Çarşamba, Şubat 24, 2010

Beşiktaşlı Duruşu !



Maç içerisinde Ali Sami Yen'e edilen küfürden dolayı,sinirimden bir şey yazamamıştım; ne maçla ne de tribünle ilgili.

Oynanan futbola gelecek olursak eğer;Takım genel anlamda çok iyi maç çıkardı.Takım oyunu iyice oturmaya başlamışken Elano her geçen gün takımda ağırlığını hissettirmeye başladı.Muhteşem oynadı yine.Maalesef kaledeki sıkıntımız devam ediyor ve bu kaleciyle çok sıkıntılı maçlar yaşamaya devam edeceğiz oynadığı sürece.

Defansımızda Servet yerine oynayan Emre Güngör ve Lucas Neil ikilisi yıllardır özlemini duyduğumuz defans kurgusunun iki önemli adamı haline geldiklerini gösteriyorki sakatlık olmadığı sürece defansımızın artık yerine oturduğundan emin olabiliriz.

İnönü sevdigim deplasmanların başında gelir.Gümüşsuyundan tribündeki abi ve kardeşlerimizle omuz omuza inmek ayrı bir keyif.Beşiktaş tribünleri bu maç kötü bir performans sergiledi.Sebep olarak takımın kötü gidişatı ve tribün iç hesaplaşmaları diye düşünüyorum.Kendi tribünüm adına ise İnönüdeki son yıllardaki en iyi performansı ortaya koyduk.

Teşekkürler Aslanlar !

Beşiktaş 1 - Galatasaray 1

Cumartesi, Şubat 20, 2010

Atletico Madrid 1- Galatasaray 1



Çok iyi oynadığımızı söyleyemem ama çok iyi savaştık. Uzun toplar denedik ve başarılı olamadık, rakibimiz de ayağa pas yaptı ancak çok fazla etkili olduklarını söyleyemeyiz. Biz ise deplasman takımı olduğumuzun bilincindeydik, yani iki ayaklı bir turun deplasman maçı nasıl oynayacaksa öyle oynadık.

Çok önemli bir virajı aldık ancak tur henüz bitmedi. Hızlı adamları bulunan Atletico deplasmanda da etkili olabilir. Tedbirli ve dikkatli olmalıyız.Maça gelince kötü başlayan Keita son 30 dakika coştu, coşmakta ne coşmak ama, yok böyle bir şey. Neill ve Franco çok iyiydi. Forvetsizliğin etkisiyle baskı kuramadık ve istediklerimizi pek yanstıamadık ancak buna rağmen iyiydik. Arda göze batmasa da iyiydi. Defansta Hakan ve Uğur fazla çıkmadan sağlam oynadılar ve güven verdiler..

Atletico kaliteli oyunculara sahip olan ancak bir türlü etkili olamayan bir takımdı sezon başından beri. Bizim maçta da bunu bozmadılar. Bireysel olarak etkili olmaya çalıştılarsa öyle çok fazla göze batan bir futbol oynadıkları söylenemez..

Perşembe günü Ali Sami Yen'de taraftarımızın destegi ile bu turu geçecegimize cani gönülden inanıyorum ...

Cuma, Şubat 12, 2010

Küçük Hakan !


TV'de FUTBOL(12-15 Şubat 2010)



12 Şubat Cuma
21:30 M.Gladbach-Nurnberg / TRT 3
21:45 Milan-Udinese / NTV Spor

13 Şubat Cumartesi
13:30 Mersin İdmanyurdu-Altay / D Spor
14:00 Chelsea-Cardiff City / FA Cup-Last 16
16:30 Leverkusen-Wolfsburg / TRT 3
19.00 Gaziantespor-Beşiktaş / Lig TV
19:15 Man City-Stoke City / FA Cup-Last 16
19:30 B.Münih-Dortmund / TRT 3
21:00 Xerez-Real Madrid / NTV
22:00 Lyon-Lens / Kanal A
23:00 Villareal-Bilbao / NTV

14 Şubat Pazar
13:30 Orduspor-Dardanelspor / D Spor
14:00 Denizlispor-Kayserispor / Lig TV
15:30 Bolton-Tottenham / FA Cup-Last 16
16:00 Juventus-Genoa / NTV Spor
18:00 Auxerre-Rennes / Kanal A
18:30 Frankfurt-Freibourg / TRT 3
19:00 Manisaspor-Fenerbahçe / Lig TV
21:45 Napoli-İnter / NTV Spor
22:00 Bordeaux-Saint Etienne / Kanal A
22:00 Atletico Madrid-Barcelona / NTV

15 Şubat Pazartesi
20:00 Rizespor-Giresunspor / D Spor
20:00 Bursaspor-Trabzonspor / Lig TV

Salı, Şubat 02, 2010

Polis ve Medya el ele !



Pendik ile Sakarya maçında çıkan olayları türk spor kamuoyu yakından takip etti.Aslında bu konu hakkında dün yazmayı düşünüyordum fakat kısmet bugüneymiş.

Olayların başlangıcına değinmeden olayların en büyük sorumluların biri ve bunda payı olan Pendikspor yönetimidir.300 kişilik yere 2000 tane bilet satarsan ve diğer tribünler boş iken Sakaryasporluları tıklım tıkış ufak bir bölüme koyarsan bu olayların fitilini ateşlemiş olursun ki olduda.Stada girmeye çalışan Sakaryalılar ile polisler arasında arbede yaşanıyor ve güvenlik güçlerimiz birden taraftarlara job ve biber gazı sıkarak etkisiz hale getirmeye çalışıyor?Peki bu karşılarındaki insanlar kim?Terörist mi ?Ya da başka birşey mi biz bilmiyoruz.Terör yandaşları mitinglerinde yapılan onlarca şerefsizlige ragmen,karşılık vermeyen Türk Polisi.Ama Taraftarların büyük çoğunlugunun saygı duydugu Türk polisi ve sonunda ortaya çıkan manzaralar;varın gerisini siz düşünün artık.

Allah aşkına stad dışından stad içine nasıl gaz bombası atılır?Aklım mantığım almıyor açıkcası.

Türk tribünlerinde bu olaylar ne ilk ne de son olur.Tüm tribünler birleşip ,polislerin tribünler üzerindeki genel tavrına karşı bir deklarasyon yayınlanmalıdır.Fakat tribünlerimizde rakip seyircilerin oldugu bölüme polisler girdigi zaman vur vur vur diye bağıran zihniyetler değişmedigi sürece,elimiz kolumuz bağlıdır bana göre...

Medya tarafına gelecek olursak eğer;yaşanan olayları Sakaryaspor taraftarları çıkarmış gibi bir çok kanalda Futbol Teröristleri iş başında diye haber yapıldı.Tabi olayın iç yüzünü bilmeden,sevgili medyamız her zaman oldugu gibi kamuoyunu yalnış haberlerle kandırıp olayı farklı boyutlara çekmektedir.

Sakaryalılara Geçmiş Olsun ...

Senin Gibi Cimbomluyu Unuturmu Bu Taraftar?



Türk sporuna ve Galatasaray'ımıza kattığı değerle kalplerde ölümsüzleşen efsane kaptanımız , taçsız kralımız Metin Oktay'ı bir kez daha sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz..

Futbolculuğu, Galatasaraylılığı ve en önemlisi kişiliğiyle bugün de yeni nesillere örnek olmaya devam eden Taçsız Kral, 1991'de bir trafik kazasıyla aramızdan ayrılmasaydı bugün 74 yaşına basacaktı...

Taçsız Kral Metin Oktay
Tek Aşkıydı Galatasaray
Senin Gibi Cimbomluyu
Unuturmu Bu Taraftar