Cuma, Ağustos 07, 2009

Galatasaray 6 -Netanya 0


Dünkü mücadelede futbolda ne kadar olumlu tarafı varsa gerçekleştirdigimizi düşünüyorum.Mücadele,disiplin,ayağa-dikine paslar, kanat organizasyonları, verkaç, duran top, korner organizasyonları, hava topları, şutlar v.s .Tabiki Netenya ekibi bizim ayarımızda bir takım olmayabilir ama sezon öncesi takım ve camiamız için iyi bir morel oldu.

Nihayet kalemizde gerçekten de güven veren bir kalecimiz var artık. Çok az top geldi ama buna rağmen nerde duracağını bilen, kale çizgisine hapsolmayan ve olağanüstü soğukkanlı bir kaleci.
Emre Güngör takımımızdaki en süratli defans oyuncusu. Kesinlikle Servet'in yanında oynaması gereken futbolcumuz. Çok süratli, çok çabuk, hava toplarına hakim, kademe anlayışı olan bir futbolcu.

Ayhana hayran kalmamak mümkün değil. Futbol kalitesini her geçen gün bu denli geliştirebilen bir futbolcu görmedim. Artık ayağında gereksiz top tutmuyor, hızlı oynuyor, akıllı oynuyor, etkili pres yapıyor. Frank Rijkaard'ın bu sezon ondan vazgeçmeyeceğini düşünüyorum.

Aydın, maçın yıldızı, çok yetenekli, çok hızlı, bambaşka bir kondisyon kazandırmış ona bu sezon teknik ekip ve bu kondisyon seviyesiyle gerçek Aydın'ı tüm taraftalarlar izlemiş oldu bugün. - Arda, artık yaşayan efsane, takım için bir futbolcudan ötesi, takımın herşeyi. Bugün de tüm taraftarları kendisine hayran bıraktı.

Keita henüz hazır değil, yorum için erken ama attıgı gol ve Eski açık önündeki hareketi güzeldi.Eski Açık'da bir abimiz bir an gaza gelip aşagıya atlayacaktı zor tuttuk :)) Ayrıca Nonda ise 3 gol atmasına rağmen istikrar anlamında bana güven vermeyen bir futbolcu.

Kondisyon olarak ;Tüm futbolcular deli gibi koşuyor, Aydın gibi fizik gücü diğer futbolculara nazaran düşük olan bir futbolcumuz bile maçın son dakikalarına doğru 30-40 metrelik depar atabiliyorsa varın gerisini siz düşünün...
Akıl futbolu oynadığımız çok belli.Rijkaard topa hükmeden bir takım yaratıyor, akla ziyan pas trafiğiyle rakipi perişan eden, oyun içinde her oyuncunun farklı pozisyonlarda top kullandığı, rakibin dengesini bozan akıl futbolu...

Tüm pozisyonlarda özellikle,rakibin top kullandığı alanın 20-25 metrekare alanında en az 6 futbolcumuz alan daraltıp pres yapıyor. Bu kesinlikle taktiksel bir gelişim; örnek vermek gerekirse rakip bizim sol kanadımızdan atak geliştirmeye çalıştığında sol bekimiz hakan balta, orta sahadaki üçlü ve forvetteki üçlünün sola yakın iki futbolcusu rakibin sağ kanadına 6 lı baskı uyguluyor ve bu alanda rakip futbolcuların çıkmasını zorlaştırıyor.

Daha önceki dönemlerde topu şişirme hastalıgımız Rijkaard'ın gelişiyle birlikte,rafa kalkmış olmalı,Olması gerekeni yaptı zaten ...
Sıradaki Gelsin !

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Herkesin dilinde Aydın.Netenya maçındaiyi oynadığı bir gerçek ama ben Aydın için bu övgüleri en son Konyaspor'a attığı son dakika golünde duymuştum. Umarım bu maçtan sonra yeniden birkaç yıl beklememiz gerekmez.

radicalultras dedi ki...

Aydın’ın müthiş performansı..
Keita’nın volesi..
Arda’nın iki kere, iki farklı kanattan çalımlarla ceza sahasına girişi..
Nonda’nın hat-trick’i - özellikle frikiği-
Barış’ın ilk gol sevincinden sonra reklam panolarından düşüşü

Beni mutlu eden bir maç oldu, darısı diğer maçlarımıza..