Cumartesi, Ekim 09, 2010

Fatih Terim İSTİFA !



Eldeki kadroya göre beklenen futbol ve sonuç ortaya çıktı. Elbette Almanya grubun favorisi, Almanya deplasmanından puansız dönmek beklenmeyen bir şey değil ama.Alışık oldugumuz Milli Takım görüntüsünden çok uzaktık.Fatih Terim döneminde Hırs,Mücadele,Azim rakibini ısıran bir anlayışımız vardı ama artık değiştini görebiliyoruz.Sahada mücadele etmeyen bir takım var maalesef.Mücadele ederek kaybetsek bu kadar kimse üzülmez,fakat sahada hiç birşey yapmadan yenilmek kötü bir durum ve açıklanması gereken bir çok şey var ...

Takımlarında oynayamayan Halil, Özer, Sabri, Tuncay, Semih gibi oyuncular milli takımda oynuyorsa, Türkiyenin tek yıldızı Arda sakatlıgından dolayı oynamıyorsa bu sonuç normaldir. Türk futbolundaki düşüş sürüyor çünkü yeni gelen kaliteli bir jenerasyon yok.Peki lejyoner futbolculara baktıgımızda;Tuncay kadroya giremiyor. Nuri Şahin iyi, güzel hoş ama hala Nuri Şahin'den çalım bekleyen bir spor basınımız var. Nuri Şahin solak diye, tipik sol acık zannediliyor. Hamit tamam kaliteli topcu diyecek lafım yok. Ama Hamit, her zaman büyük takımların rotasyon oyuncusudur. Aynı Hamit hiçbir zaman takımın kurtarıcısı olamaz. Çünkü mayasında yok. Halil Altıntop, gerçi senelerdir tanırız da yeni düştü Milli Takım'a sayılır. Ne demek istediğimi anlamışsınızdır. Böyle bir milli takımdan ne bekliyoruz ?

Berlin Olimpiyat stadını dolduran Türk taraftarlarına teşekkür etmek lazım.Çünkü ellerinden geldikleri kadar destek olmaya çalıştılar.Mesut Özil konusunda ise Türk kamuoyu ikiye bölünmüş şekilde.Ben futbolcunun kararına saygı duyulması gerektigine inanıyorum.Olayın çok abartıldıgını düşünüyorum,biz iyi olduktan sonra Mesut,Ahmet,Mehmet farketmez !

Hiddink geldigi günden beri Milli Takım'a ne kattığı çok belli oluyor.Maç dönemi, günü birlik Türkiye gezileriyle teknik direktörlük yapılmıyormuş demek ki. Doğru dürüst takip etmek, dizini kırıp çalışmak gerekiyormuş teknik direktörlüğünü yaptığın memleketin futbol liginde. Takımı taktikten yoksun, gazla, şevkle, imanla oynatıyor denilen Fatih Terim'in yanında Müfit olamazsın bu akşamki beceriksizliğinle Hiddink efendi...Ayrıca Şu oyun dizilimiyle Fatih Terim cıkmış olsaydı, spor kamuoyunda kimbilir neler olurdu ?

Almanya 3 -Türkiye 0

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Galibiyet adına hiçbir şey yapmayan bir Milli takımımız vardı bugün sahada takım kötüydü görüldüğü gibi bu kadro artık değişmeli yenilenmeli.AY-Yıldız formanın ruhuyla oynamayan yada oynayamayan futbolcuların bu takımda yeri olmamalı diye düşünüyorum.Takımda bir rahatlık var böyle olmamalı.Allahtan Almanlar pek fazla gelmedi yoksa baya bi fark olurdu.
Mağlubiyeti sonuna kadar hakettik.