Cuma, Aralık 17, 2010

Kocaeli 2 - Sakarya 0



Çarşamba günü sessiz bir derbiyi izleme fırsatı buldum.Sessiz diyorum çünkü;hiç bir yazılı ve görsel basında göremedim maç ile ilgili bir konuyu.Derbinin adı Kocaeli-Sakarya bu iki takım şuan 2.ligde mücadele etmekte ve bulundukları yerleri hiç haketmiyorlar.

Kocaeli'yi şehir olarak çok severim.Her hafta giderim,hem İstanbul'a yakın olması hemde o şehirde beni bağlayan birşeylerin olması buna sebep.Kocaeli-Sakarya maçı olurda gitmemezlik olur mu ?Çünkü iki tarafında sağlam tribünleri var,sırf bu sebeple bile maça gidilirdi.Nitekim öyle oldu Kocaeli maraton tribününde yerimizi aldık.

Futbol olarak söylenebilecek pekde birşey yok,goller 2.yarı geldi ve o zamana kadar fazla bir pozisyon olmadı.Tek tük ataklar vardı,ama 2.yarı ile birlikte Kocaeli daha iyi oynadı ve inanarak maçı kazanmayı bildi.

Tribün olarak Kocaeli ilk yarı o kadar iyi değildi.Ama 2.yarı gollerin gelmesi ile birlikte çok iyi bağırdılar.Sakarya tribünleri ise ara ara iyi bağırdılar,ama açıkcası Maraton tribünden onları pek duymak imkansızdı .Maraton tribün dediğim yer ise Hodri Meydan'ın olduğu kısım.

Bundan önceki derbilere nazaran olaysız olarak biten bu derbide bu olayların çıkmaması için çaba sarf eden iki takım taraftarlarına ve emniyetin olay çıkarmadan nasıl deplasman takımı koruduğunu gösterdiği için teşekkür etmek lazım.Deplasmanları yasaklamak çözüm değil,inşallah bu derbi bir örnek olur...

Hiç yorum yok: