Pazartesi, Mayıs 31, 2010

İnsanmısınız?




Bunlar nasıl bir insan nasıl bir devlet?

Gece yarısından itibaren sürekli televizyondan takip ettigimiz kadarıyla bir çok vatandaşımız abluka altında.Hiç bir biçimde kabul edilebilir bir saldırı değil. Silahsız masum ve orada ihtiyacı olan halka yardım malzemesi taşımaktan başka hiçbir derdi olmayan insanlara yapılan alçakça bir saldırı.

Devletimiz uluslar arası bazda en ağır yaptırımı yapması lazım bu şerefsizlere.

Ayrıca bu saldırıdan 2 saat önce İskenderun'da deniz komutanlıgına bir saldırı oldu ve 6 askerimiz şehit oldu.Bu iki olayın birbiriyle bağlantılı oldugunu düşünüyorum.

Zaman ilerledikçe tüm ayrıntılar ortaya çıkacak,yine yazarız olmadı.

Allah rahmet eylesin
Başımız Sağolsun !

Cumartesi, Mayıs 29, 2010

Beklenen Sonuç !



Türkiye'nin yanı sıra İtalya ve Fransa'nın ev sahipliği yapmak üzere aday olduğu 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı düzenleyecek ülke bugün İsviçre'de yapılan toplantıda belli oldu. UEFA Başkanı Michel Platini, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak ülkenin Fransa olduğunu açıkladı. Ülkemiz ev sahipliği oylamasında Fransa'ya 7-6 kaybetti.

Tarih boyunca hep masabaşında kaybettik bugün gene aynısı oldu.Plati'nin oldugu bir yerde kendi ülkesinden başkasının bu turnuvayı kazanması mucize olurdu zaten.

Biz ülke olarak her zaman tek başımıza mücadele ediyoruz ve bu gerçek tekrar tescillendi.

Perşembe, Mayıs 27, 2010

Tercümanlı Milli Futbolcu !



Türkiye-Kuzey İrlanda maç sonu takım futbolcuları ile tek tek röportaj yapılıyor.Futbolcularımız soruları yanıtlıyor güzel güzel.Daha sonra sıra Colin Kazım'a geliyor muhabirin kendisine sorulan Türkçe soruya,tercüman yardımcı oluyor ve ingilizce bir röportaj ortaya çıkıyor.

Benim merak ettigim ve hoşuma gitmeyen olay Kazım'ın bir kelime dahi Türkçe kelime telaffuz etmemesi,burası Türk Milli Takımı ne olursa olsun Türkçe bilmesi gerekir...

Çarşamba, Mayıs 26, 2010

Tek Vazgeçilmezim !


Lost Çılgınlıgı



Gazetelerde,televizyonlarda,internet ortamlarında Lost çılgınlıgı almış başını gidiyor.Final bölümünü beğenmeyenlerin oranı beğenenlere göre daha fazla.

Bir bölüm bile izlemedim,açıkcası pek de merak etmedim.Ama bu dizi furyası dünyada oldugu gibi bizim ülkemizde büyük bir sektör.

Bakalım bundan sonra Lost ile ilgili gelişmeler nasıl olacak...

Körfez



Haftasonları sık sık gittigim bir yer Kocaeli.Ufaklıgımdan beri hep Kocaeli şehrini merak etmişimdir,bunun nedenini ne acaba bende merak ediyorum?Her hafta mıknatıs gibi beni kendisine çekiyor.

İstanbul'un trafiginden ve kalabalıklıgından 1-2 gün dahi olsa kurtulmak güzel oluyor.İleriki yazılarda Kocaeli'yi daha iyi tanıtacağım.

TV'de FUTBOL (26-30MAYIS)



26 Mayıs Çarşamba
20:30 Türkiye-Kuzey İrlanda / NTV Spor (Hazırlık Maçı)
21:00 Hollanda-Meksika / (Hazırlık Maçı)22:00 Fransa-Kosta Rika / Lig TV (Hazırlık Maçı)

27 Mayıs Perşembe
17:00 İngiltere-Fransa / Eurosport 2 (U17 Avrupa Şampiyonası - Yarı Final)
21:00 Türkiye-İspanya / Eurosport 2 (U17 Avrupa Şampiyonası - Yarı Final)
22:00 - / Eurosport (U21 Toulon Turnuva - Final)

28 Mayıs Cuma
21:45 İrlanda-Cezayir / (Hazırlık Maçı)

29 Mayıs Cumartesi
21:00 Macaristan-Almanya / ZDF (Hazırlık Maçı)
21:00 ABD-Türkiye / NTV Spor (Hazırlık Maçı)

30 Mayıs Pazar
15:15 Japonya-İngiltere / (Hazırlık Maçı)
18:30 - / Eurosport 2 (U17 Avrupa Şampiyonası - Final)
22:00 Corinthians-Santos / Spormax
22:00 Tunus-Fransa / (Hazırlık Maçı)

Pazartesi, Mayıs 10, 2010

Emre AŞIK,Bizde Öyle ...



Çok sevdigim bir futbolcu Emre Aşık.Ben hep kendisini maç içerisinde yüregini ortaya koyan ve takımı için elinden gelen herşeyi yapan bir futbolcu ile hatırlayacağım.Galatasaray taraftarında ki yeri her zaman ayrıdır.

Özellikle Roma'da polise yapmış oldugu gider hala hafızalarda.

Unutulmayacaksın EMRE AŞIK !

Perşembe, Mayıs 06, 2010

Sizlere İnanıyoruz !



TBBL Final Serisi 06.05.2010
1. Maç Fenerbahçe-GALATASARAY
Yer:Caferağa Spor Salonu
Saat :20.30

Saldır Galatasaray !

Türkgücü Ülküspor



Ülkücü gençleri sokak kavgalarından uzak tutmak için, “silah değil bilgisayar kullanın” çağrısı yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu konuda yeni bir adım attı. Bahçeli, ülkücü gençler için, “Türkgücü Ülküspor” adında bir spor kulübü kurdurdu.Bahçeli, ülkücü gençlerin spor sahalarına ineceğini, kurdukları spor kulübünün adının Türkgücü Ülküspor olduğunu belirterek, “Kulübün adında Türk kelimesinin geçmesi konusunda İçişleri Bakanlığı’ndan bir mütalaa bekleniyordu. Olumlu yanıt geldi. Artık gençlerimiz için bir spor kulübü kurmuş bulunuyoruz” diye konuştu.Kulübün beş ana dalda mücadele edeceğini kaydeden Bahçeli, bunları; “futbol, basketbol, voleybol, tekvando ve aikido” olarak sıraladı.

Amblemi bozkurt
Bahçeli, kulübün ambleminin küçük bir bozkurt resmi olduğunu belirterek, “Kırmızı beyaz rekli Selçuklu motifinin ortasında, ay yıldız ve küçük bir bozkurt resmi bulunuyor” dedi.MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Daha önce gençlerin sokakta kavga değil, eğitimlerinin gelişen dünyaya ayak uydurmasını istemiştik. Bu yönde başarılı da olundu. Şimdi gençlerimizin enerjilerini sokaklarda değil, sahalarda harcamaları için girişim başlattık. Bu konuda da başarıya ulaşacağımız kanaatindeyim” diye konuştu.
Devlet Bahçeli gençleri sokak olaylarından uzak tutmak için bir çok karar aldı.Aslında kendisini pek sevmesemde bu konuda kendisini takdir ediyorum.Eğer bu işin üzerinde durulursa kendilerini üst liglerde görmemiz imkansız degil.

27-28-29 ....



Türkiye Kupası final maçında Trabzonspor Fenerbahçeyi 3-1'lik bir skor ile geçerek kupayı kazanan taraf oldu.

Oyunun büyük bölümünde rakibine göre iyi oynayan taraf Bordo Mavililerdi.Fenerbahçe 1983 yılından beri Türkiye Kupasını kazanamamakta.Aslında uzun yıllar alınamayan kupa gözlemledigimiz kadarıyla camia ve taraftar bazında baya bir baskı oluşturuyor.Şahsi olarak tanıdıgım Fenerbahçeli dostlarım dahi her sene Türkiye kupasını kazanamıyacaklarını düşünüyorlar.

Kupa kaybının Fenerbahçe'nin şampiyonlugu kaybetmesine neden olabilir.Bekleyip görecegiz

Salı, Mayıs 04, 2010

TV'DE FUTBOL(4-6 MAYIS)



4 Mayıs Salı
21:00 Barcelona-Tenerife / NTV Spor
21:45 Celtic-Rangers / Futbol Smart
23:00 Valencia-Xerez / NTV Spor

5 Mayıs Çarşamba
15:45 Fenerbahçe-Trabzonspor / TRT 1
20:00 Lyon-Auxerre / Kanal A
21:45 Roma-İnter / NTV Spor (İtalya Kupası Finali)
22:00 Marseille-Rennes / Kanal A
22:00 Manchester City-Tottenham / Spormax
23:00 Mallorca-Real Madrid / NTV

6 Mayıs Perşembe
13:15 Rubin Kazan-Sibir / Spormax
17:45 Zenit-Spartak Nalchik / Spormax