Pazar, Ekim 24, 2010

Cimbom Çağır Yeter !



Derbi öncesinde Taktik,analiz pek yazmak istemiyorum.Futbolcular çıkıp üzerindeki formanın hakkını versinler,Biz ise tribünde iyi bir performans ortaya koyalım bana yeter.
Olmamız gereken yerde olacağız...

Saldır Galatasaray !

Cuma, Ekim 22, 2010

Hoşgeldin Giga !



"Galatasaray benim için o kadar değerli ki, oğlumun doğum gününde buradayım"

Gheorghe HAGI

Perşembe, Ekim 21, 2010

Karalamaca #22



Beyaz bir perdeye yansıtabilirmisin hayatını ? Yansıtamazsın, deneme boşuna. Kördür çünkü yansıtan, neyi anlatabilir ki gözsüz güzellikler. Bunca sene sonra bile hala körsen. Kal orada ! Artık hiçbir şeyden kurtulamazsın. Islanmışsındır bir kere. Yaş günün kadar sıcak bir Temmuz güneşinde dahi kuruyamazsın. Ve aslında kurumak da çok sanat müziği bir kelimedir. Kelimeler her daim anlam içermez, italyanca olsa da, yunanca olsa da.. Ama hayat öyle değildir, her daim dersini verir. Her boş anında çıkarır karşına asıl gerçekleri. Asıl gerçekler, aslolan gerçeklerdir.Aslolan ise tribündür.

İntikam ise çok ama çok soğuk yenen bir yemektir ...

Sahada İşini Yapanlara Saygı (Tribün Dergi)



http://www.youtube.com/watch?v=ENrVwwjmjNQ
http://www.facebook.com/video/video.php?v=438351772986
http://www.tribundergi.com

Reklamveren: Tribün Dergi
Reklam Yazarı: İlkay Yıldız
Sanat Yönetmeni: Atilla Karabay
Yönetmen: Mert Baykal
Prodüktör: Sevinç Metuçin Öktem, Berna Parlak, Eser Fırat
Prodüksiyon: Zihin Açıklığı

Keyifler yerinde ...



Bugünkü idmandan çekilen bir kare.Bu fotoğraf aslında çok şeyi anlatıyor.Ligde dibe vurmuşuz,Rijkaard gönderilmiş ,Taraftar ise üzgün ama futbolcularımızın keyfi yerinde sanırım...

Allah neşenizi bozmasın beyler,hep böyle devam edin ...

Yazıklar Olsun !

Pazartesi, Ekim 18, 2010

Vazgeçemem ki ...



Perşembenin gelişi çarşambadan belliydi.Yönetimin yaptığı yanlış transferler ve gerekli yerleri gerekli transferlerin yapılmaması,Üstünelin yollanıp sezginine tüm yetkiye verilmesi,transferlerin geç yapılması veya yapılamaması sonuda avrupada 10.cu sınıf bı takıma elenip 8 haftada ligde 4 mağlubiyet almıştır buda bu ana kadar olan bilançodur.Bunların hepsi belliydi ve daha avrupada elendiğimiz vakit bu tablonun oluşucağı belli olmuştu.

Büyük ihtimal Rijkaard ile yollar ayrılacak.Oysa geldiginde çok umutluydum.Fakat 1.5 sene içerisinde hala takım olamamak düşündürücü gerçekten.Takım olarak önümüzdeki 2 maçıda kazanamıcağı belli oldu.Ama asıl sorun Rijkaardın gönderiltikten sonra sorunlar biticekmi?Takım düzelicekmi?Onu bekleyip hep birlikte görecegiz...

Galatasaray 2 -Ankaragücü 4

Vazgeçemem ki ...

Salı, Ekim 12, 2010

Ultras Mitingi

Almanya'daki ultras taraftar grupları, taraftar kültürünü koruma amacıyla bir araya gelerek Berlin'de bir protesto mitingi yaptılar. FC Kaiserslautern, FC Köln, Union Berlin, FSV Mainz 05, Borussia Dortmund, Eintracht Frankfurt, Bayern München, Sankt Pauli, Hamburger SV, Hertha BSC, Hannover 96, Dynamo Dresden, Werder Bremen taraftarlarının iştirak ettikleri organizasyona 4000 bine yakın taraftar katıldı.

Maçların başlama saatleri, bilet fiyatları, polis şiddeti, ticarileşme ve uygulanan güvenlik önlemleri temel protesto konuları oldu.

Alman tribünleri güzel bir miting yapmışlar,tribündergi'de konuyu görünce aklıma hemen acaba Türkiye'de böyle bir protesto yapılabilir mi diye kendi kendime sordum.Tabiki şimdilik böyle birşeyin olacağını maalesef hiç düşünmüyorum.Tribünler sadece cenaze törenlerinde birlikte olmaktan öteye gidemiyor.Türk tribünlerinin sorunlarından birisi;ortak bir duruş sergiliyememesidir.Böyle olunca bilet fiyatları,polislerin orantılı güç kullanımı v.s hep önümüzde birer sorun olarak teşkil etmekte...

Cumartesi, Ekim 09, 2010

Top ağlarda

Fatih Terim İSTİFA !



Eldeki kadroya göre beklenen futbol ve sonuç ortaya çıktı. Elbette Almanya grubun favorisi, Almanya deplasmanından puansız dönmek beklenmeyen bir şey değil ama.Alışık oldugumuz Milli Takım görüntüsünden çok uzaktık.Fatih Terim döneminde Hırs,Mücadele,Azim rakibini ısıran bir anlayışımız vardı ama artık değiştini görebiliyoruz.Sahada mücadele etmeyen bir takım var maalesef.Mücadele ederek kaybetsek bu kadar kimse üzülmez,fakat sahada hiç birşey yapmadan yenilmek kötü bir durum ve açıklanması gereken bir çok şey var ...

Takımlarında oynayamayan Halil, Özer, Sabri, Tuncay, Semih gibi oyuncular milli takımda oynuyorsa, Türkiyenin tek yıldızı Arda sakatlıgından dolayı oynamıyorsa bu sonuç normaldir. Türk futbolundaki düşüş sürüyor çünkü yeni gelen kaliteli bir jenerasyon yok.Peki lejyoner futbolculara baktıgımızda;Tuncay kadroya giremiyor. Nuri Şahin iyi, güzel hoş ama hala Nuri Şahin'den çalım bekleyen bir spor basınımız var. Nuri Şahin solak diye, tipik sol acık zannediliyor. Hamit tamam kaliteli topcu diyecek lafım yok. Ama Hamit, her zaman büyük takımların rotasyon oyuncusudur. Aynı Hamit hiçbir zaman takımın kurtarıcısı olamaz. Çünkü mayasında yok. Halil Altıntop, gerçi senelerdir tanırız da yeni düştü Milli Takım'a sayılır. Ne demek istediğimi anlamışsınızdır. Böyle bir milli takımdan ne bekliyoruz ?

Berlin Olimpiyat stadını dolduran Türk taraftarlarına teşekkür etmek lazım.Çünkü ellerinden geldikleri kadar destek olmaya çalıştılar.Mesut Özil konusunda ise Türk kamuoyu ikiye bölünmüş şekilde.Ben futbolcunun kararına saygı duyulması gerektigine inanıyorum.Olayın çok abartıldıgını düşünüyorum,biz iyi olduktan sonra Mesut,Ahmet,Mehmet farketmez !

Hiddink geldigi günden beri Milli Takım'a ne kattığı çok belli oluyor.Maç dönemi, günü birlik Türkiye gezileriyle teknik direktörlük yapılmıyormuş demek ki. Doğru dürüst takip etmek, dizini kırıp çalışmak gerekiyormuş teknik direktörlüğünü yaptığın memleketin futbol liginde. Takımı taktikten yoksun, gazla, şevkle, imanla oynatıyor denilen Fatih Terim'in yanında Müfit olamazsın bu akşamki beceriksizliğinle Hiddink efendi...Ayrıca Şu oyun dizilimiyle Fatih Terim cıkmış olsaydı, spor kamuoyunda kimbilir neler olurdu ?

Almanya 3 -Türkiye 0

Cumartesi, Ekim 02, 2010

Karabük 2 - Galatasaray 1



Lig başından beri sahaya farklı 11’lerle de çıksak hiçbir değişiklik yok takımda. Fizik güç ve kondüsyon olarak ligin en düşük takımlarından biriyiz.Orta sahada geçen hafta Cana ayakta kalmıştı, bugün o da erken çıkınca yol geçen hanı oldu orta saha.

Aslında bize ilk önce takım içi disiplini sağlayacak bir hoca ve kriz anında müdahale edecek yöneticilere sahip olmamız gerekir.Maalesef şu anda öyle bir hoca yok fakat Skibbe döneminden bu yana da ortada yönetici yok.

Hakem verdiği tanlış kararlarla maça direk etki etti. Ama bunları mazeret gibi sunmak sadece hocaya ve futbolculara koruma kalkanı olur bir süreliğine.

Tribün olarak İstanbul'dan 4 otobüs yola çıktık.Maç öncesi ve maç sonrasında sürekli olarak küfür eden Karabüklüleri anlamadım.Hani aramızda birşey varda ben mi bilmiyorum diye düşünmedim degil.Ara ara tribünde iyi bağırdıgımızı düşünüyorum,eğer erken gol yemeseydik daha iyi tribün yapardık.

Genel olarak bakarsak eğer;galibiyet veya şampiyonluklar önemli fakat onun öncesinde futbolcular çıksınlar sahada ellerinden geleni yapsınlar, takım ruhunu ortaya koysunlar;Üstlerindeki Galatasaray Formasının hakkını versinler yenilmeyede razıyım.Ama hiçbir şekilde mücadele etmezsen,taraftarı arkanda bulamazsın...

Cuma, Ekim 01, 2010

Hey Gidi Nizam Abi Be!


Tribünde bildiğimiz ağabeylerden biraz farklıydı, çok ama çok değişik bir adamdı Nizam Abi...

Cebinde 3 kuruşla deplasman kovalardı, bazen deplasman otobüsüne alınmazdı ama herkesten önce yine o giderdi en uzak şehirlere. Alınmadığı otobüsleri o karşılardı o uzak şehirlerde.

Abi demektense adıyla seslenirdin, gülerekten yanına gelip sigara isterdi. Çok fazla konuşurdu, ama konuştuğu tek şey her zaman Galatasaray olurdu...

Böylesi bir Galatasaray sevdalısı bir adamdı Nizam Abi...

Buca deplasmanı dönüşü iyice ağırlaşan rahatsızlığı aramızdan aldı O`nu. Belki o deplasmana gitmeyip bedenini o kadar yormasaydı, biraz daha bizlerle olabilirdi, yeni stadımızı Nizam Abi`de görebilirdi.

Ama Galatasaray`dı onun herşeyi, herşey Galatasaray`dı Nizam Abi için...

Ne Galatasaray senin gibi kalbi temiz insanlardan ayrılır, ne de sen ayrılırsın Galatasaray`dan. Biliyoruz ki oralarda bile Galatasaray`ı düşüneceksin hep...

NUR İÇİNDE YAT...