlatılan aramalara rağmen Yazıcıoğlu'na ulaşılamaması tepkilere de neden oldu.BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin bulunması başlatılan çalışmalara katılan BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi, ''Aziz Türk milleti bugün tarihinin en acı günlerinden birini yaşamaktadır'' dedi.

Şanverdi, Göksun ilçesine bağlı Kurucuova köyünde gazetecilere yaptığı açıklamada, BBP hareketinin lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun 14-15 saat önce ''feci bir helikopter kazası geçirmiş olmasına rağmen'' şu ana kadar maalesef bulunamadığını, yanındakilere ve helikoptere de ulaşılamadığını söyledi.

''Kendisiyle birlikte 6 tane can, şu gördüğünüz dağlarda yatmaktadır. Ama maalesef biz BBP'ye gönül verenler ve Alperen gençleri olarak akşamdan beri burada kendimiz, el fenerleriyle Genel Başkanımızı aramaya, bulmaya çalışmaktayız'' diyen Şanverdi, çalışmalarını Yazıcıoğlu'nu buluncaya kadar sürdüreceklerini, buradan ayrılmayacaklarını dile getirdi.

Şanverdi, şöyle konuştu:''Bugün burada tarihin en acı günlerinden biri yaşanmaktadır. Aziz Türk milleti bugün, tarihinin en acı günlerinden birini yaşamaktadır. BBP Genel Başkan Yardımcısı olarak yetiklilere sesleniyorum. Bu işte yetkili olanlar, Bakanından Başbakanına kadar, Valisinden Garnizon Komutanına kadar şapkasını önüne koyup düşünmelidir. Eğer bir siyasi partinin genel başkanı bir helikopter kazası geçiriyor ve 14-15 saat içerisinde helikopter dahi bulunamıyorsa bu Türkiye'nin ayıbıdır. Bunu burada kınıyorum. Askerlerimize, erlerimize, AKUT elamanlarımıza ve arazide gezen diğer sivil kurtarma ekiplerine teşekkür ediyorum. Onlar bizimle beraber uyumadılar, bizimle beraber bütün imkansızlıklara rağmen helikopteri aramaktadırlar, halen de arıyorlar.

Şimdi İçişleri Bakanı az önce beyanatta bulundu. Biz arazideyiz ve akşamdan beri buradayız. Kaza olduktan 2 saat sonra ben buraya intikal ettim. Hiçbir helikopter görmedik. Hiç kimse de helikopter görmedi. Hiçbir uçak da görülmedi. Ben Bakanımıza kendim sordum. Bu devlet bu kadar aciz mi, Kuzey Irak'ta, sınırlarımızda bir teröristi yürürken gösteren devlet, televizyonlara veren devlet nerede? Bir helikopteri nasıl bulamaz?''

Çarşamba, Mart 25, 2009

Kısa ve Öz


''İspanya maçı 2 ayaklı ve alınacak her puan çok önemli.Asla korkarak sahaya çıkmayacağız, kaybetsek dahi çekinmeden oynayacağız''
Fatih Terim

Karalamaca #8

İyi demek adettendir ya !‘İyiyim’ dedim.Değilim;Anlatılması zor bir duygu içimde ki.Her harf her kelime ve her cümle, olduğundan ya çok basit ya da daha karmaşık bir hale getiriyor dilime getiremediklerimi.

Birgün konuşmayı unutmak, sadece susmak istiyorum. Birgün susmayı unutmak, olur olmaz konuşmak istiyorum.‘Kime, neye konuşursan konuş’ diyorum…Yeter ki susma! Hiçbir söz yetmiyor, beni 'bana' anlatmama…Dinleyemiyorum kendimi, acımadan içim.Dokunsalar ağlayacağım bir ömür boyu,ve değseler hüznüme, döküleceğim parça parça...Bir anlık değil, boğulduğum bilinmezlik acısı çıkıyor sustuklarımın.Oysa ben iyiyim görünürde !

Anlamını içime çeke çeke mutluluğa erişemiyorum.Ya hep ben fazla geldim ya da hep bir şeyler eksik kaldı.Şimdi iyi olan ne varsa, üzerine çizgi çekemediğim kırgınlıklar sarıyor dört yanını.Ve ben,İyi olmanın eşiğinde, korkulara kapılıyorum anlamadığım bir biçimde.Sebebim yok; Belki de çok…Biliyorum;Ben bile kendimi anlayamıyorken anlaşılmayı beklemek, hayalden de öte .

Ben kendimi,Görmüyorum Duymuyorum ve bilmiyorum.Değseler hüznüme, döküleceğim parça parça.Bir İnsanın Herşeyi , Bir HİÇ'liğe Denk Gelir mi Hep?

Nick Hornby


''Sonraları kadınlara nasıl aşık olduysam, futbola da öyle aşık oldum: Ansızın, açıklanamaz bir şekilde, üzerine kafa yormadan, getireceği acı ve kafa karışıklığını bir nebze bile düşünmeden.. (Nick Hornby - Fever Pitch)''

Pazartesi, Mart 23, 2009

Başımız Sağolsun



Gamze Türkiye'de bulunan Lösemi hastalarından sadece biriydi.Ailesi'nin Gamze'nin tedavi masraflarını karşılaması maddi durumları iyi olmadıgından biraz sıkıntılı bir durum oluşturuyordu;Alpaslan Abimizin hediye ettigi formayı tekrar giymesi için;ultrAslan önderliginde yardım kampanyası başlatıldı.Türk Taraftar gruplarından maddi manevi hepsinden destek geldi.Ama bütün çabalarımız ,Gamze kardeşimizi kurtarmaya yetmedi.

Kendisinin vefat haberini şuan gördüm ve çok üzüldüm.Ölüm'ün yaşlısı genci yok ama genç bir kardeşimizin hayata baharında vefa etmesi üzücü bir durum.Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun .

Başımız Sağolsun !

Napoli-Milan

Napoli sezona çok iyi bir başlangıç yaptı.İlk yarıda çok iyi bir performans ortaya koyarak,ligin üst sıralarında yer almıştı.Bu iyi sonuçların bir çogunu Lavezzi ve Marek Hamsik'in ortaya koymuş oldugu performansa baglıyabiliriz.Bu ikilinin önderliginde Napoli ilk yarı güzel sonuçlar elde etti.
Lig'in ikinci yarısı ile birlikte Napoli'de büyük bir düşüş yaşanmakta.İlk yarıda alınan puanlar ile şuan orta sıralarda bulunuyorlar.Dün ise Milan ile 0-0 berabere kalarak,puan kayıplarına devam etmekteler.Yanlız hakem Napoli'nin bir golünü ofsayt gerekçesi ile iptal etti,halbuki pozisyonun ofsayt ile alakası bile yok.Napoli'yi Haftaya zorlu bir Samprodia deplasmanı bekliyor,ama bu maçtan en az 1 puan alacagını düşünüyorum.Yoksa işler daha kötüye gidecek.

Saldırın Ulan !

Napoli 0 - Milan 0




Pazar, Mart 22, 2009

Nereden Nereye !


Bu aralar kendi kendime sıkça sordugum bir soru;Nereden Nereye ? Sene başında yapılan flaş transferler ile ,taraflı tarafsız herkezin bir anda favori olarak baktığı bir takım olmuştuk.Hucum ve Orta Saha dinamo gibi işlemekteydi.Lincoln,Baros,Kewell ve Arda 4'lüsü çok iyi bir ekip olmuştu.Bugün gelinen noktaya baktıgımızda Baros Sarı Kart Cezalısı,Lincoln yedek,Kewell stoper oynuyor,Arda her zaman bildigimiz yüregiyle oynayan futbolcumuz.Peki bu geldigmiz noktaya nasıl geldik?Bu noktada herkezin bir suçu var ;Ancak en önemli hatayı Yönetim yaptı.Bu takımın başına tecrübeli bir hoca getirilmeliydi,gidip hiç bir kariyeri olmayan Skibbe'yi getirerek yanlış bir politika izledi.Ayrıca Ben Büyük Kaptan'a hala inanıyor ve güveniyorum,yanlışları illaki olacak yalnız Yabancı Hocalara gösterilen toleranslar Türk Hocalara'da gösterilmelidir diye düşünüyorum.

Tüm rakiplerin puan kaybetmiş,sen bugunkü maçtan 3 puan aldıgın zaman Şampiyonluk yarışında iddaa'lı bir konuma geliyorsun,ama sahada futbolcular ruh gibi dolaşıyor.Rakiplerimiz hangi hafta puan kaybetse,Galatasaray'da o hafta puan kaybediyor ,bu durumu gerçekten anlayamıyorum.Acaba maçlarımızı rakiplerimizden önce oynasak kazanırmıyız ?

Bu saatten sonra alınan bir maglubiyette,taraftardan daha fazla tolerans beklenmemelidir.
Galatasaray 0 - Eskişehir 1

Ömer Çavuşoglu ve Zihniyet Problemi


Reha Muhtar'ın sundugu programa telefonla konuk olmuştu Ömer Çavuşlu.Konuk olup olmaması onemli degil zaten pek sevmem Ö.Ç'yi.Ama benim ve bir çok Galatasaray'lının zoruna giden orada kahkalar atmasıydı.Neden çünkü Galatasaray Uefa Kupasın'da elenmiş,ona gülüyorlar ...
Kahkalar atılırken ,birden Abdürrahim Albayrak'ı gösteriyor kameran ve ne kadar üzüldügü çok net belli oluyordu.Orada herkez gülerken,tepkisiz bir şekilde oturuyordu..Seviyoruz Seni Abdürrahim Albayrak ...

Bu kahkaların altında yatan olay bence korku'dur.Acaba Galatasaray bizim kendi stamızda final oynarsa biz ne yaparız psikolojisidir.Bu normal tabi ki bu olayların tam tersi bizim için olsaydı bende bu tarz düşünürdüm.Ama Ömer Çavuşoğlu ve aynı Zihniyeti paylaşan insanlar sayesinde Türk futbolu hiç bir zaman ileriye gitmez ve şuan ki konum itibariyle bunu rahatça anlayabiliriz.

Ayrıca Fenerbahçe Resmi Sitesi'nin ne iş yaptıgını anlamamaktayım.Burası Fenerbahçe Spor kulubünün resmi sitesi mi yoksa Taraftar sitesi mi ?Eğer kendileri Resmi Siteyse takındıkları üslub çok yanlış.Hamburg maçı sonrası hemen anasayfalarına ''Uefa Biletiniz Bizden''diye bir resim koymuşlar.Ama şaşırmıyorum açıkcası,Fb sitesi'nin bu yaptıgı ilk degil önceki dönemlerde yapılanları cok iyi biliyoruz.Böyle devam etsinler ...

Galatasaray'ın Türkiye'ye yapmış oldugu katkıları hangi Spor kulubümüz yapmıştır ?Yurtdışında Türkiye denildigi zaman Akla gelen İlk Spor kulubü kimdir bunu biliyor mu Sayın Ö.Ç ?Tabi kendi pencerelerinden baktıkları için ,bu doğruları kabul etmek zor gelir kendilerine ...

Mayıs Ayında Görüşmek Üzere ...

Cumartesi, Mart 21, 2009

Budamı Gol Değil ?

Budamı gol değil ? Budamı ? Ne güzelde demiş Sadri Alışık nur içinde yatsın..Bazen öyle seversin ,öyle seversinki yapmayacağın şey yoktur onun için yeterki yüzünde biraz mutluluk biraz tebessüm belirsin. Bazende öyle zaman gelirki perdenin arkasına geçmen gerekir... Hayatlarımızda ofsaytlardan ofsaytlara intikal ederken insanlığımızı, sevmeyi unutmuşken tekrar hatırlatılması gereken bir olguyu Usta sayesinde hatırlamamışken Nur içinde Yat Usta Nur İçinde! Bu repliği nezaman izlesem gözlerim dolar, dolmayanıda görmedim zaten...Yüreğinde azcık sevgi olan insanın gözlerinin dolacağı bir repliktir. Yaşayarak yaşatarak bizlere sunuyor Sadri alışık ve insan olmanın nasıl birşey olduğunu birkez daha gösteriyor bizlere...


Direniş = Kocaelispor ...


Kocaeli kentini hep sevmişimdir.Çok sevdigim dostlarımdan bazılarının Kocaeli'de olması sebebiyle,sık sık giderim.Ayrıca İstanbul'a yakın olması sebebiyle'de ne zaman canım sıkıldıgı zaman ,buradaki yogunluktan bunaldıgım zaman kendimi Körfez semalarına bırakırım ...

Kocaelispor taraftarı bu sene takımlarının kötü olmasına rağmen bana göre Süper Lig'de şuan en iyi destek veren ekiplerin başında geliyor.Takımına ateşliyici bir güç oluyor.Sene başında iyi bir kadro kurmuştu Kocaeli,üst sıralarda olacagını düşünüyordum.Ama bir uyum sorunu oldu tabi birde Yılmaz Vural etkeni olunca ,takım hızla alt sıralara doğru geriledi.Ancak 2.yarının başlaması itibariyle herkes tarafından küme düşer gözüyle bakılan Körfez,iyi bir performans göstermeye başladı.

Bugün'de Ankarasporu 3-1'lik bir skor ile yenmeyi başardı.Ve umudunu hala sürdürmeye devam ediyor.Ben Kocaelispor'un düşmeyecegine can-ı gönülden inanıyorum,bu kentin ve taraftarının bu konumda olması çok üzücü bir durum.Hakettiginiz yerde kalacaksınız ...

Tebrikler Kocaelispor !

Seria A'da 29.Hafta Maçları



21 Mart 2009 Cumartesi
19:00 Catania - Lazio
21:30 Roma - Juventus


22 Mart 2009 Pazar
16:00 Fiorentina - Siena
16:00 İnter - Reggina
16:00 Torino - Sampdoria
16:00 Chievo - Palermo
16:00 Lecce - Atalanta
16:00 Bologna - Cagliari
16:00 Genoa - Udinese
21:30 Napoli - Milan

Cuma, Mart 20, 2009

Öyle Şeyler Yaşattın ki ...

Başarılar Gelir Geçer
Asaletin Bize Yeter
Öyle Şeyler Yaşattın ki
Uğrunda Ölmeye Deger ..


Çarşamba, Mart 18, 2009

Bütün Eller Havaya ...


Maç hakkında konuşacak bir çok şey var aslında;ama bir türlü nereden nasıl başlıyacagımı bilemiyorum.Yavaş yavaş adrenalin yükselmeye başladı,Stoper'de kim oynayacak ya da Arda'nın sakatlıgı maça çıkmasını engelleyecek mi ? Bunların hepsi birer bizim için olumsuz gibi gözükse dahi,sahada 11 tane Parçalı forma olacaktır.Futbolcuların Aslanlar gibi çıkıp,Kutsal Parçalı'nın hakkını vereceginden şüphemiz yok.

Avrupa'da Ali Sami Yen denildigi zaman herkesin korku dolu ifadelerini ve demeçlerini biliyoruz.Yarın tarihi bir güne yine ev sahipligi yapacak Samiyen.Her zaman oldugu gibi Yönetim-Futbolcu-Taraftar bütünleşmesini sağlayarak,Bir üst tura adımızı yazacağız.

Galatasaray - Hamburg
Ali Sami Yen / 21.30
D-Smart

Bütün Eller Havaya ...

Salı, Mart 17, 2009

Çanakkale GEÇİLMEZ !



Böyle bir ecdadın torunları olmak çok gururlandırıyor.Bütün şehitlerimizin ruhları şad ,mekanları cennet olsun.Hiç bir zaman unutmadık,unutmayacağız !

Vurulmuş tertemiz alnından, uzanmış yatıyor
Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor!

Pazartesi, Mart 16, 2009

Bu Taraftar Arkanızda Her zaman !


Takım Hamburg'dan dönmüş yorgun doğru düzgün antreman yapamadan maça çıkmış,İlk yarı iyi oynamış ve maçı 1 kişi eksikle 2-2 berabere bitirmiş .Yaser eğer kırmızı kartı görüp çıkmasaydı,şuan puan hanemize 3 puan yazılmıştı.Takımımızın ortaya koyduğu mücadeleden dolayı tebrik etmek gerekir.İstanbul'dan ve Trabzona yakın illerden gidip destek veren taraftarımıza da teşekkürler.İyi bir performans ortaya koydular,seslerini çok iyi derecede duyduk.

Büyük Kaptan'ın Lincolnü oynatmaması bana göre yanlıştı.Hamburg maçında Lincoln'ün bir tepkisi olmuş olabilir,ama şampiyonluk yolunda bu maçta oynaması gerekiyordu.Sonuçta Lincoln oldugu zaman her zaman kazanıyoruz diye birşey tabiki yok;yalnız Mehmet Güven orta saha'da oynuyorsa burada bir yanlışlık var diyebiliriz.

Ayrıca Büyük Kaptan takıma geldikten sonra oynadığımız maclara baktigimiz zaman (Konya,Bursa,Hamburg,Trabzon )takıma çok fazla kondüsyon yüklenildigi için,takım ikinci yarı oyundan düşüyor. Ister istemez takim gerilere cekiliyor.Tabi bunda Büyük Kaptan'ın bir suçu yok ,seneye daha iyi olacağını düşünüyorum.

Arda için diyecek birşey bulamıyorum,hakikaten helal olsun sana.Canına dişine takıp bu forma için savaşan oyuncuların bana göre en başında gelir.Sahada Kaptan olarak çok görmek istiyorum Arda'yı.Ayrıca maçta bacagının krampon darbesi ile yarılmasına rağmen ,ayağı sekerek koştugunu görünce kendi kendime Arda'ya olan sevgim daha fazla arttı.Bu çocuk İçimizden Beri,İyi bir Galatasaray'lı.

Trabzon takımına baktıgımız zaman Alanzinho geldiginden beri en iyi oyununu bu maçta ortaya koydu.Teknik ve süratli bir oyuncu.Trabzonspora faydası olacaktır.İleri uçta oynayan Gökhan Ünal ve Umut aynı tip oyuncular ,dün pek varlık gösteremediler.Trabzonspor'un şampiyon olacagını düşünmüyordum ve dünde yanılmadıgımı anladım.

Yunus Yıldırım her zaman oldugu gibiydi,yönetimiyle dünde şaşırtmadı.İki takım içinde büyük hatalar yaptı.Alanzinho'nun faul pozisyonunu vermedi ,ve golü bulduk.Keşke verseydi faulü bizim aleyhimize oldu bu kadar,o saatten sonra Trabzon takımı bize sert oynamaya prim tanımış oldu.Yapılan faulleri göremedi bir türlü.Yaser'in pozisyonu kırmızı kartlık degildi,en kötü orada sarı kart verilebilirdi.İkili mücadele yaşanıyor orada.

Sonuç olarak 1 puan aldık.Önümüzde çok önemli bir maç var.Trabzon maçını geride bırakıp bu saatten sonra Hamburg maçına konsantre olunmalı.
Bu Taraftar Arkanızda Her zaman !

Ne Yapıyorum Ben?


Bugün derste hocanın verdigi soruları çözmeye çalışıyorum ,daha doğrusu bakıyorum ...Özellikle Matematik derslerinde aklıma birşeyler geliyor ve bende deftere karalıyorum ,halbuki böyle bir özelligimde hiç ama hiç yoktur !

Yazıyla uğraşırken aklıma çok güzel bir fikir geldi,onu burada söylemiyecegim ya hamburg ya da eskişehir maçında görürsünüz artık.

Pazar, Mart 15, 2009

Bu Şehir

Sen Bizimsin !

Karalamaca #7

*4 gündür diş ağrısından uyuyamıyorum.Aldıgım ağrı kesiciler fayda etmiyor,bugun tanıdık bir doktora gittim iltihap kapmış dişin,hafta içi gel operasyon yapalım diye karar kıldık.Acaba bu akşam da dişim ağırayacak mı?

*Süper loto bizede çıkar diye bir umutla kupon alıp doldurduk,merakla sonucu bekliyoruz tabi .İlk rakamdan sonra gerisine bakmadım bile,nerde bizde o şans bize çıksın ...Aslında çıkmaması bir bakıma iyi oldu o kadar para ile insan kafayı yer,bir arkadaşımla çıkması halinde kendi kendimize hayallere dalmıştık.Hayallerle yaşamakta iyidir ,güzeldir.

*Metrobüs hayatımıza girdikten sonra,genellikle gidecegim yerlere Metrobüs ile gidiyorum.Zira gidecegim yerler ,metrobüs güzergahı üzerinde.Sögütleçeşme'ye kadar uzatıldı,iyi oldu tabi yalnız otobüs sayısının artırılmasında fayda var.Özellikle sabahları ve akşam iş çıkış saatleri arasında metrobüse binmek gerçekten bir şans.Binseniz bile ensenizde birisinin kokusunu alırsınız,içerisi havasız ,insanlar neredeyse birbirinin üstüne binecek...Buna bir önlem alınması gerekiyor.Sığmıyoruz Sayın Kadir Topbaş !

*Hamburg maçı bitmiş,Keyifler yerinde tabi.İstiklal caddesini inlete inlete metro durağına gidiyoruz ,çok fena yağmur yağıyor ,yağmur bizi ıslattıkça bizdeki ses yükselerek bir fırtına gibi etrafı inletiyoruz...Durağa gelince arkadaşlarla vedalaştık ,tam metro'ya gelince arkadan bir ses duydum ,dodo diye arkamı döndügüm zaman lise yıllarımdakı kız arkadaşımdı...Ayaküstü biraz muhabbet ettikten sonra,benim her tarafım sucuk gibi olmuş tabi,yine mi maçtan geliyorsun nidaları ile vedalaştık...Bize Her Sevdadan Geriye Kalan Sadece GALATASARAY !

*İngilicez dersimize giren hocamızın ingilizce bildiginden gerçekten şüpheliyim,Yurtdışından bir arkadaşım İngilizce bir kitap getirdi bende bir kaç gün sonra okuldaki hocama götürdüm.Bir kaç sayfanın çevirisini yapmak için ,saydıdeğer hocam bana bunları çeviremedi bile .Sene başından beri biliyorduk,arkadaşlarlada muhabbeti oluyordu iyi ders veremiyordu tabi.Okul yönetimine toplu bir şikayet yapalım diye bile konuşmuştuk sonra vazgeçmiştik.Hata ettik bu konuda.Yazık be hocam...

*Uykusuz olunca ortalıkta zombi gibi dolaşıyorum. Geçen gün okula doğru yürüken arkamdan birinin geldiğini hissettim, kafamı çevirmemle birlikte bir kızla burun buruna geldim. Tabi o kız korktuysa,ben daha fazla korktum.Bir anda ne yapacagımı şaşırdım tabi ,ufak bir gülümseme ters istikametlere doğru ikimizde yol aldık...

Cuma, Mart 13, 2009

Yürüyelim Arkadaşlar ...

Dün maç öncesi bir türlü geçmek bilmedi,erken saatler'de Eloya gelip maç saatini beklemeye başladık.Arkadaşlarla kendi aramızda stoper'de kim oynar ,taraftar sağlam olur,2 tane atıp geliriz muhabbetleri dönerken maç saati geldi ve biz maçı izliyecegimiz yer olan Eloy'da 3'lü ile maça başladık...
Sahada Aslanlar gibi mücadele eden takımıza ve orada bizi yalnız bırakmayan Büyük Galatasaray taraftarına teşekkür etmek lazım.Taraftarımızın itici gücü ile bizi kimse kolay kolay yenecegini düşünemiyorum,zira Avrupa maçlarında daha farklı oynadıgımızıda görüyoruz.

Bence bu maçın en önemli olaylarından biri Emre Aşık'ın atılmasıyla ,Harry Kewell'in kendi istegi ile stoper'de oynamak istemesidir.O anda takım 10 kişi kalmış ve büyük bir sorumluluk alarak orada oynamak istemiştir.O bölgede hatasız ve iyi bir oyun çıkardı Keweel.Bence Hagi'den sonra Galatasarayımıza gelmiş en iyi transfer'dir.

Ayrıca Orta sahada Dinamo görevi yapan Barış ve Ayhanı'da unutmamak lazım.Barış'da ne ciğer var anlamıyorum doğrusu sahada atmadık yer bırakmıyor,biraz teknigini geliştirse çok iyi olur.Ayhan ise orta Saha'da önemli işler yapıyor.Top dağıtması ve oyunu okuması,çok iyi derecede.



Büyük Kaptan'ın Lincolnü çıkarması yalnış bir karardı.Çünkü Orta Saha'da top yapmamız lazımdı,Lincoln çıktıktan sonra geriye çok yaslandık ve ileriye bir türlü bir kaç atak haricinde çıkamadık.Ayrıca Büyük Kaptan'ın bana göre çıkarması yanlış ise,Lincoln'ün tepki göstermesi bir o kadar yanlıştır.Ama bu hareket,aşırı hırstan dolayı yapıldıgını düşünüyorum.Büyük Kaptan'da maç sonu açıklamalarında bu görüşte;düşündügüm şekilde düşüncelerini belirtti.

Ali Sami Yen'de oynacagımız maçta konsantre olarak çıkmış olacak takımımız ve Taraftarımızın destegi ile bir üst tura çıkmamız için hiç bir engel yok.Hamburg teknik direktörü Ali Sami Yen'in Cehennemini ürkütücü ve atmosferin yüksek oldugunu bildiklerini söylemişti.Daha birşey görmediler,Perşembe günü Çok sağlam bir tribün olacak.Hem tribün şovları ile hemde sahaya etkimiz açısından çok iyi bir performans gösterecegiz.

Hamburg 1 - Galatasaray 1


Yürüyelim arkadaşlar ...

Çarşamba, Mart 11, 2009

Saldır Galatasaray !


Karşı ahalisi maç için perşembe günü Beyoğlu Eloy Bar'da toplanıyor.. Mekana o gün Galatasaray Tribünü dışında kimse alınmıyor, maça 15 dakika kala mekanın kapıları kapanıyor. Hesaplar hiç kabarmıyor, arzu eden eş dostta buyurup geliyor..
http://www.pankartfanzine.com/

HAMBURG - GALATASARAY
12.03.2009 /19:00

SALDIR GALATASARAY !

Salı, Mart 10, 2009

Hiç Susmaz Bu Büyük Taraftar


Bayan Voleybol'da Yarın ezeli rakibimiz Fenerbahçe ile önemli bir maça çıkıyoruz.Lig sıralamasını etkileyecek bir mücadele olacak.Bu maçı kazandığımız zaman play off'lara yukarıdan katılmaya hak kazanmış olacagız.Ondanda önemli olan rakibimizin Fenerbahçe olması maçın önemini anlatmaktadır.

Olmamız gereken yerde olmalıyız ,olacağız !

11 Mart 2009 / Saat: 18:00
Burhan Felek 50. Yıl

...



Ben basit bir 'iyi futbol dilencisiyim'. Elimde şapkam, dünyanın dört bir yanını geziyor ve stadyumlarda yalvarıyorum: "Tanrı rızası için, güzel bir maç lütfen!" Eduardo Galeano

TV'de FUTBOL (10-12 Mart)


10 Mart 2009 Salı
21:45 Liverpol - Real Madrid (Star)
21:45 Panathinaikos - Villareal (D Smart)
21:45 Bayern Münih - Sporting Lizbon
21:45 Juventus - Chelsea

11 Mart 2009 Çarşamba
21:45 M.United - İnter (Star)
21:45 Barcelona - Lyon (Cnn Türk)
21:45 Porto - A.Madrid (D Smart)21:45 Roma - Arsenal

12 Mart 2009 Perşembe
19:00 Hamburg - Galatasaray (D Smart)

Pazar, Mart 08, 2009

B.Ü

Bu sene Sivasspor çok antipatik bir takım oldu .Bunun sebebi bence Bülent Uygun'un yapmış oldugu konuşmalar ve hareketleri geliyor.Gerçekten bir insan bu kadar sevimsiz olabilir mi ?Tamam Fenerbahçeli oldugunu biliyoruz,Galatasaraya karşı oynadıgın zaman takımının yaptıgı hırs ve mücadelelerin aynısını Fenerbahçe maçında görememeyide anlıyoruz ...

Yalnız geçen hafta açıklamalarında misafirperver bir ekip oldugunu belirtmişti kendileri.Peki 1 haftada ne oldu; Bülent Uygun sağa sola saldırmaya calışıyor.Hani misafirdiniz ?Sivas taraftarı maçın tamamına yakında küfür etti.Bırak bu işleri Bülent Uygun ;gerçekten hiç samimi degilsin.


Bugün Sivasspor -Ankaraspor maçından sonra yapmış oldugu açıklamalar.

Yeter ! Çekin Ellerinizi ...




Siyasi Parti Liderleri Recep Tayyip Erdoğan Ve Deniz Baykal gittikleri her miting'de o kentin futbol takımının atkısını takıyorlar.Bundaki sebep nedir acaba çok merak ediyorum?Gittikleri kentteki halkı;kentin futbol takımına vaat vererek etkilemeye çalışıyor olmaları mı yoksa?Futbol büyük bir pasta ve peşinden milyonlarca insanı koşturan bir spor ,Siyasetçilerde bunu çok iyi bildikleri için sürekli bir vaat verme peşindeler ...

Gerçi geçmiş dönemlerde spor dünyasının ünlü adaylarını aday gösteren siyasetçiler'in,bu şekilde seçim propagandalarını yapmalarına şaşırmamak lazım ...

Yeter !Çekin Ellerinizi ...

Seviyoruz Seni Abdürrahim Albayrak ...

Abdürrahim Albayrak bizde yönetici oldugu dönemlerdede taraftarın sevdigi bir yöneticiydi.Bizim kadar oda iyi bir Galatasaraylı,Dün Okan Bayülgen'in programında konuktu konuşmalarıyla ve duruşuyla bir kez daha gönlümde taht kurdu.Adnan Polat yönetiminde kendisini görmek istiyorduk ama nasip degilmiş.

Seviyoruz Seni Abdürrahim Albayrak ...


Cumartesi, Mart 07, 2009

Yalandan da olsa ...


Siyah olmuşsun ne farkeder, istersen beyaz ol, hatta git lacivert ol. Yeter ki için kararmasın, yoksa gerisi ayrıntı be güzelim. Sen, senin isteklerinin gerçekleşmesi için tercihlerini yap. Öss, oks her ne haltsa onun gibi işte. Puana göre sırala, hangisi denk gelirse gidersin ona..

yalandan da olsa, ne güzel güldün o akşam bana ...

Cuma, Mart 06, 2009

Cimbombomum Sen Çok Yaşa ...

Bugün oynanan futbol vasatın altındaydı,biz tarafımızdan normal karşılamak gerekir.Akıllar ister istemez Hamburg'da.Böyle olunca ortaya kötü bir futbol çıkıyor.
Peki bizim kötü olmamızın sebebi var Bursaspor'un ne sebebi vardı acaba merak ettim?Onlarda en az bızım kadar vasatın üstüne çıkamadılar.Bir daha karşılarında böyle Bir Galatasarayı yakalayamazlar.

Büyük Kaptan'ın gelmesiyle birlikte defans hattında bir mücadele dikkati mi çekiyor,gol attıkdan sonra geriye yaslanıyoruz ve iyi bir mücadele ortaya koyuyoruz.Skibbe döneminde geriye çekilmedigimiz anlarda dahi kalemizde golü görüyorduk.

Bir kaç kelimede Emre Aşık hakkında bahsetmek istiyorum.Emre hakikaten sevdigim bir oyuncu,bizden gittiginde dahi öyle bir antipati beslemedim.Emre Aşık iyi bir Galatasaraylı bunu biliyorum.Bu performansını sürdügü derece en az 2 sene daha oynar ...

Galatasaray 2 - Bursaspor 1

Perşembe, Mart 05, 2009

Karşılıksız Sevgi ...


Türkiye futbol bloglarını Aceto Balsamico sayesinde;internetin, forumlardaki kısır tartışmalar, sözlüklerdeki klişelere boğulmuş alıntılar , youtube üzerindeki video atışmaları eksenine sıkışmış futbol gündemini, daracık ekseninden söküp çıkararak , futbol üzerine özgünce ve özgürce yazılabilecek , en basitinden tek geçer ölçütün hepimizi kendisine delice bağlayan, tutkuyla sevdiğimiz bu oyunu sevmekten geçtiği , yazıp üretebilmek içinde başka bir statüye ihtiyaç duyulmadığı , futbol blogları sürecini başlatarak, Türkiye internet kültüründe bir devrime imza attı.. O yoldan cesaret alarak , kimisi taklit , kimisi özgün bir sürü blog çıktı piyasaya.. Bunun hiçbir zararı yok ..
Kendi adıma bir sürü futbol blogunu okuyorum, kimseyi rakip görmüyorum, tamamen kendi üretimimle oluşturduğum bu blog benim için neyse diğer bloglarda o , keşke daha çok insan futbol yazsa, futbol konuşsa, futbol üzerine düşünse, futbolu daha çok insanın sevmesini sağlasa..Her taşın altında politik gedik arayanlar , bloglarda yayınlanan güzel kadın resimlerinden tutun , yorumlara kadar eleştiri yapıyorlar.. Güzellikten, estetikten, kadın teninden hoşlanmak , kadındaki estetiği sevmek , heteroseksüel bir erkek için dünyanın en normal algısı olsa gerek..,Ana ekseni; futbol yazmak, futbol konuşmak,şahsım için;futbol harici sinemadan, fanzin kültüründen ,hayatın kendisinden, kişisel ilgi alanlarından beslenip , okuyanlara keyifli anlar yaşatıp onların fikirlerinden beslenerek , reel dünyanın baskısından kısa bir süre için bile olsa kurtulup birşeyler paylaşmak olan bu blogun hiçbir misyonu yok.. Her blogun ayrı bir tarzı, kategorisi, yazı çizi stili, farklı etiket alanları, güncellenme süreçleri var.. Her blog farklı noktalarda özgün ve başarılı.. Hepsi kendini okuyan insanlara farklı noktalarda keyifli tadlar sunuyor..

Peki bu futbol bu kadar önemli mi? ... İşiniz gücünüz yok futbol üzerine yazıyorsunuz diyen bir kitle var.. sanıyorum mesele ''futbolu hayatımızın'' hangi noktasına ne şekilde yerleştirdiğimizden geçiyor.. Futbolun bizler için neden anlamlı olduğunu kimseye ispatlamak zorunda değiliz.. Futbol benim için hayatımın merkezindeki en önemli öğe..Sadece Doksan dakikalık mücadele ile değil..Doğdum, büyüdüm, ölücem ve futbol hep aynı yerde aynı değeriyle kalacak.. Futbola uzaktan izleyici olarak kalmak oyunun doğasına aykırı.. Endüstriyel futbol ingilterede oturma zorunluluğu getirdiğinde açlık grevine gidecek kadar büyük bir mücadeleyi veren tribünlerin tarihini hayattan soyutlamak , 50-60 yıllık taraftar gruplarının sosyal gerçeğini ''bunlar bilinçsiz kitleler'' diyerek görmezden gelmek , en basitinden forza livorno oluşumunun mantığıyla çelişik geliyor bana..Futbol sadece 22 adamın karşılıklı top tepmesi doğal, doğası gereği taraf olmayı çıldırmayı gerektirecek , kurallarına karşın adrenalini tavan yaptıracak, bağlanmayı bu yollarca meczup olmayı gerektirecek bir oyun..
Siz aşık olduğunuz kadına neden aşık olduğunuzu bilebilirmisiniz? ben iç bilemedim nedensizce aşık oldum..Stranç tahtasına koyamadım futbolu..Sevdiğimiz kadınlar bize ihanet edebilir ama futbol asla ! Karşılıksız Sevgi ...

Beklenen Gün ...

Bugün hasret sona eriyor,açıkcası ilk defa yerli bir diziyi ilk bölümünden son bölümüne kadar takip ettim.Kurtlar Vadisi Türkiye'nin gerçeklerini yansıtan bir dizi.Bu yüzden bu kadar tutuldu bence.Sürekliyici bir senaryosuda var tabi.

Diziye Kanalla olan maddi problemlerden dolayı bir süre ara verilmişti.Bu süre zarfında eski bölümleri izledim,yeni bölümlere nazaran eski bölümlere daha güzelmiş.Bugünkü bölümde İskender ile Polat karşı karşıya gelecek bakalım sonuç ne olacak?Merakla bekliyoruz ...

İyi seyirler

Çarşamba, Mart 04, 2009

Napoli


Yıllardır doğru düzgün toplanmayan çöp dağları etrafında,Mafyanın elinde oyuncak olmuş yerel politikacıların gölgesinde, mazisini arayan ve takvimlerini Maradona'lı 1987 şampiyonluğunun yarıdüş yarı gerçek mutluluğunda dondurmuş insanların kenti.. İtalya'nın en fakir şehri olarak adlandırılan, boynu bükük, uzaklardan mazisini izleyen Napoli..
Napoli'liler dışarıya, avrupa'nın başka yerlerine veya İtalya'nın zengin şehirlerine göç etmek zorunda kalıyorlar artık. Gazetelerde ve televizyonlarda küçümseniyor Napoli. Futbolu paranın herşey olmadığı gerçeğini bilerek seven tüm romantik futbol aşıkları içinse Napoli demek Maradona demek, 1987 yılı demek, gerçekçi ol imkansızı iste düsturu içerisinde imkansızı başarmak demek. Futbolu ve Maradona'yı seven kimse; medyada her gün yayınlanan boynu bükük Napoli resimleriyle hatırlamak istemez bu gururlu şehri..

Şampiyonluk, Maradona ve 1987..

Bayraklanma Harekatı - 3

Bilindiği üzere futbol takımımız UEFA kupasında, Kadıköy’de ki final yolculuğunda Hamburg ile çok önemli 2 maç yapacak. Biz Galatasaray Taraftarı bu yolculukta Ali Sami Yen’de üzerimize düşenleri yapabilmek adına harekete geçtik.

Daha önce 2 kez gerçekleştirdiğimiz BAYRAKLANMA HAREKATINI yeniden başlatıyoruz. Şampiyonlar liginde oynadığımız PSV maçında 500’e yakın dev bayrak yaptırmış ve yıllarca taraftar jeneriklerini süsleyen muhteşem bir görüntü elde etmiştik.

Şimdi sıra Ali Sami Yen’i bayraklarımızla donatmaya geldi...

Haydi Galatasaray’ın büyük taraftarı yine yeniden !

İletişim Bilgileri:

Mail ve Msn adresi : bayrakiletisim@hotmail.com

Kampanyaya katılmak için gerekli tüm bilgilere bu mail adresinden ulaşabilirsiniz.

ultrAslan



Salı, Mart 03, 2009

Aşkını Kazıdım Her Tarafa ...


Okulda Sıramda
Semtimde Duvara
Aşkını Kazıdım her tarafa
Cimbombom aşkıyla öğrendim sevmeyi !

İlk görüşte ...


Karalamaca #6

Bir kız görüyorsunuz ilk bakışta sizi etkileyen. Düşünmeye başlıyorsunuz geceli gündüzlü. Türlü planlar şekilleniyor kafanızda. Yaklaşmaya çalışıyorsunuz açıktan açıktan, o da farkediyor sizi aslında ama ses çıkartamıyor. Tam artık tamam denilen anlarda elinizi uzattığınız vakit teller yeniden beliriyor aranızda.

Yılmıyorsunuz, güç olsa da telleri yıkıp ulaşıyorsunuz ona. Başlangıçta soğuk biraz biraz yabancı ve bir o kadar da kızgın size geç kalmış vuslat nedeniyle. Açıklıyorsunuz yavaş yavaş her şeyi. Bütün sorunlar çözülüyor birer birer. Gözleriniz birbirinizden başkasını görmemeye başlıyor. Zaman onla bir türlüyetmezken o yokken geçmemeye başlıyor. Yanından ayrıldığınız anda başlıyor özlemi, dönüp tekrar tekrar haykırmak istiyorsunuz onu ne kadar çok sevdiğinizi.


Her şey bu kadar yolundayken hayat manasız bir şekilde sizi yeniden o eski açıklığa doğru sürüklüyor. Giderken çok iyi biliyorsunuz aslında mutlu olamayacağınızı ama gitmeniz gerekiyor. Açıklayamıyorsunuz ne sevdiğinize ne çevrenizdekilere. Binbir isyan yaşıyorsunuz içinizde ama devam etmeniz gerekiyor açığa doğru.


Uzaktan gözlemeye başlıyorsunuz eski sevgiliyi bilerek onun da sizi gözlediğini. Ona uzaktan bakarken ızdırapların en büyüğünü yaşıyorsunuz belki ama yine de yüzünü görmek bile mutlu ediyor sizi. Fırsat kovalıyorsunuz mutlu olmalar adına...

Pazar, Mart 01, 2009

Konyaspor 0 - Galatasaray 1


Bordeaux maçından sonra bugunkü maçta takımdan iyi bir performans beklemiyordum.Takım yorgundu ve Birde bu duruma sahanın elverişsiz olması eklenince ,iyi bir futbol ortaya koyamadık.

Çok fazla gol pozisyonu olmadı maçta,ama özellikle defans hattımızda önemli bir hata yapmadık.Büyük Kaptan'ın Bordeaux maçından sonraki açıklamasında ,özellikle defans hattı ile daha fazla çalışma yapılacagını belirtmişti.Bugün göründügü gibi defans hattı hatasız oynadı,özellikle meira'yı baya begendim.Hava topları ve topu oyuna sokması ile iyi bir oyun ortaya koydu .

Herşeye rağmen 3 puan almayı başardık.
Tebrikler Aslanlar.

Konyaspor 0- Galatasaray 1