Pazartesi, Aralık 06, 2010

İnönü Meydan Savaşı






Beşiktaş-Bursa maç öncesinde stadın çevresinde bir çok olay meydana geldi.Son yıllarda Türk tribünlerinde geniş çaplı olaylardan birisidir bu maç öncesi yaşananlar.Basına yansıyan ve yansımayan bir çok ayrıntıda mevcut.

Bursa taraftarı 7.5 yıllık olan deplasman yasağı kalkması ile birlikte İnönü'ye çıkartma yapacağını ve akabinde olayların olacağını her tribüncü az çok kestirebilir.Ama polis'in yeterli derecede önlem alamadığını gördük.

Olayların olduğu saatte stad civarındaydım,Beşiktaş'lılar baya bilenmişti bana kalırsa.Buna etken olarak;Bursa taraftarının İstanbul dışından gelen Beşiktaş taraftarına,Gebze civarında saldırması ve olayın Beşiktaş tribünlerini dahada tahrik etmesi.Beşiktaş taraftarı deplasman girişinin oraya kadar gelerek,Bursa taraftarına saldırıyor,Bursa'lıların yapacağıda pek birşey yok aslında ufacık yerde sıkışıp kalıyorlar,karşılık veriyorlar ama ne derece etkisi oldu orasıda tartışılır .

Bu olaylar sonucunda yeni deplasman yasakları gündeme gelir,tribünler üzerinde baskılar artar.Bakalım önümüzdeki günlerde ne gibi sonuçlar görecek Türk Tribünleri ?

Hiç yorum yok: