Perşembe, Aralık 30, 2010

Galatasaray 67 - Fenerbahçe 56




Gerçekten çok güzel maç oldu.Yıllardır takım hedefsiz olduğu için taraftar salonlara küsmüştü, ama bu seneki kıpırdanma tribünlerde etkisini gösterdi.Salonda muazzam bir kalabalık vardı,salon kapasitesinin üzerinde olduğuna eminim.

Takımımız çok iyi ve pota altına dominant,bitirici,tecrübeli bir uzun takviyesiyle şampiyonluğun en güçlü adayı oluruz.Kadro genişliği mutlaka gerekiyor.

Tutku bu maçta herkesin gözüne battı,şahaneydi.Onun yanında Shumpert ve Shipp de muhteşem oynadılar.Fakat maçın en büyük yıldızı bence Oktay Hocaydı.Geldiginden itibaren savaşan,yılmayan,forma'nın hakkını v
eren bir takım çıkardı ortaya helal olsun.

Tribün bugün tek kelime ile muazzamdı.Salon maçlarında güzel destek veriyoruz,nerede destek verileceği nerede rakibi baskı altına alacağımızı bugün çok iyi gösterdik.Çünkü olması gereken bu,basketbolda anlık tepkiler çok önemli ve artık bizdede bu kültür oluştu.

Özlediğimiz şampiyonluk uzak değil ...

Teşekkürler Aslanlar !

Pazar, Aralık 19, 2010

Doğum Günün Kutlu olsun ABİ !



İyi ki tanıdık seni…
İyi ki Ağabey dedik…
İyi ki en zor anlarımızda yanımızda olandın…
İyi ki en güzel zamanlarımızda en güzel kahkaha seninkiydi…

Yanlışı, doğruyu, güzeli, çirkini…
Adam olabilmeyi…
Adam gibi durabilmeyi…
İyi ki abi…

Doğum gününmüş 20 Aralık…
Yine unutuyorduk…
Gerçi sen şimdi burada olsan, sende unutmuş olurdun.
Sevmezsin böyle şaşalı kutlamaları…
Birileri hatırlardı, ben bile unutmuştum derdin…
yaşlanıyoruz derdin yine…
Hani 40’tan sonrasını saymıyordun ya abi…
44 olmuşsun…
Hani yavaş yavaş inmeye başladık merdivenleri demiştin ya abi…
27 Eylül’de kalmış kalbimiz, ruhumuz…
Aklımızda kalmamış 20 Aralık…

20 Aralık…
Sonrası zaten yılbaşı…
Hani insanlar birbirlerine hediyeler alır,
Sürprizler yapar ya abi…
Hani çok uzaklardan birileri gelir örneğin sevdiklerini sevindirir ya…
Gelecek misin sahiden abi?
Hazırlayalım mı kendimizi?
Bekleyelim mi abi lütfenlerle… N olurlar la?.. KEŞKElerle…?
Gel de kutlayalım abi…
Yeni yılı…
Yeni yaşını…
Gel de… bizde kendimize gelelim…
Kutlayalım doğum gününü…
Gel de Yeniden doğalım hep beraber…
Gel de, iyi ki doğdun yerine,
İyi ki doğduk be abi seninle diyelim…
Şampiyon olalım başka bir şey istemem desen de yine…
Biz nice büyük şampiyonlukları feda edelim,
gelirsin belki diye…


İyi ki doğdun Abi…
İyi ki sonsuza kadar bizimlesin…

ULAŞ BAYAM

Adamsın Cana !



Keşke sahadaki ruhsuzlar biraz bu adamı örnek alabilse.Biz bu adamı çok seviyoruz,belki kapasitesi sınırlı ama formanın hakkını veriyor adam.Mücadelesi,azmi,hırsı elinden geleni yapmaya çalışıyor biz böyle futbolcu istiyoruz.Mücadele etsin,Arma'nın hakkını versin bize yeter...

#19 Cana

"Eğer bir savaşa gidiliyorsa ilk başta ben gideceğim."

Cuma, Aralık 17, 2010

gitti gider



Zamanla tanırsın insanları Yiter hayallerin birer birer Gerçeği görüp nefreti tadarsın zamanla Günler geçer saymazsın Sonu yokmuş gibi yaşarsın Geceler mezar olur dalarsın uykuya Nefes al nefes ver Nefes al nefes ver Nefes al nefes ver Gün olur herşey biter Bu adam gitti gider Yorgun argın Usulca burdan göçer Kırgın üzgün Çocukken kurduğun hayaller Tükenir gider birer birer Ne bir umut kalır ne de keyif zamanla Eskiyen bir saat gibi Aynı yönde dönüp duran 24 saatte bir vuran aynı noktaya Nefes al nefes ver Nefes al nefes ver Nefes al nefes ver Gün olur herşey biter Bu adam gitti gider Yorgun argın Usulca burdan göçer Kırgın üzgün.

Demir Demirkan

Sıradaki Kim ?



Commandante Alex
Commandante Guti

Sıradaki Kim ?

Kocaeli 2 - Sakarya 0



Çarşamba günü sessiz bir derbiyi izleme fırsatı buldum.Sessiz diyorum çünkü;hiç bir yazılı ve görsel basında göremedim maç ile ilgili bir konuyu.Derbinin adı Kocaeli-Sakarya bu iki takım şuan 2.ligde mücadele etmekte ve bulundukları yerleri hiç haketmiyorlar.

Kocaeli'yi şehir olarak çok severim.Her hafta giderim,hem İstanbul'a yakın olması hemde o şehirde beni bağlayan birşeylerin olması buna sebep.Kocaeli-Sakarya maçı olurda gitmemezlik olur mu ?Çünkü iki tarafında sağlam tribünleri var,sırf bu sebeple bile maça gidilirdi.Nitekim öyle oldu Kocaeli maraton tribününde yerimizi aldık.

Futbol olarak söylenebilecek pekde birşey yok,goller 2.yarı geldi ve o zamana kadar fazla bir pozisyon olmadı.Tek tük ataklar vardı,ama 2.yarı ile birlikte Kocaeli daha iyi oynadı ve inanarak maçı kazanmayı bildi.

Tribün olarak Kocaeli ilk yarı o kadar iyi değildi.Ama 2.yarı gollerin gelmesi ile birlikte çok iyi bağırdılar.Sakarya tribünleri ise ara ara iyi bağırdılar,ama açıkcası Maraton tribünden onları pek duymak imkansızdı .Maraton tribün dediğim yer ise Hodri Meydan'ın olduğu kısım.

Bundan önceki derbilere nazaran olaysız olarak biten bu derbide bu olayların çıkmaması için çaba sarf eden iki takım taraftarlarına ve emniyetin olay çıkarmadan nasıl deplasman takımı koruduğunu gösterdiği için teşekkür etmek lazım.Deplasmanları yasaklamak çözüm değil,inşallah bu derbi bir örnek olur...

Pazartesi, Aralık 13, 2010

50 Hafta



"Hakemler hakkında bugüne kadar hiç konuşmadık. Ancak penaltı kararı Bülent Yıldırım'a hiç yakışmadı. Acaba aynı penaltı kararını bizim lehimize verebilir miydi? Biz en son penaltımızı 2008-2009 sezonunda yani 50 hafta önce attık. Biz rakip ceza sahasına hiç mi girmiyoruz"

Abdullah Avcı

Hüzünler ve Mutluluklar


Bu sana veda ederken,Son bakış ...

İstifa'da Bir Hizmettir ...



Söylenecek bir söz bulamıyorum,çünkü tüm Galatasaray'lıların içi acıyordur resmen.Tüm samimiyetimle birlikte şu satırları yazarken bile gözlerim doluyor...

Nasıl oldu ne oldu bu duruma geldik,bilemiyorum.Yönetim,taraftar,futbolcu hepimizde illaki suç var.Ama en çokta yönetimin payı var diye düşünüyorum,alınan futbolcuların kalitesizliğine birde yönetim içi çekişmeler eklenince bu durum kaçınılmaz oldu.Bu saatten sonra herhangi bir karar alınsa bile geç kalındı,lig gitti Avrupa gitti bu hale getirenler götlerine kına yakabilirler,rahat etsin hepsi !

Koskaca Galatasaray kulubü ne hallere geldi,sinirden yazacak kelime bulamıyorum.Hala utanmadan koltuk başında nasıl pişkin pişkin oturuyorsunuz?Akıl mantık almıyor gerçekten.Adnan Polat açıklama yapıyor 2012'ye kadar görevimin başındayım,gülsem mi ağlasam mı bilemiyorum.Adnan Sezgin ise Başkana defalarca istifa mektubu verdiğini ve her defasında geri çevirdiğini söylüyor.Aralarında nasıl bir çıkar ilişkisi nasıl bir menfaat var ki kulubun içler açısı halinde bile bu adam görevinin başında ?

Allah Belanızı Versin !

Cumartesi, Aralık 11, 2010

Hayatımın Tam Ortası ...



Ali Samiyen Stadı

Hayatımın tam ortası
Nice şampiyonlukların
Zaferlerin mekanı

Her köşende bir anın var
Hüzünler ve mutluluklar
Gözümde yaş kalbimde sızın
Zaman ayrılık zamanı.
...

120 TL !



12 Aralık 2010 Pazar günü saat 19.00'da oynanacak
Ankaragücü-Fenerbahçe maçının bilet fiyatları maça damgasını vurdu.

KALE ARKALARI: 120 TL
MARATON: 125 TL
KAPALILAR: 130 TL
MİSAFİR TRİBÜN: 120 TL

Yukarıda oynanacak maçın bilet fiyatlarını görüyorsunuz.Yaptıkları gerçekten ayıp.Taraftarı bu kadar aptal yerine koyma mantığı nedir allah aşkına?Türkiye şartlarında insanlar boğazlarından kesip maça geliyor,ama Bilet fiyatları 120 TL !

Ankaragücü-Fenerbahçe maçıda dahil bir çok maçta yönetimler bilet fiyatlarını yukarıya çekebiliyor.Önceki dönemlerde aynı şekilde bizimde başımıza geldi.Buna bir Standart getirilmesi lazım sezon başında.Nasıl olur bilmiyorum ama gerçekten bir çözüm gerekli.

Gökçek ailesi Ankaragücü'nün başında ne için olduğunu hepimiz biliyoruz,kendi reklamlarını yapıyorlar çokda güzel.Ama oraya gelecek taraftarlar kadar bir takım aşkı olduklarına inanmıyorum.Gecekondu umarım tepkisini sürdürmeye devam eder,bu adamlar Türk Futbolundan bir an önce defolup giderler inşallah .


Pazartesi, Aralık 06, 2010

Come Back Soon Cimbom



St.pauli tribünleri ...

İnönü Meydan Savaşı






Beşiktaş-Bursa maç öncesinde stadın çevresinde bir çok olay meydana geldi.Son yıllarda Türk tribünlerinde geniş çaplı olaylardan birisidir bu maç öncesi yaşananlar.Basına yansıyan ve yansımayan bir çok ayrıntıda mevcut.

Bursa taraftarı 7.5 yıllık olan deplasman yasağı kalkması ile birlikte İnönü'ye çıkartma yapacağını ve akabinde olayların olacağını her tribüncü az çok kestirebilir.Ama polis'in yeterli derecede önlem alamadığını gördük.

Olayların olduğu saatte stad civarındaydım,Beşiktaş'lılar baya bilenmişti bana kalırsa.Buna etken olarak;Bursa taraftarının İstanbul dışından gelen Beşiktaş taraftarına,Gebze civarında saldırması ve olayın Beşiktaş tribünlerini dahada tahrik etmesi.Beşiktaş taraftarı deplasman girişinin oraya kadar gelerek,Bursa taraftarına saldırıyor,Bursa'lıların yapacağıda pek birşey yok aslında ufacık yerde sıkışıp kalıyorlar,karşılık veriyorlar ama ne derece etkisi oldu orasıda tartışılır .

Bu olaylar sonucunda yeni deplasman yasakları gündeme gelir,tribünler üzerinde baskılar artar.Bakalım önümüzdeki günlerde ne gibi sonuçlar görecek Türk Tribünleri ?

Seni Yıkacak Dozerin



Bu tişört Store'de satışa çıkarsa eğer,baya bir satış yapar.
Yapanların ellerine sağlık .

Pazar, Aralık 05, 2010

Kasımpaşa 0 - Galatasaray 3



1 aylık kazanamama serisine Kasımpaşa maçıyla birlikte son vermiş olduk.Fakat bizim takım için Kasımpaşa maçı ölçü olmamalı,çünkü karşımızda güçlü bir takım yoktu maç 6-7 olabilirdi,ama Pino sağolsun baya bir pozisyon kaçırdı.

Tribün olarak çok iyi değildik.Tezaruhatların başlaması konusunda bir uyumsuzluk oldu.Takımın gidişatı ve bulunduğumuz durumda buna bir etken tabi.

Önümüzdeki 2 maç sonrasında ligler tatile giriyor,takım bu devre zamanında biraz toparlarındiye düşünüyorum.Sakatların iyileşmesi ile birlikte yükselişe geçmemiz lazım,şampiyonluğun hayal olduğunu düşünmekle birlikte,en azından Avrupa hedefi için saldırmamız lazım ...

En kötü gün bugünse,bugünde Galatasaray !

Galatasaray 61 - Banvit 52


Bu seneki hedeflerimiz doğrultusunda cok önemli bir galibiyet aldık.Bu takım savaşıyor, savunma yapıyor, hücumda ne gerekiyorsa onu yapıyor saçmalamıyor ve her türlü desteği hakediyor. Bize düşen sabırla beklemek, başarılar bir günde gelmiyor, belki bu sene olmıcak ama seneye bu takım kilit iki takviye ile şampiyon olabilir.

Tribün olarak iyi destek verdiğimizi düşünüyorum.Önceki senelerde oyununun içinde olan bir kitle yoktu ama bu sene durum çok farklı.Oyunun gidişatına göre tezaruhat yapan taraftarımız var,olması gerekende bu zaten.

Teşekkürler Aslanlar !

Cuma, Aralık 03, 2010

Haftanın Sonu



Abdi İpekçi SS

15.00 Galatasaray -Banvit

Recep Tayyip Erdoğan Stadı

19.00 Kasımpaşa - Galatasaray

Varsın alem çeksin gitsin,biz hep Seninle !

Galatasaray'lı Olmak ...



Hagi'nin hırsı, Kewell'ın yüzündeki gülümseme, ilk yarısını 0-2 önde kapattıkları maçı 3-2 kaybeden Real Madrid'li futbolcuların şaşkınlığı, 5 metreden vurduğu kafayı Taffarel'in nasıl çıkardığını anlamaya çalışan Henry'nin boş gözlerle etrafa bakışıdır Galatasaray. Hagi'nin 30 metreden çatala astığı golün arkasından Sabri Ugan'ın attığı çığlık; Ömer Üründül'ün kupa gelince dudaklarından dökülen "korkunçç bir şeyy" feryadıdır. çıkık omzuna aldırmadan maça devam eden Bülent kaptan'ın inancına; uefa finalindeki son penaltıyı gole çeviren Popescu'nun deparına; Fatih Terim'in gözyaşlarına; Metin Oktay'ın "bizi sevenleri üzmeyelim baba" cümlesine bakmak gerekir ona dair sevginin ne olduğunu; nasıl bir şey olduğunu anlayabilmek için. Kimi zaman Meksika'da bir hapishane duvarında çıkar karşına adı, kimi zaman Ryan Giggs'in kariyerine dair anlattığı bir hikayede ya da Gregory Coupet'in bir röportajında... unutturmaz kendini, unutamazsınız. Türkiye denince Galatasaray gelir aklına dünyadaki bir çok kişinin. Hakan Şükür gelir, Hagi gelir, Popescu gelir, Fatih Terim gelir.

Galatasaraylı olmak, torununa, çocuğuna, arkadaşına, kardeşine anlatacak bir şeylerinin olmasını sağlar. Turgay Şeren'den bahseder eskiler, Coşkun Özarı'dan bahseder, Prekazi'den bahseder, Metin Oktay'ı düşürmez dilinden misal. Şampiyon kulüpler kupası'ndaki yarı finali anlatırlar. efsanevi Manchester maçlarına değinmemek olur mu? onu da yaparlar. ya da Neuchatel maçlarını. Biraz daha yaklaşırsın bugüne, 4 yıl üst üste şampiyonluk ve akabinde hiç yenilgi almadan gelen uefa kupası, süper kupa... 17 mayıs 2000 hani. Türkiye'nin tek yürek olduğu gün. Dünya üçüncüsü olan milli takım'ın ilk 11'indeki 7 futbolcu. Sivas'ta 5-3 biten maçta arda'nın hırsı; Hasan Şaş'ın umudu; Cevat hoca'nın inancı meze olur muhabbetlere.

Galatasaraylı olmak, futbol mevzubahis ise, yılmamayı öğrenmektir. Mamuttur galatasaray zira. 1-2'lik maçı son 10 dakikada 3-2 kaybeden Maldini'li Milan'ın sahadaki "n'oluyor a... k..." duruşudur. 10 kişi kalan takımın mücadelesini gören Arsene Wenger'in yüzündeki endişedir.

Yenilmiyor mu? Yeniliyor. Fark yemiyor mu en büyük rakibinden? yiyor. Adı sanı duyulmamış takıma elenip avrupa'ya veda etmiyor mu? ediyor. ama ne fark eder ki? neyi değiştirebilir tüm bunlar? sevgisini mi eksiltir taraftarının; inancını mı azaltır; daha az bağırmasını mı sağlar tribünde? hiçbiri.. hiçbirini yapamaz. o yüzden galatasaraylılık sadakat ister.sabır
ister; her koşulda bağrına basmayı gerektirir takımı. kaypak aşklar gibi günübirlik olmamıştır; ezeldir, ebed olacaktır.

Severek Ayrılanlar !



Elano geldiğinde kendisinden çok ümitliydim.Bizde patlama yapacağını düşünüyordum,ama geçen zaman diliminde Elano'dan herhangi bir hareket göremedik.Acaba bizmi çok büyüttük bu futbolcuyu ?İyi niyetli oyuncu ama olmayıncada olmuyor ...

Yukarıdaki fotoğraf ise çok garibime gitti,gönderdiğimiz futbolculara plaket veriliyor.Veren kişi kim Adnan Sezgin ! Ulan koskaca kulubu ne hale getirdiniz birde utanmadan nezaket amaçlı plaket veriyorsunuz ayıptır...Acaba kendisi bu kulupten ne zaman defolup gidecek,gittiği gün Büyük Galatasaray Taraftarı kendisine başka şeyler vereceğinden hiç şüphesi olmasın ...

Vizeler


2 haftalık periyot bugün itibariyle bitti.Genel olarak iyi bir vize dönemi geçti diyebilirim,ama bu neşem notlar açıklandıktan sonra nasıl olacak görecegim bakalım ...

Kendimi bildim bileli okuyorum,aslında okumak güzel birşey.Ama hakkını vererek okursanız eğer.Benden kaynaklanan sebeplerden ötürü boşu boşuna 1 sene okulu uzattık.Sağlık olsun ama bazen zoruma gitmiyor değil,bu durum.Ayrıcakendi yaşıtım arkadaşlarımın iş hayatı ile ilgili düşüncelerini dinlemek ve hayata bakış açılarının mezun olduktan sonra 360 derece dönmesi beni düşündüren olaylardan birisi...

Bu sene inşallah bende mezun olacağım,ama hayata dair planlarımı ne derece yapabileceğim onu zaman gösterecek...