Pazar, Ağustos 30, 2009

Ankaraspor - Galatasaray



Kritik bir maç. Elano'nun skora yine direkt etkisi olacaktır diye düşünüyorum. Ayhan'ın sakatlığında, orta sahada o görevi Barış'ın üstlenmesi maalesef zor görünüyor. O açıdan Mustafa Sarp'a Ayhan'ın görevini verip kendisini Mehmet Topal ile birlikte oynatabilir Rijkaard.

Ayrıca Ankarasporlu futbolculara geçmiş olsun. Hatta resmi sitemizde maça doğru bu konuyla ilgili bir geçmiş olsun mesajı yanınlanırsa, bize yakışan asil bir davranış olabilir diye düşünüyorum.

Bu deplasmandada takımımızı yalnız bırakmıyoruz.Olmamız gereken yerde olacağız.

Ölüm olsa bile,hep önden gider
İstanbul İstanbul !

30 Ağustos !


Türk vatanı bölünmez bir bütündür, parçalanamaz.
Başta Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK nezdinde bütün şehitlerimizin ruhları şaad olsun.

Cuma, Ağustos 28, 2009

Uefa Avrupa Ligindeki Rakiplerimiz



Bu grupta pek zorlanmıyacağımızı düşünüyorum.Gruptaki takımları ele alacak olursak eğer şuan ki konumda;hiç biri rakibimiz olacak pozisyonda degil.Kadro derinliği olsun ve oyuncu kaliteleri v.s Ama futbol sahada çıkıp kazanılan bir oyun.Gruptaki takımları değerlendirecek olursak eğer;

Panathinaikos'un çıkmasını sevindim,zira yıllardır Olimpyakos ile karşılaşıyoruz ve sıkıldık artık.Cehennemi tadacak diğer bir Yunan ekibide Pana olmasını istiyorduk ve öylede oldu.Hep aklımda olan bir olay var aslında;Fenerbahçe ile CL'de maç oynamak için Yunan taraftarları İstanbul'a gelmişdi,Taksim'de olay çıkartmışlardı.Esnafa v.s saldırmışlardı.Eğer deplasman yasağı konulmazsa,kendilerini Taksim semalarında karşılayacağız.

Sturm Graz takımını tüm Galatasaraylılar yakından tanır.2001 yılında CL'de iki ekip bir üst gruba çıkmıştı.O yıl grupta bulunan diğer iki takımın maç sonun gelmesiyle birlikte .Galatasaray ve Sturm Graz takımlarına 1 puan yetecekti ve bunun akabinde maçın son dakikalarında iki takım birbirinin üstüne gitmeyerek kendi sahasında top çeviriyordu.O yıllardan bu zaman dilimine geldigimizde,geçmiş yıllardaki başarılarına devam ettirme peşindeler.

Dinamo Bükreş ile oynayacağımız maçı cezalarından dolayı seyircisiz oynayacağız.Bir bakıma bizim için avantaj oldu.Eski futbolcularımız olan Bratu ve Tamas Avrupa turundan sonra kendi liglerine dönmüşler.


Fikstür

17 Eylül 2009
Panathinaikos - Galatasaray

1 Ekim 2009
Galatasaray - Sturm Graz

22 Ekim 2009
Galatasaray - Dinamo Bükreş

5 Kasım 2009
Dinamo Bükreş-Galatasaray

2-3 Aralık
Galatasaray- Panathinaikos
16-17 Aralık 2009
Sturm Graz- Galatasaray

Teker Teker Geçiyoruz Turları !






Avrupa Ligi Play- Off Turu'nda 5-0'ın rövanşında Levadia Tallinn'le deplasmanda 1-1 berabere kalarak gruplara katılmaya hak kazandık.
Tebrikler Aslanlar !

Şampiyonlar Ligi Grupları



İlk bakışta dikkatimi çeken gruplar C ve F grupları.Real Madrid-Milan maçında Kaka'nın nasıl bir ruh halinde olacağını merak ediyorum.Ayrıca F grubunda bulunan İnter ve Barcelona maçıda zevkli geçecek.İbrahimoviç ve Eto takasları gündemi baya meşgul etmişti,ayrıca Mourinho'nun bir basın toplantısında İbrahimoviç'in satılmasına pek üzülmediklerini ve yeri doldurulmayacak bir oyuncu olmadığından bahsetmişti.Bakalım İbo'nun cevabı nasıl olacak :)

B grubunda ise temsilcimiz Beşiktaş yer alıyor.Açıkcası zor bir grup olmasına rağmen Beşiktaş'ın iyi sonuçlar alacağını düşünüyorum.İlk maçı içeride Manchaster ile oynaması onlar için bir avantaj,eğer 3 puan aldıkları takdirde bu gruptan çıkarlar.

Galatasaray Store





Yeni çıkan Tek atkılar çok güzel.Doğru strateji uygulandıgı zaman,kazanan tabiki Galatasaray olacaktır.Galatasaray Store hakkında daha önce bir çok kez fikrimi belirttim,çok iyi iş çıkarıyorlar.Taraftarların istekleri ve beğenileri göz önüne alınarak çıkıyor ürünlerimiz.Doğru olanda bu tabiki .
Emeği geçen herkese teşekkürler

Çarşamba, Ağustos 26, 2009

Saldırın Durmadan !



Fotoğraf kareleri bugun oynanan West Ham-Millwall maçından.İki takım taraftarı birbirine olan tutumlarını tüm spor kamuoyu bilmekte olup ;Aralarında geçmişden gelen hem saha içinde hemde tribünlerde bir rekabet var.

Herkesin bildigi gibi futbolun konuşulmadığı bir maç olacağıydı.Nitekimde öyle oldu diyebiliriz Çıkan olaylar maçın önüne geçti.

90 dakikası 1-1 bitip,uzatma dakikalarında West Ham'ın iki gol bulmasıyla birlikte;Carling Cup'da adını bir üst tura yazdıran taraf oldu .

West Ham 3 -Millwaal 1

25 Ağustos 2000



Real Madrid 1 - Galatasaray 2
Raul /Jardel(2)

Pazartesi, Ağustos 24, 2009

Alpaslan'a Mektuplar



Alpaslan Abimizin vefatının ardından,abimizin adını nasıl yaşatabiliriz diye farklı fikirler ortaya çıkmıştı tribünlerimizde.Bu fikirlerden biride çok sevdigimiz Alpaslan Abimize mektup tarzında notlar yazarak,bunları kitap haline getirerek bir nebze olsun onu anmaktı.

Biraz önce ultrAslan forum'da Danış abi'nin bu projeyle ilgili topicini görünce buruk bir sevinç yaşadım aslında.Yıllarca Galatasaray tribünlerine hizmet etmiş birisine,Galatasaray tribünü olarak onu hiç bir zaman unutmayacagımızı ona ithafen yazmış oldugumuz notlarda dile getirmeye çalıştık.

Alpaslan'a Mektuplar kitabı 27 Eylül 2009'da raflardaki yerini alacaktır.Çıkan kitabın tüm geliri Engelli basket takımımıza aktarılacaktır.Kitaba Galatasaray Store,Carrefeour ve Migros gibi marketlerden ulaşmak mümkün.Ayrıca internet sitesi üzerindende satışı yapılacaktır.

Vefa sadece bir semt adı degildir !

Palermo 2 - Napoli 1




Galatasaray 4 - Kayserispor 1



Biz yazmaya doyacağız, Galatasaray atmaya doymayacak...

Futbolun üç altın kuralını (Hırs , Mücadele , Bitiricilik) nakış nakış işleyen üstelik de her geçen gün bunu daha iyi yapan bir Galatasaray izliyoruz sahada. Bu takım zevk veriyor. Bu takım parmak ısırtıyor. Rakip takım oyuncuları stadın sınırlarına girdiği andan itibaren bir korku yeleği giymeye başlıyorlar.Bugün Perşembe'den miras yorgunluğun etkisiyle bol gollü bir maç beklemiyordum. Ancak bu beklentimi hesap ederken o 11 tane doğaüstü yıldızı hesaba katmamışım sanırım. Av için gelen herkes güzel bir akşam yemeği oldu hem sarı kırmızılı futbolculara hem de taraftarlara...

Medyamızın duayenleri (!) yine başlamışlar "Galatasaray oynamadan kazandı, gollerde faul vardı, Galatasaray'ın tacı yanlıştı, 3 korner 1 penaltıydı" gibi düzmecelere. Geçiniz efendim. Futbolu bilen, zerre miktarı anlayan bir zat-ı muhterem bugün bu performansa şapka çıkarır. Üstelik Perşembe günkü maçın teri henüz soğumamışken...

Sahadaki futbol keyif veriyor burası tamam. Ancak Galatasaray'da çok daha fazla keyif veren bir unsur var ki bu da şu anki performansın ana nedenlerinden bir tanesi. Takım olmak, olabilmek. İlk 11'inden ilk 25'ine kadar Galatasaray tam bir takım olmuş vaziyette. Bunu hem antrenmanlarda hem de maçlarda öyle rahat gözlemleyebiliyoruz ki. Kaptan'ın mimikleri, yeni gelen yabancıların demeçleri, Keita'nın her gol sonrası daha yeni sırtına geçirdiği Galatasaray armasını, formasını öpmesi, Kewell'ın "futbola burada başlayıp burada bırakmak isterdim" cümlesi vesaire örnekleri çoğaltabiliriz.Bireysel performanslara değinecek olursak savunma 3 maçtır müthiş oynuyor.

Gökhan Zan o ilk maçlardaki tutukluğunu tamamen atmış Kendine güvenen, ne yapacağını bilen bir görüntü çiziyor.Diri oynuyor, girdiği mücadelelerden başarıyla ayrılıyor. Bugün goldeki hatasına rağmen Servet yine her zamanki gibi "yıkılmaz" duvar görünümünde. Bu etmenler de haliyle korkulan savunma için su serpiyor yüreklere. Baros'u bugün çok beğendim herkesin aksine. Zira dikkat edin her hücum organizasyonunda Baros var.Önemli pozisyonların karesinde hep yerini aldı bugün. Çok düşmüş, çok kalkmış, takla atmış, yan yatmış, çamura batmış. Bunlar hep o mücadelenin sonucunda meydana gelen eylemler. Kaldı ki bugün yerde kaldığı çoğu darbede sert şarjda kaldı Baros. Gollerini de attı.Kral silkinme evresini geçip ayağa kalktı...

Keita sadece 45 dakika oynadı. Topu aldığında 3 kişi önüne set oluşturdu. Bu durumda da savunmada meydana gelen boşlukları Baros ve Arda değerlendirdi. Yani öyle bir adam ki tutsanız dert, tutmasanız yine dert. Talinn maçındaki o müthiş performans elbette ki bir yorgunluk yaratacaktı. Rijkaard da bunu düşünerek ikinci yarıda Elano'yu aldı Popito'nun yerine.

Elano...Perşembe günü bitmiş bir maçta, son 20 dakika sahada yer buldu. Bu kadar kısa süre, ilk maç, zaten bitmiş olan bir müsabaka. Acaba ondan ne bekliyorlardı da o maçta yaptığı bir pas hatasını günlerce konuştu medyamızın usta (!) isimleri? Bugün öyle bir susturdu ki onları, öyle bir çınlattı ki kulaklarını; o top aslında Souleymanou'nun koruduğu kaleye değil o fütursuzca yazıp çizenlerin boğazına düğümlendi 121 Km/S hızla... Sadece o da değil verdiği paslar, oyunun yönünü bir anda değiştirebilmesi, oyunu müthiş bir zeka ile okuması; 45 dakika da olsa bir resital sundu. Çok beğendik, doyamadık... Çift kale maç sonrası Servet'in "Elano'nun yanına yaklaşınca buram buram gol kokuyor" cümlesi hafızamda hala. Ne de güzel gösterdi bugün bu cümlenin uygulamalı anlatımını o muhteşem şutla.

Bugün son dakikalarda da olsa oyuna giren Mehmet Topal çekmiştir sizlerin de ilgisini. Mehmet hiç görmediğimiz kadar hızlı, hiç görmediğimiz kadar çevik ve de hiç görmediğimiz kadar teknik bir oyuncu haline gelmiş. Üstelik kesiciliğinden de hiçbirşey kaybetmemiş."Maçın son çeyreğinde oynadı o yüzdendir" denebilir. Ancak Mehmet antrenman esnasındaki çift kalelerde maç boyunca da böyle. Neler oluyor yahu? Anlaşılan şu ki bizler daha çok şaşıracağız.Galatasaray ısıra ısıra yoluna devam ediyor. Sırada Talinn maçı var. Farklı bir kadro ile oynanacağı aşikar.

Değişmeyecek olan tek şey ise oynanan güzel futbol...

Teşekkürler ASLANLAR !

Güllaç



Ramazan aylarının benim için vazgeçilmezi olan tatlı türü Güllaç'dır.Hemen hemen abartsız hergün yerim,tadı çok ama çok güzeldir.Şuan canım çekmedi degil ,ama iftar saatini bekledemeyim .

Tavsiye edilir ...

Cumartesi, Ağustos 22, 2009

Palermo-Napoli



Serie A ilk hafta mücadelesinde Napoli,Palermo'nun konu oluyor.Gönül isterki bu Palermo deplasmanı yapalım ama seneye inşallah Napoli'ye gittigimizde bu hayalim gerçek olacak .

Bu mücadele Güneyin iki hırçın çocugunun mücadelesi olarak gösterebiliriz aslında.Oynanacak futbolun güzel ve çekişmeli olacağını biliyoruz.Tribün olarak ise güzel bir atmosfer olur.Bireysel ve takım oyuncuları olarak,iki ekipde bu tarz oyuncuları görmek mümkün.
Napoli takımını baz almak gerekirse,geçen sene takımın başına gelen Danadoni iyi bir hoca.Takimin mevcut kadrosunda gecen sezonlardan saglam yetenekler bu yeni sezonda da hocanin en buyuk artilarindan olacaktir kanaatindeyim.Takıma yeni gelen oyuncular suphesiz takima onemli guc katacaklardir, bu isimlerden Zuniga, Quagliarella, Cigarini gibi yetenekler mevcut eldeki Lavezzi, Hamsik,Cannavaro ile iyi bir ekip goruntusu sunacaklardir diye dusunuyorum. Gecen Sezon kalemizi koruyan De Sanctis'inde Napoli formasi ile olması benim için ayrı bir güzel olay,bizdeyken severdim De Sanctis'i.

Geçen sene Serie A'da Napoli'nin ilk yarı göstermiş oldugu performans güzeldi.Fakat ikinci yarı ile birlikte takımda düşüş oldu ve ligi orta sıralarda bitirdi.Bu sene daha farklı olacağını ve iyi bir kadro kuran Napoli'nin üst sıralarda yer alacağını düşünmekteyim.

Türkiye Kupası TRT'de


TFF'den yapılan açıklamada, kapalı zarf usulüne göre gerçekleştirilen ihalede TRT, yıllık "17 milyon 100 bin dolar Türkiye Futbol Federasyonu payını" teklif ederek yeni yayıncı oldu.

TFF Başkanı Mahmut Özgener, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:
"Yayın ve isim hakkı toplam tutarının yeni ihale ile birlikte artarak kulüplerin kazancının yüzde 30 yükselmesi, Türk futbolunda sağlanan güven ortamının bir eseri. Böyle bir ortamda futbolumuza ayrılan kaynağı artırarak, kulüplerimizin çok daha fazla para kazanmasını sağlamak bizlere de gurur veriyor. Bu rakama çıkan TRT'ye, federasyon ve kulüplerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum.

Cuma, Ağustos 21, 2009

Galatasaray : 5 - Levadia Tallinn : 0



Güzel bir İstanbul akşamında,maç öncesinde Orjin'de dostlarla hasretleşmek güzeldi.Zira bir kaç gün önce tatilden dönme fırsatı bulduk ve solugu hemen Samiyen'de aldık.Sokak'da parçalı formayı giyen çok sayıda taraftar görünce baya sevindim diyebilirim,bu sene stada forma ile gelen taraftarımız oldukça yüksek.Bunda Yönetimin etkisi büyük.Çünkü bu sene maça hangi forma ile çıkacagımızı resmi siteden duyurması,maça gelecek taraftarında aynı formayla gelmesine sebep oluyor.Güzel bir uygulma,sokak parçalı'dan geçilmiyordu ...

Maçın yıldızı şüphesiz Keita'ydı.Böyle kapalı takımlara karşı Keita'nın o boşlukları nasıl yarattıgına hala inanamıyorum gerçekten kumaşı çok kaliteli bir oyuncu.Nazar değmesin,her şey rüya gibi gidiyor.Takımda 6-7 tane futbolcu var ki tek tek herbiri oynadıkları takıma bir sınıf atlattıracak kapasitedeler ve düşününki bu oyuncuların hepsi bizde aynı anda sahada hatta kulübedeler.

Teknik ekip desen 4 üst düzey takıma yetecek bilgi,beceri,karizma var.Haliyle bu özelliklerin hepsi bizim takımda toplanınca sonuç biraz acımasız oluyor ve olmayada devam edecek gibi.Sabri kazması yerine arkadan sağlam bi destek bulabilse Galatasaray o kanattan çok iş yapar. Baros böyle formsuz olmasa skor 7-8 olurdu aslında. Mustafa Sarp müthiş oynuyor, Mehmet Topal'ı hiç aratmıyor en azından. Tekniği ondan daha fazla hatta. Dikine oynayabiliyor, pas yüzdesi iyi, hava toplarında iyi..

Elano ise 20 dakika oynadı ama pek sahada görünmedi.Takıma alışması ve biraz rahatsızlığı vardı,zamanla daha iyi olacaktır. Daha önceki oynadıgımız rakiplere nazaran Tallinn takımı fizik olarak iyi bir ekip,ama Galatasaray'a rakip olacak bir takım degil.

Teşekkürler ASLANLAR !

Hoşgeldin ya Şehr-i Ramazan


TV'de FUTBOL (22-24 Ağustos)



22 Ağustos Cumartesi
15.00 FC Moskova-Saturn / Spormax
16.30 Dortmund-Stuttgart / Trt 3
17.00 Celtic-St.Johnstone / Futbol Smart
17.00 Wigan-Manchester United / Spormax
19.00 Arsenal-Portsmouth / Spormax
20.30 Bucaspor-Kocaelispor / D Spor
20.45 Manchester City-Wolverhampton
21.00 Gençlerbirliği-Beşiktaş / Lig Tv
22.00 Rennes-Marsilya / Kanal A
23.00 Dinamo Moskova-Rubin Kazan / Spormax
23.45 Mainz-Bayern Münih / Trt 3 (Bant)

23 Ağustos Pazar
00.30 Palmeiras-Internacional / Spormax
15.30 West Ham-Tottenham / Spormax
15.30 PSV-Nac Breda / Futbol Smart
17.30 Heerenveen-AZ Alkmaar / Futbol Smart (Bant)
18.00 Fulham-Chelsea / Spormax
19.30 Bochum-Hertha Berlin / Trt 3 (Bant)
20.30 Erciyesspor-Dardanelspor / D Spor
21.00 Galatasaray-Kayserispor / Lig Tv
21.00 Manisaspor-Trabzonspor / Lig Tv
22.00 Lille-Toulouse / Kanal A
22.15 Porto-Nacional / Futbol Smart
23.00 Barcelona-Bilbao / Trt 3

24 Ağustos Pazartesi
00.50 Wolfsburg-Hamburg / Trt 3 ( Bant)
01.00 Corinthians-Botafogo / Spormax
14.15 Burnley-Everton / Spormax
20.30 Hacettespor-Ç.Rizespor / D Spor
21.00 Diyarbakırspor-F.Bahçe / Lig Tv
22.00 Liverpool-Aston Villa / Spormax

Pazartesi, Ağustos 17, 2009

17 Ağustos 1999 / 2009



uykudaydı istanbul, izmit, adapazarı, bolu, yalova
uykudaydı eskişehir, ankara, gölcük, değirmendere, düzce, bursa
onyedisinde ağustos’un, sonra onikisinde kasım’ın
dipten bir uğultu koptu, bir çığlık yükseldi topraktan
saniyelere sığdı onbinlercesi ölümün
sonra çığlıklar ağıtlara, ağıtlar çığlıklara karıştı
ben buradayım, sesimi duyan var mı?

geceydi uğultulu geceydi
binleri aldı gitti
gövdem toz toprak göçük altında
gövdem unufak enkaz altında
acıya gömdüler güzel vatanımı
mezarımda adım yok
kaybettiler oy bedenimi
viranemde feryadım yok
bak göçük altında bizimkiler
hayat verecek bir el bekler
birlikte gülmeyi, birlikte sevmeyi
birlikte paylaşmayı
birlikte yürümeyi bilenler
kardeşlik duygularıyla koşup geldiler
birlikte çok gülemediler ama
birlikte öldüler
"ayrımız gayrımız yoktur" dediler
sildiler gözyaşlarını birbirlerinin
yaralarına merhem oldular
kazma ile kürek ile diş ile tırnak ile
dostça bir yürekle umutla arıyorlar
ben buradayım sesimi duyan var mı?

sesini duyan var
sesini duyanlar bizimkiler bak
yaşatmak için sana koşuyorlar
ak sakalına, çocuk yaşına bakmadan
tırnaklarıyla kazıyorlar enkazı
betonu tırnaklarıyla deliyorlar
çıkarsız hesapsız
yüreklerinin susturamadığı sesini
elleri gibi kavuşturuyorlar birbirine

gömülmesek de toprağa birlikte
acıya gömüldük hep birlikte
gülcan bebe, ayşe teyze, mehmet amca, fatma abla
içeride kaldı anam, içeride kaldı babam
bir tane de değil ki hangi birine yanam
ben buradayım sesimi duyan var mı?

Galatasaray 4 - Denizli 1




Bir kaç günlügüne İstanbul dışında olmam sebebiyle maça gidemedim .İzlemedigim bir maçı,izlemiş gibi bloglarda yorum yapılmasına oldum olası karşıyım.O yüzden Galatasarayımızın denizli karşısındaki maç analizini bu seferlik yapamayacağım.

İnternet sitelerindeki yorumlara bakıldıgında güzel bir mücadele oldugunu ve tribün açısından iyi bir performans ortaya koyuldugu dile getirilmiş.Tribün yavaş yavaş kendini buluyor ...

Perşembe, Ağustos 13, 2009

Hazırlık Maçı: Ukranya 0 - Türkiye 3



2010 Dünya Kupası eleme maçları öncesinde,Milli takımımız için iyi bir sınav oldu.Fatih Terim'in sahaya sürdüğü takım, kadrodaki isimlere bakarsak en ideal kadromuzdu diyebilirim.Sadece Emre Belezoğlu ve Mehmet Aurelio sakatlıklarından dolayı yoktu.

İlk yarıda rakibe nazaran daha üretken bir takım oynayan taraf bizdik.Topu ayağımızda tutmamıza rağmen,son vuruşlarda pek etkili olamadık.İlk yarı en net pozisyonumuz Ayhan'ın kaçırdıgı pozisyondu.Ayrıca İlk yarı Nihat çok etkisiz bir performans ortaya koydu.Bunda sakatlıktan yeni çıkması etki olabilir.

İkinci yarı ise 7 dakika'da 3 gol bularak,oyunu biraz rölantiye aldık.İlk yarı uyguladıgımız baskı ve top çevirme olayını ,buldugumuz gollerden sonra devam ettirdik.Nihat'ın yerine giren Mevlüt Erdinç iyi bir oyun ortaya koydu.Defans hattının aralarına koşuşları ve Tuncay ile ileri uçta olumlu işler yaptı.

Bahsetmek istedigim bir oyuncu var; bu isim Hamit Altıntop.Eğer Hamit formunu korur ve bir sakatlık yaşamazsa önümüzdeki 4 kritik eleme maçlarında,gruptan çıkmamızda büyük bir etkisi olacagını düşünüyorum.Maç içerisinde farklı bölgelerde görev alan çok yönlü bir oyuncu,bu da Milli takım için bir getiridir.Fatih Hoca'da bunun farkında ve maçın gidişatına göre Hamit'in pozisyonunu degiştirebildigini görüyoruz.

Servet ise Sheva ile girdigi mücadelelerde başarılı oldu.Geçmişde yaşananların bir nebze intikamını aldı diyebiliriz :)

Salı, Ağustos 11, 2009

Gizlice



Sen geçerken sahilden sessizce
Gemiler kalkar yüreğimden gizlice

Aykut Oray



Ölüm haberini duydugum zaman çok üzüldüm.Bir çok tiyatro oyunlarında yer aldı.Ayrıca sinema ve dizilerdeki rolleri hafızalara kazınmıştı diyebilirim.Benim ilk aklıma gelenler ;Gurbetçiler,Bizimkiler ve Çiçek Taksiydi .

Allah Rahmet Eylesin,Mekanı Cennet olsun.

Pazartesi, Ağustos 10, 2009

Gaziantepspor 2 - Galatasaray 3



İlk başta Galatasaray Armasının oldugu heryerde olan cefakar taraftarımıza 90 dakika boyunca susmak bilmeyen tezeruhatlarıyla destek verdikleri için,teşekkür etmek lazım.Stajım dolayısıyla bu deplasmana gidemedim,anlatılanlara göre baya şey kaçırmışız kısmet diyelim artık.

Sezona Antep deplasmanı galibiyetiyle başlamak güzel.Antep iyi bir takım ve oturmuş kadrosu var geçen seneki kadrolarından 1-2 oyuncu haricinde lige aynı kadro ile devam ediyorlar.Ayrıca Antep'in bu seneki transferi Julio iyi bir futbolcu,attıgı gol ile kalitesinide göstermiş oldu.

Ligin ilk maçları hep zor olmuştur aslında.Buldugumuz iki golden sonra oyunu biraz rölantiye aldık diyebiliriz,bundaki sebep önümüzdeki maç trafigi ve hava sıcaklığı.Ayrıca deyinmeden geçemiyecegim 35 derecelik bir sıcaklıkta,saat 19.30'da maç oynatmak nasıl bir mantıktır ?

Kaptan Arda ise 1 gol, 2 asist ile yine takımın yükünü çeken oyuncularımızın başında geldi.Aydın oyunda pek gözükmedi,ara ara bir kaç pozisyonda kendisini görebildik.Rijkaard'ın kendisine vermiş oldugu şansı iyi değerlendirmeli.Nonda ise çıkışını devam ettiriyor,gidecek mi kalacak mı derken ? sanırım bu iki maçlık performansı ile takımda kalır.

Sabri için söylenecek pek söz yok,çünkü bu tribün artık söylemekten yoruldu :) Dikkat Sabri Sarıoğlu bestesini kendisi bi dinlesin,ondan sonra düzelmezse hiç bir zaman düzelmez .
Bünyamir Gezer'in Arda oyundan çıkacagı anda yaptıgı hareket ise tam bir rezalet.Türkiye Liglerinde böyle birşey ilk defa gördüm.Arda'ya nerden çıkması gerektigini söylemesi,üstüne üslük sarılıp,ardından Sarı Kart Göstermesi nasıl bir mantıktır ? Geç çıkarsa maç sonuna eklersin olur biter...

Maç sonu Rijkaard'ın futbolcuları soyunma odasının kapısında karşılaması ve hepsiyle tek tek tokalaşıp bravo diyerek kutlaması güzeldi.

Tebrikler Aslanlar !

Cuma, Ağustos 07, 2009

Galatasaray 6 -Netanya 0


Dünkü mücadelede futbolda ne kadar olumlu tarafı varsa gerçekleştirdigimizi düşünüyorum.Mücadele,disiplin,ayağa-dikine paslar, kanat organizasyonları, verkaç, duran top, korner organizasyonları, hava topları, şutlar v.s .Tabiki Netenya ekibi bizim ayarımızda bir takım olmayabilir ama sezon öncesi takım ve camiamız için iyi bir morel oldu.

Nihayet kalemizde gerçekten de güven veren bir kalecimiz var artık. Çok az top geldi ama buna rağmen nerde duracağını bilen, kale çizgisine hapsolmayan ve olağanüstü soğukkanlı bir kaleci.
Emre Güngör takımımızdaki en süratli defans oyuncusu. Kesinlikle Servet'in yanında oynaması gereken futbolcumuz. Çok süratli, çok çabuk, hava toplarına hakim, kademe anlayışı olan bir futbolcu.

Ayhana hayran kalmamak mümkün değil. Futbol kalitesini her geçen gün bu denli geliştirebilen bir futbolcu görmedim. Artık ayağında gereksiz top tutmuyor, hızlı oynuyor, akıllı oynuyor, etkili pres yapıyor. Frank Rijkaard'ın bu sezon ondan vazgeçmeyeceğini düşünüyorum.

Aydın, maçın yıldızı, çok yetenekli, çok hızlı, bambaşka bir kondisyon kazandırmış ona bu sezon teknik ekip ve bu kondisyon seviyesiyle gerçek Aydın'ı tüm taraftalarlar izlemiş oldu bugün. - Arda, artık yaşayan efsane, takım için bir futbolcudan ötesi, takımın herşeyi. Bugün de tüm taraftarları kendisine hayran bıraktı.

Keita henüz hazır değil, yorum için erken ama attıgı gol ve Eski açık önündeki hareketi güzeldi.Eski Açık'da bir abimiz bir an gaza gelip aşagıya atlayacaktı zor tuttuk :)) Ayrıca Nonda ise 3 gol atmasına rağmen istikrar anlamında bana güven vermeyen bir futbolcu.

Kondisyon olarak ;Tüm futbolcular deli gibi koşuyor, Aydın gibi fizik gücü diğer futbolculara nazaran düşük olan bir futbolcumuz bile maçın son dakikalarına doğru 30-40 metrelik depar atabiliyorsa varın gerisini siz düşünün...
Akıl futbolu oynadığımız çok belli.Rijkaard topa hükmeden bir takım yaratıyor, akla ziyan pas trafiğiyle rakipi perişan eden, oyun içinde her oyuncunun farklı pozisyonlarda top kullandığı, rakibin dengesini bozan akıl futbolu...

Tüm pozisyonlarda özellikle,rakibin top kullandığı alanın 20-25 metrekare alanında en az 6 futbolcumuz alan daraltıp pres yapıyor. Bu kesinlikle taktiksel bir gelişim; örnek vermek gerekirse rakip bizim sol kanadımızdan atak geliştirmeye çalıştığında sol bekimiz hakan balta, orta sahadaki üçlü ve forvetteki üçlünün sola yakın iki futbolcusu rakibin sağ kanadına 6 lı baskı uyguluyor ve bu alanda rakip futbolcuların çıkmasını zorlaştırıyor.

Daha önceki dönemlerde topu şişirme hastalıgımız Rijkaard'ın gelişiyle birlikte,rafa kalkmış olmalı,Olması gerekeni yaptı zaten ...
Sıradaki Gelsin !

Linderoht



Linderoht'un yerinde eğer bir Türk oyuncusu olsaydı onada bu sabır gösterilirmiydi acaba ?Geldiginden bu yana bir türlü oynama fırsatı bulamadı.Bundan sonrası içinde bu şekilde gidecek gibi.

Perşembe, Ağustos 06, 2009

Elbet Birgün ...


Berlusconi ve Teke Tek



Berlusconi Bugün iki hükümet arasındaki bazı ihaleler için Türkiye'ye geldi .Buraya kadar herşey normal,fakat Berlusconi ile para karşılıgında birlikte oldugunu açıklayan eskort kız D'Addario'da Türkiye'de .

Kimdir bu ablamız tanıyalım bi.Kendisi Başbakan Berlusconi’nin konutunda düzenlenen ve haremi andıran 2 partiye katıldığını söyleyerek dikkatleri üzerine çekmişti.Anlattıkları İtalyan ve Dünya basınında yer almıştı.

Ablamız bu akşam Habertürk kanalında Teke Tek programında Canlı yayına çıkıyor.Bu ikilinin aynı anda Türkiye'de olması çok ilginç.Berlusconi dönüşde ablamızı alacak mı bakalım ? :)

TV'de Futbol (7-9 Agustos)



7 Ağustos Cuma
21.00 İstanbul B.B-Beşiktaş / Lig Tv

8 Ağustos Cumartesi
02.25 Toronto-Real Madrid / Trt 1
15:00 İnter - Lazio /RAI Uno
16.25 B.Dortmund-Köln / Trt 1
19.25 Hoffenheim-Bayern Münih / Trt 1
21.00 Sivasspor-Trabzonspor / Lig Tv
22.00 Montpellier-PSG / Kanal A

9 Ağustos Pazar
16.25 Bochum-M.Gladbach / Trt 1
17.00 M.United-Chelsea / Ntvspor
18.00 Lille-Lorient / Kanal A
18.25 Freiburg-Hamburg / Trt 1
19.30 Gaziantepspor-Galatasaray / Lig Tv
21.45 Denizlispor-Fenerbahçe / Lig Tv
22.00 Bordeaux-Lens / Kanal A

Cumartesi, Ağustos 01, 2009

Elano



Elano Kral Hakan Şükür'ün forması olan 9 numarayı giyecek.Umarım kendiside kulubumüzde uzun yıllar hizmet ederek,efsane futbolcularımız arasında yer alır.