Cuma, Temmuz 31, 2009

Netanya 1 - Galatasaray 4


Bu zamana kadar oynadığımız karşılamaşlar arasında en iyi maçımızdı diyebilmek mümkün.Hazırlık maçlarından bu yana bir türlü toparlanamayan oyun için, Rijkaard tarafından ısrarla tekrar edilen "yeniyiz, git gide daha iyi oluyoruz, olacağız" cümlesinin ilk defa somut olarak gerçeklik kazanmış halini izledik sahada.Sahadane yaptığını bilen, sakin bir takım ve kesik kesik de olsa çok güzel paslaşmalar, organizasyonlar izledik. Bir sürü atılamayan karşı karşıya pozisyon var (ah Nonda, vah Nonda). Bu takımın, ilk 11 başlayan bir Keita ve Elano da eklendiğinde çok daha iyi olacağına eminim.

İlk yarıdaki ilk 10 - 15 dakikalık kötü performansın ardından takım tam toparlanmışken golü yedik gole erken cevap vermemiz bence bu farkı getiren en önemli unsurdu. Genel olarak takım daha önceki hazırlık ve resmi maçlara nazaran oldukça iyi oynadı. Zaman ilerledikçe daha iyi olacağız bu açık bir şekilde görülüyor.

İkinci yarı gayet iyiydik. Defansta oynayan mevuc yapıdaki isimlerle Servet hariç bu iş gider mi emin değilim gerçekten. Gönül rahatlığıyla oynayacak bir stoper alsak sanki epey iyi olacak.Leo Franco epey iyiydi, oyun genellile rakip kalede oynanmasana rağmen konsantrasyon kaybı yaşamadı tek pozisyon hariç.

Sol çarprazdan rakibin kullanacağı frikikte kalenin sağ köşesine o kadar gitmiş ki adam direkt kaleye vurdu neyseki aut'a gitti.İlk yarıda Servet ile Gökhan adamları paylaşamadılar resmen birbirlerine baktılar "Abi bu senin adamın değil miydi" gibisinden sonradan bu sorun ortadan kalktı gibi gözüktü ama pek top da gelmedi.

Kewell, Arda, Baros, Ayhan her zamanki gibi en iyi isimlerdi. İyi anlamda sürpriz yapan isim ise kesinlikle Aydın'dı. Sabri defansta ilk yarıda bulunduğu kanattan kaçan ismini hatırladığım adama bir türlü engel olamadı ama herzamanki gibi hücum yönünde o da etkiliydi.Keita sonradan girmesine rağmen işini yaptı, ofsayt olmasa golünü de atmıştı ya neyse diyelim sonraki maçlarda nasılsa çok atacak.Keita'da dikkatimi çeken özellikse aşırı kıvrak ve ani hızlanıp durabiliyor, malumunuz kontrolsüz güç, güç değil.

Top kontrolü ise oldukça üst seviyede.Maçın atmosferi de son derece güzeldi, ne bizim taraftarlarımızdan ne de netanya taraftarından herhangi bir anlamsız protesto ya da vs. gelmedi. Bu hava umuyorum Asy'de de devam eder bir 4 tane de burada atar bir sonraki turdaki rakibi bekleriz...

Saldır Cimbom Ok Let's Go !

Hiç yorum yok: