Cumartesi, Ocak 10, 2009

2 Maç Arasındaki Farkı Bulun ?

Geçtigimiz salı günü Ankarada yaşanan olayları hepimiz biliyoruz.Türk Telekom , İsrail'in Hasharon takımı ile basketbol maçı yapacaktı.Tribünlere göz attgımızda ise ;Ankara Atatürk spor salonunda siyasi partilerin ve belli sivil örgütlerin sempatizanı vardı tribüncü ise nerdeyse yoktu.Başta Ankaragüçlüler olmak üzere.İsrail'li oyuncuların yapılan prostesto sebebiyle,soyunma odalarına gitmiş hakemler salonun boşaltılmasını karar vermişti.Buraya kadar herşey güzel.Peki sevgili Ankara emniyeti ne yapmıştı ?Hiç birşey.

Oradaki insanlara fiili bir müdahele yapılmasını kimse istemez,ama orada taraftarlar olsaydı.Eminim hepsine fiili bir müdahelede bulunurdu.

Ve bugune geliyoruz.Güzide Şehirimiz İzmir'de Aliaga Petkim ile Galatasarayımız mücadele etti.Ve orada yaşananlar aslında bir suçtur.Ve mekanizmaların nasıl çalıştıgının bir göstergesidir.İki takım taraftarları arasında çıkan bir gerginlikle ,emniyet direk Galatasaray tribününe müdahelede bulundu.

AyrıcaKapalı spor salonunda biber gazı sıkmak nasıl bir mantıktır?Polislere bununla ilgili bir egitim veriliyormu?Açık alanda sıkıldıgında dahi büyük etki yaratan bu gaz,kapalı spor salonunda sıkılıyor.

Tüm tribünlerin ortak sorunu buna bir çözüm bulunması gerekiyor.

Hiç yorum yok: