Salı, Ekim 12, 2010

Ultras Mitingi

Almanya'daki ultras taraftar grupları, taraftar kültürünü koruma amacıyla bir araya gelerek Berlin'de bir protesto mitingi yaptılar. FC Kaiserslautern, FC Köln, Union Berlin, FSV Mainz 05, Borussia Dortmund, Eintracht Frankfurt, Bayern München, Sankt Pauli, Hamburger SV, Hertha BSC, Hannover 96, Dynamo Dresden, Werder Bremen taraftarlarının iştirak ettikleri organizasyona 4000 bine yakın taraftar katıldı.

Maçların başlama saatleri, bilet fiyatları, polis şiddeti, ticarileşme ve uygulanan güvenlik önlemleri temel protesto konuları oldu.

Alman tribünleri güzel bir miting yapmışlar,tribündergi'de konuyu görünce aklıma hemen acaba Türkiye'de böyle bir protesto yapılabilir mi diye kendi kendime sordum.Tabiki şimdilik böyle birşeyin olacağını maalesef hiç düşünmüyorum.Tribünler sadece cenaze törenlerinde birlikte olmaktan öteye gidemiyor.Türk tribünlerinin sorunlarından birisi;ortak bir duruş sergiliyememesidir.Böyle olunca bilet fiyatları,polislerin orantılı güç kullanımı v.s hep önümüzde birer sorun olarak teşkil etmekte...

Hiç yorum yok: