Cuma, Temmuz 03, 2009

Abdul'un Kaderi Galatasaray !



Lille de gösterdiği müthiş performans sonrası, Haziran 2007’de 16 milyon euro karşılığında Lyon tarafından transfer edilmişti Abdul Kader Keïta… Arada geçen 2 sezonda Lille’deki Keita’yı bir kere daha göremedik. Lille’de gösterdiği performansı eğer Lyon’da sürdürebilse, Lyon onu aldığından, çok daha fazlasına büyük liglerden birine pazarlayacaktı. Ancak Abdul Kader Keïta bir türlü Lyon’da bekleneni vermedi. Problemin ne olduğunu da kimse anlayamadı.

Geçen yıl Alain Perrin, bu sezon ise Lille’de onu keşfeden ve parlatan Claude Puel, Keita’dan bir türlü verim alamadı.Haziran 2007’de Lyon, Lille’in iki önemli oyuncusu Abdul Kader Keïta ve Mathieu Bodmer’i toplam 25 milyon euro karşılığında transfer etmişti. Bodmer bu sezon uzun süreli bir sakatlık yaşarken, Keita’da takıma neredeyse hiç katkıda bulunamadı. Sezonu kupasız kapatacak olan Lyon’da sezon sonu gönderileceklerin başında gelebilir Keita. Lyon’un onun bonservisi için ödediği 16 milyon euro’yu kazanma şansı yok.

Makul bir fiyata Abdul Kader Keïta elden çıkarılabilir. Zira, zaman geçtikşe Keita, iyiden iyiye kaybolacaktır.Abdul Kader Keïta, futbola ülkesi Fildişi Sahilleri takımlarından Africa Sports’da başlamıştı. 19 yaşındayken Afrika kıtasının önemli liglerinden Tunus ligine transfer olmuştu. Tunus’ta Etoile du Sahel takımında oynadıktan sonra, Birleşik Arap Emirliklerinin Al Ain ve Katar’ın Al Sadd takımlarının formasını giymişti.

Afrika liglerinde uzun yıllar top oynadıktan sonra, onu keşfeden Lille oldu. 2005 yazında Avrupa’ya yelken açan Keita’nın Fransa’da gidebileceği en uygun takımdaydı. Lille onun parladığı yer oldu. Kanatlardaki oyunuyla Lille’in en önemli silahı oldu.Lille’de geçirdiği iki yılda, Avrupa’nın büyük kulüplerinin dikkatini çekti. Uzun süre Milan tarafından izlendi.

Keita, 2007 Ocak ayında açıklanan “Fildişi Sahillerininde Yılın Oyuncusu” ödülünde Drogba’nın ardından ikinci oldu. Kolo Touré ve Aruna Dindane gibi önemli oyuncuları geride bırakan Keita, artık iyice transferde büyük takımların hedefi haline gelmişti.Haziran 2007’de Aulas, kimselere kolay kolay vermediği bonservis bedelini onun için Lille’e ödedi. Ancak aradan geçen zaman içinde Lyon ondan beklediğinin yarısını dahi alabilmiş değil. Lyon kadrosu içinde unutulmaya doğru gidiyor Abdul Kader Keïta. Genellikle oyunun son bölümlerinde oyuna giriyor ve bir türlü etkili olamıyor. Lille’deki günlerini hatırlıyorum. Müthiş tekniği olan bir oyuncu Abdul Kader Keïta ve yeni sezonla birlikte, yeni bir başlangış yapması gerekiyor…
Hayırlı olsun ...

2 yorum:

radicalultras dedi ki...

Fransa ligini çok yakından takip eden biri olarak söylüyorum KEİTA süper transfer. Çok hızlı ve teknik inanılmaz drimpingleri var ayrıca forvet mevkinde veya gerektiginde sağ açık'da oynabilecek bir oyuncu.

Adsız dedi ki...

sağ açık eksikliğimiz vardı bu transfer ile onuda kapatmış olduk.

keita iyi futbolcu hızlı iyi top sürebilen çalım atabilen yetenekli biri ama ayağında topu çok tutuyor ve atması gereken pasları atmıyor.
umarım başarılı olur bizde hoşgeldin abdul.