Pazartesi, Eylül 14, 2009

Galatasaray 3 - Beşiktaş 0



Önemli bir galibet aldık.Taraftar forumlarında ve yazılı medya'da Galatasaray'ın kötü oynadığından bahsediliyor;ben buna katılmıyorum.Milli takımdan dönen oyuncularımız çok yıprandı.Özellikle Arda Estonya ve Bosna maçındaki çabasını gördük,keza Eleno 15-20 saat uçakyolculugu yapıp geldi.Keweell ve Barosu saymıyorum bile.Özellikle 50-65. dakikalar arasındaki kötü oyunumuzun sebebi budur ve tabi ilk yarının sonlarına doğru olan 3-5 dakikalık kötü oyunda..

Golü erken bulduk. Yine duran top. Bu sezon kaçıncı gol bu hesabı şaşırdım artık. Golden sonra 1-0 öne geçilen bir derbi maçında oynaması gerektiği gibi oynadı takım. Anlamsız atraksiyonlara girmeden, kontrol futbolu. Bunu en son 2008'de 1-0 kazandığımız Fener maçında görmüştüm. Beşiktaş oyuna ağırlığını koyan taraf gibi gözüksede Serdar'la buldukları tek pozisyon haricinde pek iyi değildi.

Sabri,inanılmazdı.Keita da aynı şekilde,Arda’nın yorgunluğu çok göze çarptı,etkili olamadı.Mustafa Sarp,her maç üstüne koyarak oynuyor,ama Topal-Sarp ikilisi,Ayhan iyileşince yerini Ayhan-Sarp ikilisine bırakacak gibi.Sevindiğim diğer noktada Baros’un bu son 1 haftada kendine gelmesi,performansının maksimum düzeye çıkması.Kewell çok özel bir futbolcu,umarım en yakın zamanda sözleşme yenileriz.Hakan Balta,yine gizli stoper rolüne soyundu,mükemmel müdahalelerde bulundu gerçekten.Servet-Emre Aşık ikilisini bu sezon çoğu maçta görebiliriz.Kusursuz oynadılar bence.Bazı anlaşmazlıklardan dolayı bir kaç adam kaçırdılar ama olsun.Leo Franco.Mondragon’dan sonra umarım kaleye baktığımızda onu gördüğümüz zaman içimiz ferahlayacak,rahatlayacağız.Çok iyidi gerçekten.

Kendi formasını armasını ıslatan ter akıtan futbolcularına toplu şekilde hepiniz bilmemne çocuğusunuz diye bağıranlar,bugün bir ilke daha imza attılar.Tebrikler.Bu ayıp size yetmez, kimbilir daha ne abukluklara imza atacaksınız?Maç öncesinde ve maç sonrasında Ali Sami Yen'e küfür ederek kendi tribün duruşunuzu çok iyi gösterdiniz.Yarın birgün Galatasaray taraftarı Süleyman Seba ya da Baba Hakkı'ya küfür etse siz ne düşünürdünüz merak ediyorum doğrusu?Yazıklar Olsun .

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bizim takımı tebrik ederim. Maçtan önce özellikle ön liberolarımız hakkında endişeliydim (ki maçtaki performanslarını beğenmedim) buna rağmen genede istediğimiz sonucu almasını bildik. Şayet Galatasaray'ın ön liberoları iyi performans çıkarırlarsa , takım daha efektif ve daha etkin bir futbol görüntüsü ortaya koyar. Kötü performans ortaya koyarlarsada defans ve orta alanda çok sırıtan, kopuk kopuk oynayan bir takım görüntüsü çizerler. Buna bir çare bulunmalı, özelliklede ara transfer döneminde bu mevkiye yönelik bir hamle düşünülmesi iyi olabilir. Beşiktaş ise çok kötü mücadele etmedi ama gerek Mustafa hocam, gereksede Rüştü maçın kaderini etkileyecek hatalar yaptılar. Sonuçta her iki takımımıza da avrupa kupalarındaki çok zorlu maçlarında başarılar dilerim. İnşallah bu maçtaki eksik yönlerini iki takımımızda iyi analiz ederekten avrupa maçınlarında iyi sonuçlar almayı başarabilirler.