Perşembe, Nisan 29, 2010

Tribün Kültürü ve Futbolda Endüstriyelleşme



Galatasaray Üniversitesi Hukuk Kulübü ve GsüA’nın beraber düzenleyeceği panelin detayları şu şekildedir:
29 Nisan Perşembe
Saat: 13.00

Oturum başlığı: Tribün Kültürü ve Futbolda Endüstriyelleşme

Konuşmacılar:
- Bener Onar
- Tan Morgül
- Ali EceARA

(çay-kahve molası) : 14.00 – 14.30

14.30 İkinci Oturum:

- Dağhan Irak
- Metin Kurt

SORU – CEVAP


30 Nisan Cuma
Saat: 13.00
Oturum başlığı: Spor ve Hukuk
- Av. Kısmet Erkiner
- Av. Faruk Baştürk
- Ar. Gör. Pınar Memiş

Düzenlenecek olan panel Galatasaray Üniversitesi Ortaköy Kampüsü’nde. Coşkun Kırca Salonu’nda.Salona Beşiktaş’tan Sarıyer istikametine giden her otobüs, Galatasaray Üniversitesi önünden geçmekte olup,Taksim’den ise DT1, 40T, 25E otobüsleri ilede ulaşabilirsiniz.

Neslihan ŞENGÜRBÜZ !



Yaklaşık bir buçuk yıldır lösemiye karşı yaşam mücadelesi veren İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Neslihan Şengürbüz Hocamız hayatını kaybetti…

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler bölümünden mezun olduktan sonra yine aynı üniversitede yüksek lisansını Radyo-TV Sinema Bölümü’nde tamamlayan Neslihan Şengürbüz, 1989 yılında girdiği TRT’de yapımcılık yönetmen yardımcılığı ve sunuculuk yaptı.İzleyen yıllarda pek çok özel televizyon kanalında program yapımcılığı ve sunuculuğu ve haber spikerliği görevlerini sürdüren Şengürbüz 2000 yılından itibaren İstanbul Kültür Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak çalışıyordu.Neslihan Şengürbüz’ün eşi ünlü spor spikeri Orhan Şengürbüz de geçtiğimiz yıl geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybetmişti.

Allah rahmet eylesin.
Başımız sağolsun .

Barcelona 1-0 Inter



İnter 1-0 yenilmesine ragmen ilk maçı 3-1 kazandığı için tur atlayan taraf oldu.Finalde Bayern Münih ile karşılacaklar.İnter'in çıkması nitekim Van Gaal'ın hoşuna gitmiştir.Çünkü kendisine final'de kiminle oynamak isterseniz diye bir soru soruldugunda?Kendilerine en uygun rakibin İnter oldugunu söyledi.

Oynanan iki maçtada İnter istedigi oyunu sahaya yansıttı ve sonuca bu şekilde ulaştı.70 dakika Barcelona gibi bir takıma karşı 10 kişi oynamak her takımın harcı degil.Fakat İnter takımının gösterdikleri mücadele ise en az bir maç daha çıkaracak gibiydi.

Barcelona her zaman oldugu gibi 450-500 pas trafigi yaptı fakat İniesta'nın olmayışı takımı etkiledi.Ayrıca İbrahimovic'in Barcelona'nın sistemini bozdugunu düşünüyorum,yeterli bir verim alamıyor Barça.

Mourinho'nun maç sonu sonu İnter taraftarına koşmasını Valdes'in engelleme çabaları yetmedi :)
Mourinho futbol bilgisi ve insan psikolijisinden çok iyi anlayan bir teknik adam.Birgün kendisini Galatasaray'ın başında görmek mümkün mü?

Çarşamba, Nisan 21, 2010

Kimse Galatasaray Formasından Büyük Değildir !



Evet konu başlığında belirttigim gibi Kimse Galatasaray Formasından büyük degildir.Ne Arda Turan ne de diğer futbolcular.

Manisa maçında tribün Arda Turan çagırıp tribüne gelmedigi zaman Arda benim gözümdeki değerini kaybetti açıkcası.

Bu taraftar bu sene takım nerede olursa olsun her koşulda destegini esirgemedi ve gelinen noktada sene başında koyulan hedeflerin hangisini ulaşabildik merak ediyorum?Bir tezaruhattır tutulmuş gidiyor ne var Arda'nın şahsına yönelik bir küfür mü edildi biz duymadım ? Ya da bu takımda futbolcu protesto edilmez diye bir kaide mi var ?

Ayrıca Galatasaray kaptanıyken Liverpool'da oynamak istiyorum diyen adam,ya o formanın değerini bilmiyordur ya da başkalarının gazına geliyordur.

Önümüzdeki Bursaspor maçında Arda tribünlere gelecek mi?
Gelsede gelmesede Bir Galatasaray Taraftarı olarak Arda Turan'ın bu olaylardan ötürü gözümden düşmüştür.

Kişiler Gelip Geçicidir,Baki Olan Galatasaray'dır !

Blogsuzluk Özlemi



Bir kaç aydır Blog sayfasını güncelliyemiyorum.Okul hayatı ve sonradan iş hayatı buna eklenince pek fazla yazma fırsatı bulamadım açıkcası.


Hakikaten blog benim hayatımda önemli bir yere sahipmiş bunu anladım.Çünkü blog sayesinde kendimi ifade edebildigimi düşünüyorum.Galatasaray'a karşı olan sonsuz sevgimi bir nebze olsun burada paylaşıyorum.

Bir çok arkadaşım mail ve sms yoluyla blog'da artık neden aktif olmadıgımı soruyordu.Artık eskisi gibi kaldıgım yerden devam ediyorum...

Sadece Galatasaray !

Cumartesi, Nisan 03, 2010

Karalamaca #21



Sevmediği hayatları yaşıyor bazıları...sevmediği bedenlerle,sevmediği mekanlarda..sevemediği insanlarla...oysa öyle bir kavga ki bu...yenilmemek,savaşmak gerekiyo...hayallerini kurduklarınla,yaşadıklarınla,senin yaşadıklarını yaşamayı umut edenlerle dolu öyle bir resim ki bu...kim nerede ne olursa olsun...bu resimdeki herkese adil davranılıyor aslında..öyle adaletli bir dünya ki...umutlarınla yaşatmak gerekiyo hayallerini...yaşanmışlıklardan ders almak.. yaşamaya calısanlara bakarak şükretmek gerekiyo...herkes eşit bu oyunda...herkes adil...sadece kim nerede olduğunu bilsin diye yapılıyor bu "gerçeğine göre yalan dünya"...

Kutsal Parçalı



Metin Oktay Parçalısı formamız tekrar satışa çıkmıştır.İlk çıktıgı zaman baya bir satış rakamı yakalamıştı ve satışının durmasında bir çok Galatasaray'lı ürünü temin edememişti.Şimdi tekrardan Galatasaray Store'deki yerini alıyor formamız.

Formamızı alalım,kulübümüze destek olalım ...

Leb-i Derya