Pazartesi, Ocak 05, 2009

No Al Calcio Moderno



Futbolda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Platformu, “Çözüme Doğru-2” toplantısında konuşan TSYD Başkan Vekili Gürses, İngiltere'nin tribün terörünü ve şiddeti, maç biletlerine yaptığı müthiş zamlarla çözdüğünü savundu. Milyonlarca avroya ya da dolara alınan yıldızların 2-3 TL'ye izlettirilmemesi gerektiğini anlatan Gürses, şöyle konuştu:

“10 milyon Avroya alınan oyuncuyu, karaborsada 3 TL'ye izlettirirseniz bunun neresine lig, neresine ekonomik boyut, neresine sosyal patlama diyebilirsiniz? Peki parası olmayan futbol maçı izlemeyecek mi? Onlar da belki yılda 3-4 defa stada girebilecektir ama televizyonlarla yapılacak sözleşmelerle, 'öte yanda kalan' futbol izleyicisine de ayrı bir kapı oluşturulmalıdır.”

Yukarıda ki acıklamaları okudugum zaman baya bir düşündüm acaba ;haklı yönleri varmı diye ?Ama bence pek haklı bir yönü yok .Sebep olarak; İngiltere ile türkiye'yi baz aldıgımızda İngiltere'de müthiş zamlar yapıldıgı dogru olup ,Türkiye'de yapıldıgı zaman stadların dolacagını sanmıyorum ?İngiltere'de yaşayan bir birey ile Türkiye'de yaşayan bir birey ekonomik olarak arasında dağlar kadar fark vardır.

Bu öneri sadece Endüstriyel futbolun kucagına düşmektir.Başka bir açıklaması olamaz.Bilet pahalanmasına ülkemizde örnek vericek olursak Fenerbahçe tribünlerini gösterebiliriz.Eskisi kadar stadlarında seyirci baskı olmuyor ve tüm taraftarlarda bilet fiyatlarından şikayetçi.

Türkiye'de çogunlugun asgari ücret ile çalışıp haftasonu maç izlemeye stadlara gelemiyecekse ,ayrıca televizyondan izlesinler canım ne olacak gibilerinden yorum yapmak çok kolay ve basit.
Bu tür talihsiz acıklamalar toplumda kutuplaşma yaratır.Çünkü oraya gelen insanlar yanında en fakiride vardır çok zengin olanıda.Tek birşey için geliyorlar futbol sevgisi.
No Al Calcio Moderno

Hiç yorum yok: