Salı, Eylül 29, 2009

Galatasaray 1 - Eskişehir 1


Çok kötü oynamadık ama Kasımpaşa maçının ikinci yarısındaki o baskıyı da yapamadık. Bu takımın 1 numaralı forveti Baros'tur. Bunu bugünkü maç öncesi arkadaşıma da söyledim. Nonda yine ikinci yarı oyuna dahil edilmeliydi. Eskişehir'in defansı Nonda'yı çok yıprattı. Nonda kötüydü demiyorum. Ama Baros kadar güçlü bir fiziği yok. Baros'la yorup Nonda ile ikinci yarı vuracaktık. Geride Hakan Balta gibi daha teknik bir oyuncu varken, Servet'in her topu uzun top olarak ortalamasını yadırgadım. Hepsi rakibe gitti. Bir de oyun her sıkıştığında kendisini forvet olarak ileriye atmasını hiç ama hiç istemiyorum.

Ayrıca Mehmet Topal ve Mustafa Sarp birarada oynadığı zaman ortasahadaki topları hep geriye doğru oynuyoruz. Buraya Ayhan'ın mutlaka monte edilmesi lazım.Çünkü Ayhan aldıgı topları direk rakip sahaya götürebilen ve teknigi olan bir oyuncu.Rijkaard sakatlığından dolayı hazır olmadıgını düşünüp yer vermedi sanırım,umarım Ankaragücü maçında kendisini sahada görürüz.

Tribünlere gelecek olursağ eğer,maç öncesi Eskişehir taraftarını taşıyan otobüslerin orjin'in ordan yalnışlıkla geçmesi sebebi ile bir kaç olay oldu.Bir kişinin o psikoloji ile sorumsuz bir hareket yapmasıyla beraber önünü alamıyacağız olaylar maalesef çıkıyor.Burada sevindirici olay,Eskişehirli hiç bir taraftarın başına birşey gelmemesidir.
Alpaslan abimizi kendisine yakışır bir şekilde andığımızı düşünüyorum.Tekrardan ruhun şad,mekanın cennet olsun ağabey.
Teker Teker
Geleceğiz Yanına
Biz Orada
Olacağız Kolkola !

Cuma, Eylül 25, 2009

Yok ki bu deplasmanın dönüşü ...



27 Eylül Pazar günü Alpaslan ağabeyimizin ölüm yıl dönümü.
Alpaslan Ağabeyimizi anmak,Ali Sami Yen’i salkım saçak Alpaslan Dikmen pankartlarına boğmak için Dünya’nın dört bir yanındaki ultrAslan’lardan,Alpaslan Dikmen temalı,el emeği 1 adet pankart boyamalarını için yapılan organizasyona bizde kendimizce bir şeyler yapmaya çalıştık.

O gün diğer günlerin aksine,daha bir farklı ortamın olacağını hepimiz biliyoruz.Alpaslan ağabey ile ilgili birşeyler yazmaya kalktıgım zaman,bir türlü kendimi odaklıyamıyorum.Ah be abi,hakikaten çok özledik seni.

Keşke çıkıp şaka desen ...

Not:Pankart uA-Kültür Üni tarafından yapılmıştır.

Karalamaca #19



Hep yeniliyorum farkındayım ve herkeste farkında. Yenilmek mi suç yenmek mi? Suçlu bensem cezam bu boşluk mu? Herkes beni yenmeye çalışıyor fakat ben zaten yenilgiyi baştan kabul etmişim kimse görmüyor. İyiler bu savaşı baştan kaybetmiş öyle değil mi..

Kimseden çokta fazla bir şey beklemedim aslında ama beni anlamadılar evet biliyorum kendimi ifade edemiyorum fakat kendimi ifade edebilmem içinde elimdeki bütün seçeneklerin içine sıçtılar. Peki ben nasıl büyük adam olucam?

Şimdi gitmek istiyorum. Gitmek istiyorum buralardan ama gidecek yerim yok. Bir şehir olsa içinde yalnızca Cimbom olsa ve ben olsam. Ne yıllarımı vereceğim ve ardından siktir yiyeceğim kadınlar olsa nede beni sırtımdan bıçaklayacak dost maskeliler. Toprağa gömülürken göz yaşı akıtacağımda kimse olmasın. Yalnız Sarı&Kırmızı ve bendeniz siyah olsun renklerin içinden..

Pazartesi, Eylül 14, 2009

Galatasaray 3 - Beşiktaş 0



Önemli bir galibet aldık.Taraftar forumlarında ve yazılı medya'da Galatasaray'ın kötü oynadığından bahsediliyor;ben buna katılmıyorum.Milli takımdan dönen oyuncularımız çok yıprandı.Özellikle Arda Estonya ve Bosna maçındaki çabasını gördük,keza Eleno 15-20 saat uçakyolculugu yapıp geldi.Keweell ve Barosu saymıyorum bile.Özellikle 50-65. dakikalar arasındaki kötü oyunumuzun sebebi budur ve tabi ilk yarının sonlarına doğru olan 3-5 dakikalık kötü oyunda..

Golü erken bulduk. Yine duran top. Bu sezon kaçıncı gol bu hesabı şaşırdım artık. Golden sonra 1-0 öne geçilen bir derbi maçında oynaması gerektiği gibi oynadı takım. Anlamsız atraksiyonlara girmeden, kontrol futbolu. Bunu en son 2008'de 1-0 kazandığımız Fener maçında görmüştüm. Beşiktaş oyuna ağırlığını koyan taraf gibi gözüksede Serdar'la buldukları tek pozisyon haricinde pek iyi değildi.

Sabri,inanılmazdı.Keita da aynı şekilde,Arda’nın yorgunluğu çok göze çarptı,etkili olamadı.Mustafa Sarp,her maç üstüne koyarak oynuyor,ama Topal-Sarp ikilisi,Ayhan iyileşince yerini Ayhan-Sarp ikilisine bırakacak gibi.Sevindiğim diğer noktada Baros’un bu son 1 haftada kendine gelmesi,performansının maksimum düzeye çıkması.Kewell çok özel bir futbolcu,umarım en yakın zamanda sözleşme yenileriz.Hakan Balta,yine gizli stoper rolüne soyundu,mükemmel müdahalelerde bulundu gerçekten.Servet-Emre Aşık ikilisini bu sezon çoğu maçta görebiliriz.Kusursuz oynadılar bence.Bazı anlaşmazlıklardan dolayı bir kaç adam kaçırdılar ama olsun.Leo Franco.Mondragon’dan sonra umarım kaleye baktığımızda onu gördüğümüz zaman içimiz ferahlayacak,rahatlayacağız.Çok iyidi gerçekten.

Kendi formasını armasını ıslatan ter akıtan futbolcularına toplu şekilde hepiniz bilmemne çocuğusunuz diye bağıranlar,bugün bir ilke daha imza attılar.Tebrikler.Bu ayıp size yetmez, kimbilir daha ne abukluklara imza atacaksınız?Maç öncesinde ve maç sonrasında Ali Sami Yen'e küfür ederek kendi tribün duruşunuzu çok iyi gösterdiniz.Yarın birgün Galatasaray taraftarı Süleyman Seba ya da Baba Hakkı'ya küfür etse siz ne düşünürdünüz merak ediyorum doğrusu?Yazıklar Olsun .

Cumartesi, Eylül 12, 2009

Bizi Sevenlere İhanet Etmeyelim Baba !



Aramızdan ayrılışının 18. yılında saygı ve özlemle anıyoruz.Senin gibi Cimbom'luyu unutmaz bu taraftar..

Ruhun şaad olsun Taçsız Kral

Bence "Galatasaraylılık" Din gibi, Mezhep gibi yerleşmiş Köklü bir inançtır..."Galatasaray"'ı işte bunun için tercih eder ve "Galatasaray'lılığımla" her zaman gurur duyarım...

Metin Oktay

Çılgın Dürümcü



Taksim Meydan'da bulunan Çılgın dürümcü'de Special dürümler çok güzel.Ayrıca taze sıkılmış olarak yapılan atom(kokteyl)'dan denemenizi tavsiye ederim.

Sürekli olarak Taksime yolumuz düştügümüzde ya da maç çıkışlarında sık sık uğradıgımız bir mekan.

Tavsiye edilir ...

Nihayet

Serie A'nın ülkemizde herhangi bir kanal tarafından yayınlanmaması,italyan futbolunu seven ve takip eden kitleleri bir hayli üzmüştü.Ama Ntvspor'un yayın haklarını almasıyla birlikte,bu haftadan itibaren maçları Ntvspor ile izleme fırsatına kavuşacağız.

Şimdilik tek bir bekleyişim olacak diyebilirim;oda geçen sene pek gösterilmeyen Napoli maçlarının,bu sene daha fazla gösterilmesini beklemek olacak.Umarım Napoli'yi izleme fırsatımız olur.

Salı, Eylül 08, 2009

Alpaslan Dikmen Tribünü



Alpaslan Dikmen Tribünü'nün yeni yapılan çatısı Beşiktaş maçına yetişmiş olacak.Artık tam bir curva oldu diyebiliriz,bundan sonrası bizim elimizde.Görsel ve ses bakımından çok iyi bir ambians yaratacağımızı düşünüyorum.

Eski açık değil,Alpaslan Dikmen Tribünü !

Atina Yolcusu Kalmasın !



Bu deplasmandada takımımızın yanında olacağız,olmalıyız.Eğer bir aksilik çıkmazsa,maçtaki yerimizi alacağız.Kendi adıma söylemek gerekirse hayatımın en zor deplasmanlarından biri olacağına benziyor,iki ülke arasında tarihden gelen olaylar.En son Fener ile oynadıkları maçta Taksim'de çıkarmış oldukları olay;tribün bazında bizim açımızdan antipatik bir olay olmakla beraber,bir çok Türk tribün gruplarının aynı görüşde olduğunu bilmekteyiz.

Karşımızda iyi bir tribün var ama, ondan kat be kat üstün Galatasaray tribünü var.Zaten bizim en büyük eksikligimiz yabancı taraftar gruplarını gözümüzde çok büyütmemiz.Kendi tribünlerimize yeter kadar değer vermiyoruz.

İstanbul'dan ve Avrupa'dan gelecek taraftarlarımız ile güzel bir tribün yapacağımızı düşünüyorum.Allah yüzümüzü kara çıkarmasın .

TV'de FUTBOL (8-14 Eylül 2009)



8 Eylül Salı

9 Eylül Çarşamba
02:10 Rosario Central-River Plate / NTV Spor
19:00 Ermenistan-Belçika / Kanaltürk
21:00 Bosna Hersek-Türkiye / FOX
21:45 Almanya-Azerbaycan / Kanal A
21:50 Italya-Bulgaristan / TRT 3

10 Eylül Perşembe
04:00 Brezilya-Şili / Spormax

11 Eylül Cuma

12 Eylül Cumartesi
15:15 CSKA Moskova-Kryliya Sovyetov / Spormax
16:00 Orduspor-K.Erciyesspor / D Spor
16:30 Wolfsburg-Leverkusen / TRT 3
17:00 Manchester City-Arsenal / Spormax
17:00 Stoke City-Chelsea / Spormax
19:30 Tottenham-Manchester United / Spormax
21:00 Galatasaray-Beşiktaş / Lig TV
22:00 Bordeaux-Grenoble / Kanal A

13 Eylül Pazar
14.00 Birmingham-Aston Villa / Spormax
16:00 Ç.Rizespor-Samsunspor / D Spor
16:30 Werder Bremen-Hannover / TRT 3
17.00 İBB-Trabzonspor / Lig TV
18.15 Fulham-Everton / Spormax
21.00 Bursaspor-Fenerbahçe / Lig TV
22.00 Vitoria-Palmeiras / Spormax
22:00 Monaco-PSG / Kanal A

14 Eylül Pazartesi
20:30 Kocaelispor-Adanaspor / D Spor

Çarşamba, Eylül 02, 2009

Karalamaca #18


Zamanla tanırsın insanları Yiter hayallerin birer birer Gerçeği görüp nefreti tadarsın zamanla Günler geçer saymazsın Sonu yokmuş gibi yaşarsın Geceler mezar olur dalarsın uykuya Nefes al nefes ver Nefes al nefes ver Nefes al nefes ver Gün olur herşey biter Bu adam gitti gider Yorgun argın Usulca burdan göçer Kırgın üzgün Çocukken kurduğun hayaller Tükenir gider birer birer Ne bir umut kalır ne de keyif zamanla Eskiyen bir saat gibi Aynı yönde dönüp duran 24 saatte bir vuran aynı noktaya Nefes al nefes ver Nefes al nefes ver Nefes al nefes ver Gün olur herşey biter Bu adam gitti gider Yorgun argın Usulca burdan göçer Kırgın üzgün...
Demir Demirkan