Cumartesi, Şubat 28, 2009

Nice yıllara Paşha


Çok sevdigim ,yakın dostlarımdan olan sevgili Paşha'nın doğumgünü yarın.
Düşünmüyorumda zaman ne çabuk geçiyor,nereden nereye ...Yukarıdaki fotonun hangi maç oldugunu hatırlıyamadım tam olarak,ama kafamız güzel olmuştu onu biliyorum :))
Nice sarı-kırmızı yıllara sevgili dostum .

Seninleyiz,Heryerdeyiz !

Play-off öncesi Efes Pilsen ile önemli bir maça çıkıyoruz. Kazandığımız takdirde olası bir eşleşmede 0-0'dan başlıyacağız. Yenildigimiz takdirde Play-off mucaledesinde 1-0 Efes Pilsen lehine basliyacak.

Efes Pilsen bu sene iyi bir takım kurdu ve oyunun her alanında baskı uyguluyorlar.Ayrıca bu sene Kerem Tunçeri gibi çok iyi guardları var.Bizim takımda olmasını çok isterdim açıkcası Kerem'in. Bizim takımda ise sakatlıkları süren Graves ve Milojevic yarın ki karşılaşmada oynamıyacak.Hosley ve Tolliver takıma yeni katıldı,Koray Hoca'nın maçın gidişatına göre yeni oyuncuları takıma adapte etmesi lazım.

Yarın Aydan Siyavuş'da bize ayrılan yerlerin dolmasını bekliyorum,deplasman tarafı olarak gözüküyoruz.Taraftarımızın itici gücü ile,umarım maçı kazanan taraf biz oluruz ...

28.02.2009 Cumartesi
Saat : 19.15 / Aydan Siyavuş
Efes Pilsen - Galatasaray

Seninleyiz,Heryerdeyiz
Seninle Cehenneme Bile Geliriz
Büyük Şeref
Senle Ölmek
Tek Dilegimiz Seni Şampiyon Görmek

Seria A'da 26.Hafta Maçları


28 Şubat 2009
19:00 Lazio - Bologna
21:30 Juventus - Napoli (Ntvspor)

1 Mart 2009
16:00 Atalanta - Chievo
16:00 Udinese - Lecce
16:00 Cagliari - Torino
16:00 Palermo - Catania
16:00 Reggina - Fiorentina
16:00 Sampdoria - Milan (Ntvspor)
16:00 Siena - Genoa
21.30 İnter - Roma (Ntv)

Cuma, Şubat 27, 2009

Kadıköye Gitmemiz Engellenemez !




90 dakika boyunca susmayan taraftara,sahada parçalı formanın hakkını veren oyuncularımıza ve Galatasaray Spor Kulübü yönetimine teşekkür ediyorum.Bugün bir kez daha Türk insanını gururlandırdılar.En azından bugün bir çok insan başını yastıga koydugunda tüm sıkıntı ve dertlerini unuttu ve mutlu oldular .Boşuna demiyoruz zaten;Hayat Futbola Fena Halde Benzer diye ...

Maça gelicek olursak eğer,11.saniyede yedigimiz gol buz etkisi yarattı açıkcası.Ne oldugunu bile anlıyamadık,Ama bana göre gol yedigimiz iyi oldu eğer 60-70 .dakikalarda geriye düşmüş olsaydık işin içinden çıkılmaz bir hal alırdı.İlk yarıda golün etkisi ile Bordeaux kalesine hırs ile ataklar geliştirdik.Mehmet Topal'ın sakatlanması ve Kewell'ın oyuna girmesi oyun şablonunu biraz daha hücüma yönelik oynamaya başladık.Nitekim buldugumuz 2 gol ile devreyi kapadık.

İkinci Yarı sahada ve tribünde morelli bir şekilde başladık,Bordeuax'un ise tur atlamak için sahada tüm kozlarını oynayacagını ve defansında açıklar verecegini düşünüyordum.Nitekim çok geniş alanlar bulduk,ama bir çok pozisyonu değerlendiremedik.3-1 olduktan sonra kendi kendime rahat bir nefes aldıgımızı düşünüyordum ki ,Bordeaux'un gelen golleri sonrası;bu maçı öyle ya da böyle alacagız diye inandım.Çünkü sahada pozitif futbol oynayan ,mücadele eden ,maçı hakeden taraf bizdik ve bir şekilde son 15 dakika gol bulup tur atlıyacaktık.Ve dakika 90'ını gösterdiginde Sabri ortaya çıktı ve güzel bir gol attı.Kocaelispor maçında tatsız bir olay yaşanmıştı ;ama kendi adıma o gün çok üzülmüştüm.Ve Bu Golü Sabri'nin atması çok anlamlı geldi diyebilirim.Helal olsun Sabri ...

Bir kaç sözde takım savunmasından bahsetmek istiyorum.Hakan Balta'nın takıma girmesi dün belli oldu,biraz aksadı ama sakatlıktan yeni çıktı ,ilerleyen maçlarda düzelicektir.Meira'nın geldiginden beri 1 kere iyi maç oynadığını görmedim,dün bedeni sahada ama aklı neredeydi acaba?Büyük Kaptan Semih Kaya'yı koymalı o bölgeye,en azından Meira kadar oynar,bizim gelecegimiz içinde bir değer kazanmış oluruz.

Arda Turan'ın takımı ateşleyen oyuncu oldu,90 dakika yaptıgı mücadele diğer oyuncularada örnek olmalı.Bence Arda'nın dünkü performansında Büyük Kaptan'ın etkisi var diye düşünüyorum.Hırsı ve mücadelesi ile takımın en tepesindeki oyuncuydu.

Takımın başına çok sevdigimiz Büyük Kaptan getirilmişti.3 günde takımın hazır olmasını beklemek biraz hayal olurdu,çünkü bu kadar kısa zamanda taktik ve sistem'den ötürü sorun olmadığı ,sadece takımda hırs ve mücadelenin yok oldugunu görüyorduk.Büyük Kaptan'ın sayesinde Galatasaray tuhu tekrar geri döndü.İlerleyen haftalarda kendi oyun sistemini ve oyuncu tercihlerini daha iyi yapacagını düşünüyorum.Sadece biraz zamana var Büyük Kapta'ın.Biz inanıyoruz ve Her zaman Arkasındayız ...

Taraftar içinse söylenecek pek fazla birşey yok.Dün muhteşem bir destek verdik,Son yılların en iyi tribünüydü.Ali Sami Yen'de oynamak gerçekten bir başka .Keşke Son senemiz olmasaydı,daha nice şampiyonluklar görebilseydik Mabedde ...

Galatasaray 4 - Bordeaux 3

Kadıköye Gitmemiz Engellenemez !





Perşembe, Şubat 26, 2009

Tribünlerde Çoşacaksın,Kupaları Alacaksın !

Bu maçta bana göre önümüzdeki en büyük engelin ,deplasmanda alınan 0-0 sonuç itibariyle eğer 1 gol yersek psikolojisidir.Ama futbolcularımızda bunun farkındadır,bu maçta galip gelmeliyiz ve gelecegimize inanıyorum.

Tribünde bizlerede çok iş düşecek bugün,son günlerde Galatasaray taraftarının üzerine ne kadar gelinsede haklı veya haksız;bu maçta son yılların en iyi tribünü olacak ...

UEFA Kupası 3.Tur Rövanş Maçı
Galatasaray - Bordeaux
Saat : 20.30 /Ali Sami Yen

Çarşamba, Şubat 25, 2009

Başımız Sağolsun !

Türk Hava Yollarına ait bir uçak, Hollanda'nın Amsterdam kentinde Schiphol havaalanına inerken yere çakıldı. En son yapılan açıklamada 10 ölü 50 yaralı olduğu belirtildi, ve bu sayının artabilecegide açıklandı.Umarım olayın neden oldugu kesinlik kazanır,hangi sebepten ötürü bu kaza yaşandığı ortaya çıkar,tabi ki çıksa ne olacak ki ?Hızlı tren faciası dün gibi hala hafızalarda ,orada bir sonuç alınamamıştı bu olaydada bir sonuç alınamaz gibi.İnşallah yanılan ben olurum .

Olayla ilgili kaynaklarda Hollanda ile Türkiye heyetenin açıklamaları birbirinin tam tersiydi.Arada bir bilgi yanlışlıgı vardı ama bu yanlışlıgın ilerleyen dakikalarda bizim tarafımızdan oldugu anlaşıldı.Bir kaç sözde Trt'ye söylemek istiyorum;Trt Devletimizin resmi kanalı degil mi ?Ya da biz mi yanlış biliyoruz?Bir uçak kazası olmuş 135 yolcu var ama ne hikmetse bu konuyla ilgili herhangi bir canlı bağlantı veya altyazı yok.Trt 1 de dizi oynuyordu,genellikle Trt2 de gösterilen canlı bağlantılarda ise Sayın Erdoğan'ın mitinginden görüntüler veriliyordu.Yazıklar olsun ...
Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza allahtan rahmet,yaralananlara acil şifalar diliyorum.
Başımız Sağolsun !

İbadet bu adeta !

Bir tarif yok bu sevdaya
Sevmek değil ibadet bu adeta
Ne şampiyonluk ne kupa umrumda
Şanlı Cimbom aşkın bir başka

Salı, Şubat 24, 2009

Karalamaca #5

*İki haftalık aranın ardından,2.dönem ders başı yaptık.Okulun büyük bir kısmı tatil modundan çıkamamış gibiydi,sabah ilk ders 12.30 olmasına ragmen 65 kişilik sınıftan 15 kişi ya vardı ya da yoktu.Genellikle okulun ilk günleri ,okul hayatına yeni başlıyormuşum gibi bir psikoloji olur bende.Kendi kendime takılırım,dersin ortasında hoca sorduğu soruya cevap isterken ben kalkar Napoli-Roma çekişmesini anlatırım :)

*Barış arkadaşımla final sınavları ile iddaya girmiştik,ve geçen gün kendisi hediye mi almış kendisine teşekkür edip,2.dönem iddaa'ya girip girmicegi konusundaki sorumu ise;içinden söylenerek yanımdan hızlı adımlarla gittiginde cevabımı almış oldum tabiki.Kendisine tekrar teşekkür ediyorum ...

*İnsan neden İstanbuldan kalkıp Tekirdağ' a köfte yemeğe gider ki ;Ben de bilmiyorum işin açıkçası.Ama herhalde çocuklarımıza anlatacağımız harika bir anımız olduğu bir gerçek.1,5 porsiyon köfte yedikten sonra değmeyin bizim keyfimize.
Organizasyonu düzenleyen radicalultras ve tirbüşona sevgiler.

*Bir insanı anlatan cümleler vardır,kişi okudugu zaman ya da duydugu zaman kendinden birşeyler buluyor.Kendi ruh aleminde kısa bir gezintiye çıkıyor,mantığın almadıgı kör noktalarda bulabiliyor kendisi.Aşağıdaki cümle bilindik bir kelime ama o kadar iyi anlatıyor ki bazı şeyleri Anlayana tabi !
"Bu beden küme düşse de, yürek hala nağmağlup kendi evinde"

SSC Napoli


1904 yılında kurulan, Omar Sivori ve Diego Armando Maradonalı kadrosuyla herkesin gönlünü kazanan, 1988/89 Sezonu'nda müzesine götürdüğü UEFA Kupası'yla Avrupa'da da fırtına gibi esen, 2004 yılında ekonomik anlamda iflas ederek Serie C'ye düşen ve 2007/08 Sezonu'nda geri döndüğü Serie A'da eski günlerine dönme sinyalleri veren Società Sportiva Calcio Napoli; kısaca SSC Napoli.

Sahası: Stadio San Paolo (78.210)
Başkanı: Aurelio De Laurentiis
Teknik Direktörü: Edoardo Reja

İtalya'nın en önemli gazetelerinden Repubblica yaptığı araştırmanın ardından İtalya'da bir futbol takımını destekleyen her 10 kişiden 1'inin Napolili olduğunu ve kulübün ülkedeki en geniş 4. taraftar kitlesine sahip olduğunu açıkladı.

SSC Napoli'nin en önemli ezeli rakibi olarak başkent ekibi AS Roma gösteriliyor. İki takım arasında oynanan mücadeleler ülkede "Güneşin Derbisi" (Derby del Sole) olarak biliniyor. İki takım arasında 2008/09 Sezonu'nda Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşma öncesi bir treni gasp eden ve şehirde önemli maddi hasara yol açan Napoli taraftarlarının sezon boyunca deplasman maçlarına gitmesi yasaklandı.

Napoli Ultras takımın en ateşli taraftar grubu ve ülkenin en fanatik kesimi olarak değerlendiriliyor.

ŞAMPİYONLUKLAR
Serie A (Lega Calcio Serie A): 1986/87, 1989/90
Serie B: 1949/50
Serie C1: 2005/06
İtalya Kupası (Coppa Italia): 1961/62, 1975/76, 1986/87
İtalya Süper Kupası (Supercoppa Italiana): 1990/91
UEFA Kupası: 1988/89

Not: SSC Napoli 1976/77 Sezonu'nda da UEFA Kupa Galipleri Kupası'nda yarı final oynadı; Belçika'nın RSC Anderlecht kulübünü ilk maçta 1-0 yendi, rövanştanysa sahadan 2-0 yenik ayrılarak turnuvaya veda etti. Finalde Belçikalı rakibine 2-0 üstünlük sağlayan Alman temsilcisi Hamburger SV mutlu sona ulaştı.

2008/09 KADROSU
Gennaro Iezzo, Gianluca Grava, Luigi Vitale, Francesco Montervino, Michele Pazienza, Salvatore Aronica, Ezequiel Lavezzi, Manuele Blasi, Germán Denis, Christian Maggio, Inácio Piá, Fabiano Santacroce, Marek Hamšík, Mariano Bogliacino, Mirko Savini, Andrea Russotto, Matteo Gianello, Walter Gargano, Samuele Dalla Bona, Marcelo Zalayeta, Paolo Cannavaro (Kaptan), Nicolás Navarro, Nicolás Amodio, Daniele Mannini, Leandro Rinaudo, Matteo Contini
Napoli takımını ve şehrini severim.Bu sevginin bende nedenini bilmiyorum ama benim hoşuma giden yönleri bir hayli fazla.Daha önceki yazılarımdada belirtmiştim Napoli'ye olan hayranlıgımı.Birçok araştırmamda İstanbul ile Napoli'nin çok ortak yönleri oldugunu gördüm.Ayrıca SSC Napoli futbol takımınıda yakından takip ediyorum,tribünler ise muhteşem.

Blogumda Napoli kenti ve takımı ile ilgili düşüncelerimi ve bilgileri paylaşacagım.

Pazartesi, Şubat 23, 2009

Hoşgeldin BÜYÜK KAPTAN !


Bazen üstünüzdeki formanın hakkını verin sadece diyoruz, ya da Başarılar Gelir Geçer Asaletin Bize Yeter diye tezeruhatımızı söylüyoruz,Arma'ya ve renklere aşıgız diyoruz ...Galatasaray taraftarı için gerçekten en samimi duyguları yansıtan cümleler bunlardır.

Ama bizim düşündügümüzün tam zıt kısmını düşünen kişilerde elbet var.Başarı varsa tribünler dolar ,ürün satışları artar v.s .Peki 14 sene boyunca şampiyonluk görmeden takımını destekleyen kişiler kimdi yine taraftardı.O dönemi ben yaşamadım ama en yakın babamdan ve bir çok kişiden o dönemle ilgili bilgi paylaşımları oldu .O insanların takım şampiyon olamıyınca bir sevgisi mi eksildi HAYIR .

O dönemden bu dönemlere çok sular aktı tabiki.Dönem şartları olsun,imkanlar,görüş farklılıkları ama degişmeyen tek nokta Galatasaray Sevdasıdır.
Bugün alınan karar bana göre doğru bir karardır.Büyük Kaptan'ın kendi öz evladımız takımın başına geçiyor.İnşallah başarılı olursun Büyük Kaptan ,Eğer olamazsanda canın sağolsun ...

İçindeki Galatasaray sevgisini hepimiz biliyoruz,Arma için savaştıgın günleride biliyoruz.Senden tek ricamız takıma senin çok iyi bildigin şeyi ögret SAVAŞMAYI !

Hoşgeldin BÜYÜK KAPTAN !

Pazar, Şubat 22, 2009

Yenilsende ,Yensende !


Ligin bitmesine daha çok fark var ,ama alınan bu maglubiyet umarım Skibbe'nin gidişinin bir göstergesi olur.Ümit Davala gönderildiginde kendisi istifa etmeyerek bana göre ne kadar etik davranmış oldugunu spor kamuoyu görmüştü.
Geçen sene Şampiyon olmuştuk yıldız oyuncumuz fazla yoktu ama takımda RUH Vardı .Bu sene iyi bir takım kurduk iyi oyuncularımız Var ama geçen seneki RUH ortada yok.Yönetim bana göre sene başında bu kadar iyi bir takıma ,iyi bir teknik direktör bulmalıydı.Vizyonu olmayan,daha önce bir başarısı olmayan bir hoca ile daha fazla ne yapılabilir ki ?

Kocaelispor ligin alt sırasında olmasına ragmen,bulundugu konumu haketmeyen bir takım.Önceki haftalarda Sivas ve Kayseri maçlarını izlemiştim,oynadıkları futbolu ve mücadelelerini begenmiştim.Bugünde gelinen noktada Kocaeli takımında son haftalara gelindiginde olumlu gelişmeler oldugunu gördük.Galibiyetlerinden ötürü Kocaeli takımını ve Taraftarını kutluyorum.Umarım hakettikleri şekilde Turkcell Super Lig'de kalırlar...

Takım hakkında ise fazla birşey şuan için yazmak istemiyorum,Perşembe günü oynanacak maçtan sonra bu konu ile ilgili düşüncelerimi yazacagım.

Yenilsende ,Yensende !
Galatasaray 2 - Kocaelispor 5

3. Murat Elsaleh Fotoğraf Yarışması


ultrAslan-UNI kurucularından Murat Elsaleh kardeşimizin vefatının 5.yılında onun adına düzenlediğimiz fotoğraf yarışmasının üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz.

Çoğunuz onu “Foto Murat” olarak tanıyorsunuz. Belki tanımıyor sadece ismini duyduğunuz, resmini gördüğünüz biri. Peki, kimdir Murat? ultrAslan-UNI’nin kurucusu olan murat, en büyük hobilerinden biri olan fotoğraf çekmeyi tribünlere taşıyan, uzun zaman ultrAslan ve ultrAslan-UNI için fotoğraflar çeken gerçek bir tribün emekçisidir. Adını yaşatmayı bir borç bilen bizlerde bu yarışma vasıtası ile bir kez daha ona olan özlemimizi dile getirmek ve onu siz yeni nesillere anlatmak istiyoruz.

O günlerde ultrAslan-UNI idarecisi olan arkadaşları onun ismini her maçta açtıkları ‘ELSALEH’ pankartıyla yaşatmaktadırlar. Sizler de çektiğiniz ya da çekeceğiniz birer fotoğrafla yarışmaya katılarak O’nun adının Galatasaraylıların gönlünde bir kez daha anılmasına vesile olacaksınız.

Haydi eller deklanşöre, O yıllarca Galatasaray için resimler çekti şimdi ise sizler Murat için fotoğraf çekeceksiniz.

Fotoğraflarda ana tema her sene olduğu gibi bu senede “Galatasaray ve Sarı Kırmızı” doğal olarak.

Çektiğiniz resimleri adınız, soyadınız, mail adresiniz, yaşınız ve çektiğiniz resmi anlatan bir cümle ile beraber yarisma@ultraslan.com adresine gönderiniz.

Kazanan yarışmacılara çeşitli ödüller verilecektir.

Yarışmanın katılım kuralları şunlardır:

1- Her katılımcı bu yarışmaya 1 (bir) adet fotoğraf ile iştirak edecektir.
2- Fotoğraf e-Mail yolu ile yarisma@ultraslan.com adresine gönderilecektir.
3- Fotoğraflar ultrAslan yetkilileri tarafından ön elemeden geçirilecektir.
4- Finale kalacak olan 10 fotoğraf sitemizde oylamaya sunulacaktır.
5- Oylama 24 Mart 2009 tarihinde başlayacak ve 31 Mart 2009 gecesi sona erecektir.
6- Yarışma sonucu 2 Nisan 2009 günü sitemizde açıklanacaktır.
7- Ödül töreni tarihi ve dereceye giren fotoların sahiplerine verilecek armağanlar daha sonra açıklanacaktır.

Katılımcılara başarılar dileriz.

Cuma, Şubat 20, 2009

Karalamaca #4

*Garip bir hayat yaşıyoruz ,Yataktan kalktığımızda "yine başladı" diyip girdiyimiz bir günde, yemeğe, içmeğe bile hevesli değiliz. Sanki hayatımızdan bıkmış gibiyiz,Yaşar gibiyiz hayatı, ama bu sadece mazlum bir gölgemiz..

*TV kanallarındaki doldur-boşalt misali, asparagaz medyacılık, namı-sensasyönel, boku boka karıştıran, illa ki olay yaratma çabasında olan gazeteciler.İnsanın yüzüne tükürmesi geldiği siyasetçiler ve onların aletine çevrilen "insancıklar"..İşteki suni "selam, nassın? iyyim canım, senden n`aber?" ler.

*Yılda bir kere gördüğün tanıdık, ya da akrabana sarılmalar, sonrasında "Yav, niye arayıp sormuyorsun be kardeşim, özlettin kendini!" ayağı yapma çabamızıysa hiç anlayamıyorum abi.Robot olduk, anasını satim ...

*Son kez ne zaman ailemle birlikte, şöle sofra arkasında, deye-güle akşam yemeği yediğimi bile hatırlamıyorum. Fast-food, fast-food! Yeter be! Sıktı lan..Aklımızda sadece falancalar ne yaptı,dilimizde tadını bile bilmediğimiz beynimize kurşun gibi sıkılan markalar,gözümüzün önünde salak, aptal, tilki ve vurdumduymaz insanlar..

*Sevgi ve aşk kalmadı bunlar zaten. Gömdük o üç harifli zıkkımı kalbimizin en derin zirvesine. Çıkartmayacağımıza dair de söz verdik bir de. "Çıkartırsam şerefsizim leeeyn!" dedirten kızların Allah belasını versin yaa.. Vermese bile o dikburun gezme ve tuzağa düşme, tavlanma tecrübeleri yeter be abi..Kız tayfasını anladık da, şu adamı görünce "Can dostum, kardeşim!" diyen, "erkekcik"lerin kalleşliğini, iki yüzlüğünü nereye yazalım? Maskeli insanlar artık hayat tarzı oldu. Onu bırak sen çeşit-çeşit maskeli insan demeye dilim gelmediği yaratıklar çıktı..Tüm bu çirkefin içinde, duruyorum bazen. Düşünüyorum bazen;Hayat mı bu ?

Başın Öne Eğilmesin ...


Challenge Cup yarı final rövanş karşılaşmasında Yunanistan temsilcisi Patras takımını 3-2 mağlup etmemize rağmen ilk karşılaşmada 3-0 mağlup olduğumuz için turnuvadan elendik .

Öncelikle Ligde ve Avrupa'da canla başla mücadele edip,formasının hakkını veren ve bizlere yarı final heyecanı yaşatan oyuncularımızı tebrik ediyorum.

İlk set'te hakemlerin hatası ile kaybettik diyebilirim,bize vermesi gereken 3-4 sayıyı Yunan ekibine verdiler,ilk seti kaybederek maçıda kazanma şansımız ortadan kalkmış oldu.Tribün olarak gayet iyiydik.İlk periyottan son periyota kadar ,takımımızın her zaman arkasında oldugumuzu bir daha göstermiş olduk.
Eski açık ile Kapalı'nın tatlı rekabetide geceye renk katan bir olaydı ...

Başın öne eğilmesin
Aldırma cimbom aldırma
En büyük sen değil misin?
Aldırma cimbom aldırma
Aldırma cimbom aldırma
Cimbom aldırma

Sendeki bu büyük taraftar
Birgün ağlar birgün coşar
Seni bu sesler oyalar
Aldırma cimbom aldırma
Aldırma cimbom aldırma
Cimbom aldırma

Perşembe, Şubat 19, 2009

Ölümüne Saldır CİMBOMBOM!


Galatasaray erkek voleybol takımımız Challenge Cup yarı final rövanş maçında Yunanistan ekibi Patras ile karşılaşıyor. İlk maçta aldığımız 3-0'lık mağlubiyetin ardından bu maç çok önemli .Turu geçmek için 4-0 lık bir skor gerekiyor.Taraftarımızın itici gücü ile bu turu geçecegimize inanıyoruz.Hem sahada hemde tribünde ezecegiz ...

Şubat 19
Saat : 19.00 /Burhan Felek
Taraftarının uğruna uğruna
Ölümüne Saldır CİMBOMBOM !

Son Söz Samiyen'de: Bordeaux 0- Galatasaray 0


İlk önce 90 dk. susmadan destekleyen taraftarımıza ve iyi bir mücadele ortaya koyan takımımıza tebrik etmek gerekir.

Takım kadroları açıklanırken benim için ve bir çok kişi için sabri ve volkan yaman'ın olmayışı süprizdi.Aman bi hata yapmasalar,maçı kazansak düşüncesindeydik.Skibbe bizi yine yanılttı,3-5-2 sistem bence bizim takıma göre degil,bu şekilde iyi bir oyun ortaya koyamıyoruz.Takımımızın oyununu begenmedim ama mücadelesi ve hırsı güzeldi.

Milan Baros, Arda,Mehmet Topal, özellikle ikinci yarıda Meira ve Servet sahanın en iyileriydi diyebiliriz.Barış sağ tarafta yapabileceğinin maksimumunu yaptı.Lincoln iyi bir performans ortaya koyamadı.İkinci yarıda rakibe önemli bir pozisyon vermedik.

Deplasmanda alınan 0-0 sonuç ile Samiyen'de turu geçen taraf belli olacak.Bordeaux deplasmanda iyi bir oynayan ekip dikkat etmemiz gerekiyor.Samiyen'de iyi bir oyun ve güzel bir sonuç ile turu geçecegimize inanıyoruz...

Salı, Şubat 17, 2009

Saldır Cimbom, Ok Let's Go !


Uefa kupasında zorlu bir mücadeleye çıkıyoruz.İki takımında kendi liglerinde oynadıkları maçlarda ,iyi bir oyun ortaya koyamadıklarını görüyoruz.Yanlız bizim geçen turlar'da Benfica ve Hertha Berlin deplasmanları öncesi yine Turkcell Super Lig'de iyi bir futbol sergilemiyorduk ama Avrupa'daki maçlarda daha farklı oynadıgımızı biliyoruz.

Sahada aslanlar gibi mücadele edip,2.maç için avantajlı bir skor almalıyız ...

Uefa Kupası
21.45 : Bordeaux - Galatasarayımız

Final sonuçları


Sonunda beklenen final sonuçları bugun açıklandı.Benim için sevinç,karşı taraf içinse üzücü bir durum oldu .Bazı arkadaşlarımla iddaa'ya girmiştik,final sonuçları ile ilgili.Kazanan taraf ben oldum tabiki.)
Sevgili dostlarım sizlere sesleniyorum;en yakın zamanda verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyorum.Yoksa sizleri rezil edecegim :)
Eray'la uğraşanın çocugu olmaz !

Pazar, Şubat 15, 2009

Sessiz ve kederli ...

Bir vazgeçiş öyküsü yaşadığım, Bir vazgeçiş öyküsü sildiğim hayatım… Boşluğumdaki karanlık yolda giden bir ben… Herşeyin adı o kadar çok küçük yazıldı ki bir gün çıkagelirsin diye… Ama sen bilemedin.. Yaşatmadım sana bu…. Önce geçmişimi sildim… Sonra umutlu yarınlarımı… Parlayan pırıl pırıl gözlerimi kaybettim… Değerlerimi kaybettim… Bir hayalim vardı… Hep derdim ya ’senli benli’… İşte onları sen öldürdün ben göz yaşlarımla gömdüm.

Gözyaşlarımla veda ettim sana… Bir el salladım sen görmeden içimdeki sana… Seni ‘Seni Seviyorum’ larla bıraktım olduğun yerde… Bense son elimi salladım ve bir daha arkama dönüp bakamadım… Sana gözyaşlarımla, duyamadığın hıçkırıklarımla veda ettim… Bir vazgeçiş öyküsü başladı yüreğimde… Hayatımdaki herşeyden vazgeçtim… Seni bulduğum karanlık yola saldım kendimi… Yüreğimde bir acı… Ellerim titriyor Yoruldum, tükendim… Pes ettim… Acaba hangi adımda yere yığılacağımın hesabını yapıyorum… Zamanlar sensiz işliyor artık… Alışmaya çalışacagım sensizliğe…

05.00

Üstünüzdeki forma güç verir size ...


Galibiyetten ötürü Antalyasporu kutlamak gerekir,İlk haftalarda düşer gözüyle bakılan Antalya,Şifo Mehmet geldikten sonra takım olma yolunda baya yol katedmiş ve iyi bir ekip olmuş.Tebrikler Antalyaspor.

Takım olarak son maçlarda kötü oynuyoruz özellikle deplasmanlarda.Artık şapkamızı kendi önümüze koymamız gerekiyor,rakiplerimiz ile aradaki puan farkı açılıyor.Bugün net 5-6 net pozisyonu kaçırdıktan sonra,hakemler şöyledir v.s demek yanlış olur.İlk önce önümüze gelen fırsatları degerlendirmemiz lazım.

Artık önümüzde Bordeaux maçı var,kesinlikle gol bulmamız gerecek.UEFA'da ilerleyerek bir nebze olsun futbolcularımız kendilerini affettirmeleri gerekir.
Üstünüzdeki forma güç verir size
Hakkını verin sadece

Perşembe, Şubat 12, 2009

Cimbom Çagır Yeter ...


Rakiplerimizle aramızdaki puan durumunu açmak istemiyorsak,Kesilikle 3 puan almamız gereken bir deplasman.Sakat oyuncularımızın düzeldigini görmek,biraz olsun yüzümüzü güldürdü.Son günlerde yaşanan olaylarla birlikte,kamuoyunun gözleri bu maçta olacak.Umarım hakem tarafından maçın gidişatını etkileyecek bir karar verilmez.


Antalya tribünleri ile bizim aramızda bir gerginlik var.Bunun sorumlusu tabiki biz degiliz,3 sene önce maçtan sonra İstanbula doğru hareket etmiş taraftar otobüsünü taşlamışlardı.Çok yakın bir arkadaşımız,gözünü kaybedicekti neredeyse.Bu olaylara istinaden aramızda bir gerginlik var.
Taşlama olayları kadar kahpece bir olay yoktur.Umarım bu taşlama olayları son bulur.
Cuma akşamı yola çıkıyoruz,izlenimlerimi Pazar günü yazacagım.


Bu gece bekleme beni gelemem yar
Senden daha çok bir aşkım var
Sana yalan söyledim seni aldattım
Hayatımın Tek Anlamı Galatasaray

Sen Bizimsin ,Bizde Senin !
















Çarşamba, Şubat 11, 2009

Karalamaca #2

*Arkadaşlar ile dün msn'de sohbet ederken,birden kahvaltı yapalım diye bir fikir çıktı ortaya.Ertesi günün 07.30 da telefonun alarmı çalmaya başladı.Okul yok tatil günümde,kendi kendime eziyet ediyorum açıkcası:) Gitsem mi ya da saati biraz daha ileriye alsammı diye düşünürken; arkadaşlara ayıp olur diye kalkıp yola koyuldum.Buluşma yerine geldigimde benden başka kimsenin olmadıgını anladıgım zaman kendi kendime saydırmaya başladım tabi :)Hemen telefona sarılıp,kısa bir telefon trafiginden sonra diger arkadaşların gelmesi ile kahvaltı faslını yapmış olduk .Bir daha sabah kahvaltısı mı ? Asla ....

*Şimdiden 14 Şubat Muhabbetleri dönmeye başladı.Yok ne alacagım?acaba bunu begenecek mi ?bu tarz soruları bu aralar etrafımda çok duymaya başladım.Çevremdeki insanları mutlu görünce bende mutlu oluyorum,aslında bu soruları duymamın çok normal oldugunu biliyorum.Çünkü aynı duygu yogunluklarını bende yaşamıştım ve aynı soruları bende etrafıma sorarak fikir alıyordum.Tam bu muhabbetlerin üstüne Esmerayın "unutma beni'' parçasını duydugumda kötü oldum biraz,geçmişte yaşadıklarım gözlerimin önüne geldi ve bir tebessüm kapladı beni ...

*Finallerin bitmesi ile yaklaşık 1 haftadır tatildeyiz.Yanlız Pazartesi açıklanır diye bekledigim finaller,daha açıklanmadı.Hoca ile konuştugumda bekle evladım acıklanır ne acelen var diye gülerek cevaplaması sinirime gitti .Ee hocam açıklayında bizde rahat rahat tatilimizi yapalım ama dimi ? Kafamızın bir yerlerinde final sonuçları var ve sürekli kurcalıp duruyor :) Birde arkadaşlarla iddaa konusu var ,o yüzden bir an önce açıklansında;ne olacaksa olsun artık.

*Metrobüsün kullanılması zaman tasarrufu bakımından çok iyi oluyor.Normal 1 saatte gittigim yolu ,metrobüs ile 20 dakikada gidiyorum.Günün her saati yogun bir kalabılık oluyor,metrobüs sayıları biraz daha arttırılsa cok daha güzel olacak.Subat ayı içerisinde Kadıköye kadar uzatılacaktı,bugün yarın o hatta açılır.Seneye Fenerbahçe deplasmanına metrobüsle gidecegiz o zaman :)

Salı, Şubat 10, 2009

Çekin Kirli Ellerinizi Futbolumuzun Üzerinden !








Tek Yumruk,Tek Yürek
Sana Söz Yine Baharlar Geri Gelecek !

Başınız Sağolsun ÜNİFEB


Kendi yaşıntımdaki insaların ölümü beni çok ama çok üzüyor.Düşünüyorumda gelecege dair ne planları vardı Deniz kardeşimizin.

Başınız Sağolsun
Allah rahmet eylesin ,mekanı cennet olsun.

Pazartesi, Şubat 09, 2009

Hayat Futbola Fena Halde Benzer !


"Hayat futbola fena halde benzer. Futbol, şahsi beceri gerektirir; ama aslında toplu oynanan, insanların bir takım halinde oynadıkları bir oyundur. Hayat da öyle değil mi? İstediğin kadar yetenekli ol, iyi bir takımın yoksa kaybedersin."

Cumartesi, Şubat 07, 2009

Galatasaray 1 - Selçuk Dereli 1


Maçın son saniyesine kadar aslanlar gibi mücadele etti takımımız.10 kişi kalmamıza ragmen Lincoln'ün boşlugunuda doldurduk.Maçı hakeden taraf bana göre bizdik.Rakip takıma göre daha istekliydik.Ama önümüzde Kayserispor'dan başka bir engel daha vardı Selçuk Dereli.Kendisini geçemedik bir türlü.

Maçın gidişatını Lincoln'ün atılmasıydı.İki kartında çok basit bir şekilde verilmiş olmadı ister istemez tribünleri etkiledi.İlk pozisyonda yapılan hareketde bir müdahale var ,penaltı olmasa bile Sarı kart kararı yanlış geldi bana.Bu dakikadan sonra Selçuk Dereli oyundan koptu ve inanılmaz hatalar yaptı .


Skibbe'nin sol kanatta Volkan Yaman varken ,Mehmet Topalı oynatması ilginç geldi.Bir bildigi vardır diyecegim ama orta alanda oynasaydı topal daha farklı olurdu.İlerleyen haftalarda puan kayıplarını telafi etmemiz lazım,Sivas ve Trabzonsporla puan farkı fazla açılmadan.

Geçen hafta Galatasaray tribünlerini ırkçılık ile suçlayan Çarşı'ya iyi bir cevap verildi.Yapılan bir tezaruhat sonrası Galatasaray taraftarlarını Kamuoyunun önüne atıp ırkçı yapıştırması yapan Beşiktaş taraftarıydı.Kendileri '' Sivaslı ayılar,İstanbulda ne arar '' diye bagırmamısmıydı? Ya da Kahrolsun İsrail ,... Revivo diye ? Beşiktaş tribünleri reklam işlerini çok iyi yapıyor.
Bir söz vardır Öyle .... Böyle .... diye .Bu pankartta öyle !

Karalamaca #1

*Kendimle ilgili veya genel konularla ilgili paylaşımları mı, Karalamaca başlıgı altında yapacagım.Hepinize şimdiden yorumlarınız için teşekkür ediyorum :)

* Finallerin bitmesi ile sömestır tatili başlamış oldu.Ama canım hiç birşey yapmak istemiyor nedense,dışarı bile çıkasım yok.Neden böyle oldum bunalıma mı girdim ?Bunalım nedir ki ?İçimde garip bir his var 1-2 gündür,birşeylerin habercisi olabilir ...

* Dün çok sevdigim bir arkadaşımın dogumgünü vardı,hep beraber onu kutladık.Eve dönerken acıktıgımızı hissederek,daha öncede gitmiş oldugumuz bir mekana girdik.Siparişler verildi bekliyoruz;ama benim dikkatimi başka bir nokta çekmişti.Yan masada bir çift vardı ,ve daha yeni tanışmışlar belli Erkek çok çekingen davranıyordu.Birden kendimde bir gülümseme oldu kendi kendime sonradan açılırsın diye :)

*Tüm mağazalarda yarı yarıya fiyatlar inmiş,neden peki ?Yeni sezon ürünleri geliyor ve bir önceki sezon ürünleri indirime giriyor.İlk çıktıgında neden pahalı alıyoruz ki ?Biraz beklemek en iyisi... Galatasaray Store'de Parçalı bir atkı gördüm ve kaç gündür almaya çalışıyorum.Ne zaman gitsem kalmadı cevabı alıyorum.O kadar güzel bir atkıdan fazla üretilse ne olacak?Satışıda çok iyi bu arada.Bugün bir daha ugrayacagım Store'ye bulmak ümidiyle ...

*Küçüklügümden beri İtalya'yı anlamsızca bir şekilde severim.Neden sevdigimi bende ilk başlarda anlamıyordum neden bu sempati ?Neden İngiltere,Amerika ,Almanya degil de İtalya?
İtalya'nın Akdeniz ülkesi olması mı buna sebep acaba?Ya da güzel İtalyan Kızları mı ?
Bende bilmiyorum ama İtalya'yı bilmedigim bir şekilde seviyorum.Özellikle Napoli şehrini,ordaki arkadaşların vasıtaysıyla bir kaç bilgi aldım.İstanbul ile benzer özelliklerinin çok oldugunu ögrendim;Trafik sorunu,gece o kadar güvenli olmayışı v.b
Dedikleri şey İstanbul'da yaşayan bir insan,Napoli'de rahat yaşar.Gerçektende öyle,gidip görmek istedigim bir şehir.Kısmetse planlarımın arasında gitmek var ...

Cuma, Şubat 06, 2009

Sessiz Oluyor İnsan ...


Zaman unutup beni
Bırakır sokaklara
Sessiz oluyor insan
Böyle durumlarda

Yürüdüğüm yol değil
Gidişin üşütür beni
Konuşamıyor insan
Böyle havalarda

Her şey değişir ama
Eskimiyor acılar
Yaşayan bilir ancak
Nasıl acıtır akşamlar

Bedenimde yaşamak
Zor geliyor artık bana
Sözlerim kalın sis
Ruhuma anlam kat

Sevmek yarı ölmektir
Böyle demiştin giderken
Her gün ölüyor insan
Hatırlayınca

Anlatınca eskir
Bilirsin yaşananlar
Susarım o zaman ben
Düşlerim başlar

Avrupa'da Alacagız Kupayı !


Güzel bir maç oldu,son periyotta takım bizi strese soksada kazanmasını bildik.Tribün olarak hemen hemen hiç susmadık ve çok iyi destek verdigimizi düşünüyorum.

Rum ekibinin yaklaşık 25 kişilik bir seyircisi vardı taraftarı gelmemişti ne yazık ki .İlk maçta el kol hareketi yapıp,Türk bayragına hakaret edenleri salonda görememek bizi üzdü ...

Galatasaray 74- Imperial 68
Bu galibiyet ile Çeyrek finale yükseldik ve rakibimiz Rusya'nın Chevakata takımı oldu.

Teker Teker Geçiyoruz Turları
Avrupa'da Alacagız Kupayı

Çarşamba, Şubat 04, 2009

Saldır Galatasaray !

Bayan Basketbol Takımımız FIBA Eurocup maçında Güney Kıbrıs ekibi olan Imperial ile rövanş maçına çıkıyor.

İlk maçta yaşanan olayları hepimiz biliyoruz.Hem sahada hemde tribünde rumlara gereken cevabı en iyi şekilde verecegiz.

5 Şubat 19.30
Ayhan Şahenk

Salı, Şubat 03, 2009

Asaletin Bize Yeter ...


Ağır bir zeminde oynanan ama zeyir zevki açısından güzel bir maç izledik.Bunu sağlayan iki takımıda tebrik etmek lazım.Birçok eksigimize ragmen iyi mücadele ettik.Bu sene Sivasspor'dan çektigimiz kadar başka bir takımdan çekmedik herhalde.
Tur atlayan Sivassporu tebrik ediyorum.


Maç içerisinde Barış sakatlandı ve bu sakatlıkla ilgili biraz bahsetmek istiyorum.Çünkü baya bir sakatlık söz konusu.Sene başında geniş bir kadro yapımız oldugunu ve 3 kulvarda mücadele edebilecegimizi düşünüyorduk.Ama gel gelelim,her hafta bir sakat veriyoruz sahalara dönmeleride uzun sürüyor.Geçen yılda aynı sorunları yaşadık,bu senede aynı sorunları yaşıyoruz.Bizim takım gibi sakatlık sorunlarıyla uğraşan bir takım varmı merak ediyorum açıkcası ...

Açıkcası bu sakatlanmalar neden oluyor ?Futbolcular kendilerine iyi bakmıyor mu ya da maçmı seçiyorlar,veya bunda Sağlık ekibinin bir payı var mı ? Asıl konunun üzerinde durulması gereken nokta bence burasıdır.Bir oyuncu sakatlandıgı zaman 3-4 ay gibi dönmeme söz konusu degil, cok ciddi sakatlık olmadıgı sürece.Bugün Barış sakatlandı bakalım ne kadar sahalardan uzak kalacak?

Bülent Uygun'un maç sonu açıklamaları ise tam bir komedi .Mehmet Yıldız'ın Emre Aşık'a küfür etttiği gerekçesiyle hakem Bünyamin Gezer tarafından oyundan atılmasını ise şu şekilde yorumladı; "Mehmet Yıldız o pozisyonda kötü niyetle söylemedi. O biraz da samimiyetten dolayı arkadaşına öyle bir şey dedi. Milli Takım'dan arkadaşı. Hakem gördü, atmak zorundaydı, doğruyu yaptı. Mehmet'in yokluğunu arayacağız ama diğer arkadaşlar onu aratmayacaktır. Emre benim asker arkadaşım. 4 sene Fenerbahçe'de beraber oynadık. Babalarımızın cenazesini bile beraber kaldırdık, sadece sordum küfür etti mi etmedi diye. Etti dedi ben de problem yok dedim."

Kendi oyuncun ettigi zaman samimi oluyor,rakip takımdaki oyuncu ettigi zaman kasti söylemiş oluyor degil mi?Gerçekten samimi olmayan ve şov yapan birisi.

Tek istedigim Sivasspor'un son haftaya kadar şampiyonluk potasında olması ne de olsa son maç Samiyen'de ...

Başarılar Gelir Geçer
Asaletin Bize Yeter

Pazartesi, Şubat 02, 2009

Taçsız Kral Metin Oktay


Bugün Taçsız Kral Metin Oktay'ın 73.dogumgünü.
Galatasaraylılık duruşunu senin sayende ögrendik.Sen seni sevenlere ihanet etmedin,bizde sonsuza kadar ihanet etmiyecegiz.Bu taraftar seni unutmadı,unutmayacak.
Nur içinde yat.

Tek aşkıydı Galatasaray !

Pazar, Şubat 01, 2009

Son 3

Hafta içi yogun bir tempoda devam eden sınavlar,haftasonunun gelmesi ile bir nebze nefes almamı sağlamıştı.Ancak kaldıgımız yerden yarın itibariyle devam ediyoruz.Önümde sadece 3 tane sınav kaldı,onlarıda güzel bir şekilde verip bu stresten bir an önce kurtulmak istiyorum.

Ama hiç ders çalışasım yok,kendi kendime bahane üretiyorum.Ama ilk önce kendim için ve arkadaşlarla yaz okuluna kalmama adına iddaa'ya girmiştim :)Bu yüzden ders çalışmalıyım.
Önümdeki 3 sınav kötü geçip,kalırsam ne olacak? Bende bilmiyorum ama tahminen rezil olacagım :)O yüzden kendime güveniyorum ve ne olursa olsun,sınavları en iyi şekilde tamamlayacagım ve gülen taraf ben olacagım ...

Saldır dodo