Salı, Ocak 26, 2010

Galatasaray 1 -Gaziantepspor 0



Antep maçında, bu hava ve zeminde iyi oynadığımızı düşünüyorum. Sol kanadın mükemmel çalışması memnunluk verici ama sağ kanat işlemiyor. Neyse ki Keita dönüyor bu sorunda çözülecek. Barış ve Uğur'la malesef olmuyor. Çalım atma becerileri sıfır. Bir sağ açığın arada sırada rakibine çalım atıp geçmesi gerekir ki kanattan tehlike yaratalım. Bunu solda Caner iyi beceriyor. Uğur malesef Sabri'yi aratıyor. Sabri'yi özlüyeceğim aklımın ucundan geçmezdi ama bu sene Sabri övgüleri hakkediyor.

Tek tek bakalım oyunculara. Franco'ya pek iş düşmedi. Neill basit oynadı ve güven verdi. Geriden sürekli ortadaki Elano'yu görmesi çok iyi. Servet'le iyi bir ikili olabilirler. Ama bence sağ bekte oynasa daha etkili olacağını düşünüyorum. Servet'i ikileyecek bir oyuncumuz şu an için olmadığı için Neill'i stoper olarak görmeye devam edeceğiz.Servet bir iki basit hatasına rağmen iyiydi. Uğur'u beğenmedim. Zaten bu sezon, Sabri'nin yerine oynadığı hiç bir maçta beğenmedim kendisini. Eski Uğur'u aratıyor ama toparlanacaktır.

Hakan Balta iyiydi. Caner'le iyi bir ikili oldular. Caner'in geriye Kewell'a nazaran daha çok gelmesi, Hakan Balta'nın performansını artırmış. Barış vasattı. Topla oynama becerisi düşük olduğu için mücadelesiyle birşeyler yapan bir oyuncu. Bugün o mücadeleyi yapamadı pek. Keita gelince yedek kalacağı kesin. Sarp hep bildiğimiz Mustafa Sarp. Belki Galatasaray'daki en istikrarlı oyuncu. Hep aynı şekilde, muazzam oynuyor. Pek Türk oyuncularda olan bir özellik değil. Hep aynı şekilde demem yanlış anlaşılmasın. Nasıl İnter'deki Zannetti her maç düzenli hep aynı seviyede oynuyorsa, Mustafa Sarp'ta öyle. Golünü de attı tebrikler.Elano, maçın Caner'le en iyi oyuncusundan biriydi. Fizik kondüsyonu artmış. Bu çok iyi. Oyundan çıkması bizi pozisyon bulma açısından sıfıra indirdi. Biz bu değişiklikten sonra kesinlikle gol bulamayız artık dedim arkadaşıma ama bir duran toptan gol bulduk.

Rijkaard'ın böyle bir değişiklik yapması beni açıkça çok şaşırttı. Çıkacak oyuncu ya Nonda ya da Barış olur diye düşünüyordum. Nonda'nın çıkarılmamasını anlıyorum. Ama çıkacak oyuncu da Elano olmamalıydı. Arda, ilk yarı kıpırdadı biraz ama ikinci yarı pek sahada gözükmedi. Çok top kaptırdı. İlk yarı soldan sıfıra indiği toplardan birini orta şeklinde değil kaleye vurması gerekirdi. Dikkat ederseniz Antep kalecisi her 2 pozisyonda da, Arda topa daha dokunmadan kalesini bırakıp ileriye doğru fırlamıştı bile. O pozisyonlardan birini Messi yakalasaydı, kesinlikle birini çizgiden kaleye vururdu. İşte biri daha 17'sinde dünya starı olurken, biri daha bizce hala dünya starı olacak, ki ikiside aynı yaştalar.

Jo hakkında yorum yapmak daha erken. Ama iyi bir oyuncu, kesinlikle Nonda'dan 2-3 gömlek daha üstün bir oyuncu. Gelelim en iyi ve en kötüye. Nonda bana kalırsa bu maçta oynatılmaması lazımdı. Gidecek mi gitmeyecek mi söylentileri ortada gezen bir oyuncunun, bugün çok kötü performans gösterecek olmasını bilmek için müneccim olmaya gerek yok. Bugün kendisinden hiç birşey beklemiyordum. Zaten herhangi bir katkıda bulunmadı ve de maçın başından beri bizi 10 kişi oynattı. Rakibin 10 kişi kalması bize hiç bir artı özellik katmadı yani. Biz zaten maça rakipten 1 kişi eksik başladık. Oyuncu atılınca dengelendi oyun.

Rijkaard'ın bu maçta Elano değişikliği ve Nonda ile maça başlaması hatalıydı. Arda'nın penaltıyı Nonda'ya attırması ise daha büyük bir yanlış. Rakip kapanmış, gol bulamıyorsun. Gol atacak durumunda yok. Böyle bir şans eline geçmişken, müthiş moralsiz ve formsuz bir adama penaltı attırmak, hem de Elano gibi bir penaltıcı oyundayken, çok ama çok yanlış. Mustafa Sarp'ın golü, hem Arda'yı, hem Rijkaard'ı hem de Nonda'yı kurtarmıştır. Bu maç 0-0 bitseydi, çok eleştirilirlerdi, çok eleştirirdik. Şu an çok başka şeylerden konuşur olabilirdik...

Caner ise fevkalade oynadı bugün. Herşeyi denedi. Elano çıkınca orta sahanın ortasında da oynadı. Tek kelime ile muhteşemdi. Böyle oynamaya devam et.Nonda, büyük ihtimal güle güle dedi tribünlere ve de bize. Bir de zeminin beyaz olduğu, kar yağdığı bir maça neden beyaz formayla çıktık anlamadım?

Karlar düşer
Çığ oluruz çoşarız
Arman için sahalara dolarız

Hiç yorum yok: