Cuma, Ağustos 28, 2009

Uefa Avrupa Ligindeki Rakiplerimiz



Bu grupta pek zorlanmıyacağımızı düşünüyorum.Gruptaki takımları ele alacak olursak eğer şuan ki konumda;hiç biri rakibimiz olacak pozisyonda degil.Kadro derinliği olsun ve oyuncu kaliteleri v.s Ama futbol sahada çıkıp kazanılan bir oyun.Gruptaki takımları değerlendirecek olursak eğer;

Panathinaikos'un çıkmasını sevindim,zira yıllardır Olimpyakos ile karşılaşıyoruz ve sıkıldık artık.Cehennemi tadacak diğer bir Yunan ekibide Pana olmasını istiyorduk ve öylede oldu.Hep aklımda olan bir olay var aslında;Fenerbahçe ile CL'de maç oynamak için Yunan taraftarları İstanbul'a gelmişdi,Taksim'de olay çıkartmışlardı.Esnafa v.s saldırmışlardı.Eğer deplasman yasağı konulmazsa,kendilerini Taksim semalarında karşılayacağız.

Sturm Graz takımını tüm Galatasaraylılar yakından tanır.2001 yılında CL'de iki ekip bir üst gruba çıkmıştı.O yıl grupta bulunan diğer iki takımın maç sonun gelmesiyle birlikte .Galatasaray ve Sturm Graz takımlarına 1 puan yetecekti ve bunun akabinde maçın son dakikalarında iki takım birbirinin üstüne gitmeyerek kendi sahasında top çeviriyordu.O yıllardan bu zaman dilimine geldigimizde,geçmiş yıllardaki başarılarına devam ettirme peşindeler.

Dinamo Bükreş ile oynayacağımız maçı cezalarından dolayı seyircisiz oynayacağız.Bir bakıma bizim için avantaj oldu.Eski futbolcularımız olan Bratu ve Tamas Avrupa turundan sonra kendi liglerine dönmüşler.


Fikstür

17 Eylül 2009
Panathinaikos - Galatasaray

1 Ekim 2009
Galatasaray - Sturm Graz

22 Ekim 2009
Galatasaray - Dinamo Bükreş

5 Kasım 2009
Dinamo Bükreş-Galatasaray

2-3 Aralık
Galatasaray- Panathinaikos
16-17 Aralık 2009
Sturm Graz- Galatasaray

4 yorum:

Adsız dedi ki...

eşleşmeler güzel.gruptan rahat bir şekilde çıkarız

Kapali Ust dedi ki...

Pana taraftarının Türkiyeye gelmeyeceğini düşünüyorum. Son iki senedir Yunan takımları ile oynadığımız maçlarda rakip seyirci tribünlere alınmadı..

berk dedi ki...

Galatasaray için güzel kura. Pao - Atl. Mad. maçında da bulundum. OAKA olimpiyat stadı ve G13 gerçekten ekstra bir taraftar grubu değil. bir baskı oluşturacaklarını sanmam. Atl. Mad maçında epey boşluklar vardı stadda. Galatasaray maçında bu olmayacaktır.

takım hakkında gördüklerim ise orta sahaları defansif anlamda kuvvetli. solda leto sağda ise salpingidis çok tehlikeli. Bunun yanında Galatasaray ın bile defansından ağır bi defansları var. baskı altında çok hata yapıyorlar.

iyi şanslar. umarım turu geçen taraf olursunuz.

radicalultras dedi ki...

Guzel kura ancak Pana taraftari Olympiakos taraftarina benzemez ve basina buyruk yaptigi haraketin sonuclarini umursamayan bir yapiya sahip.
Galatasaray yonetimi akillica davranmak zorunda ve ilk mac oynanmadan deplasmana taraftar alinip alinmama olayi cozulmeli.Eger bu is havada kalirsa,bu adamlar fener macina geldikleri gibi taksime o sekilde yine girmek isteyeceklerdir..Gerci bu macin bir baska rovansi olmayacagi icin bunu yapmayabilirler de ancak yaparlarsa Leeds macindan daha vahim olaylar kacinilmaz olur.Yonetim bu isi cozume baglamali ve bence 2 macta da deplasman seyircisi alinmamali.

Ilk macin pana ile deplasmanda olmasi buyuk avantaj cunku biz su donem formdayiz dahasi adamlarin en iyi oyunculari cezali ve ilk mac olmasi dahasi rovansin Istanbul`da olmasi itibari ile dusuk atmosferde gececek bir mac olacaktir.Galatasaray`in kaybedecegini sanmam.
Geri kalan 5 macida Galatasaray kazanir ve 16-18 puan ile birinci cikar.

Bu arada fenerin bizim mactan once Steau ile deplasmanda oynamasi GS-FB maclarinin kronolojik ve tarihi yapisini iyi bilenler gibi benide cok rahatsiz etti!
Bizim muhtemel bir avrupa galibiyetimiz,fenerin muhtemel bir avrupa yenilgisi ile cakisabilir ve bundan oncekilerde yasananlar malum..!Gerceklesmemesi icin herseyi yapmak zorundayiz!